<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
A Groupama Garancia Biztosító gépjármű szakértői szerint az idei kgfb-kampányban is várható, hogy az előző évek tendenciáját követve bizonyos szegmensekben tovább is csökkenhetnek a biztosítási díjak. A biztosító társaság az ügyfelek elvárásainak megfelelően a korábbi évekhez hasonlóan az ár mellett a szolgáltatásokat is előtérbe helyezi - indul a KárExpressz szolgáltatás expressz közúti segítségnyújtással és expressz kárfizetéssel.

Nézzük a piaci trendeket!

A 2010-től 2012-ig tartó időszakot vizsgálva, folyamatosan csökkenő tendencia rajzolódik ki az átlagdíj és a díjbevételek szempontjából. Amíg 2010 első félévében az átlagdíj 30 121 forint volt, addig 2012 ugyanazon időszakában már csak 19 893 forint, ez 34%-os csökkenést jelent. A kgfb átlagdíjak csökkenésével egyidejűleg egy markáns, 22%-os csökkenés figyelhető meg a piaci díjbevételek terén is.A kgfb-piacot jelentősen meghatározza a gépjárműpiac alakulása is, amely az elmúlt években negatív tendenciát mutatott, 2012-ben azonban fellendülés tapasztalható. Idén az új személygépkocsi eladásokat tekintve az első féléves összesített adatok szerint 20%-os többlet forgalomba-helyezés látszik 2011-hez viszonyítva (igaz, a bázis igen alacsony). Emellett nagyon jó hatással volt a használtautó-behozatalra, hogy 2012 második negyedévében erősödött a forint, így 2012 első felében már 25 ezer használt autót importáltak Magyarországra, mely több mint kétszer annyi, mint 2011 első hat hónapjában.

A szabályozási változás lehetséges hatásai

„A jövő évtől számos változás lép életbe a kgfb-piacon, amely jelentősen befolyásolni fogja a kötelező biztosítási díjakat. A legfontosabb változás, hogy a parlament elfogadta a díjliberalizációt, amely lehetőséget ad a biztosítótársaságok számára az év közbeni többszöri díjhirdetésre.” - mondta Dr. Máhig Attila, a Groupama Garancia Biztosító nem-életbiztosítási ügyvezető igazgatója.

„A jogszabályváltozások miatt az ügyfelek számára még fontosabbá válik, hogy figyelemmel kövessék a díjfizetést, mert ha díjnemfizetés miatt szűnik meg az ügyfél szerződése, akkor továbbra is csak ugyanannál a társaságnál kötheti újra biztosítását, de azonnal egy összegben kell megfizetnie a biztosítási időszak teljes hátralévő részére a díjat.” - mondta Szabó Imre a Groupama Garancia Biztosító gépjármű biztosítási főosztályvezetője.

Egyre több az egyedülálló extra a kgfb mellé
Az évközi díjhirdetés további árversenyre készteti tehát a biztosítókat. De egyre inkább előtérbe kerülnek az extra szolgáltatások és a kiegészítőbiztosítások. Nemcsak a díj miatt érdemes tehát folyamatosan nézni a piaci ajánlatokat. Ebben segít a Privátbankár is.

A Groupama Garancia Biztosító például KárExpressz névvel indítja el új szolgáltatását, amely expressz közúti segítséget nyújt a bajbajutott ügyfelek számára, illetve expressz kárrendezést tesz lehetővé. A szolgáltatás keretében például a biztosító vállalja az 1 órás helyszínre érkezést pénz visszafizetési garanciával. A szolgáltatás másik része, a gyors ügyintézés kárrendezés esetén, ha az ügyfél a vétlen fél.Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG