1p

Ki a felelős az EU-s rekorder hazai inflációért?
Élesedik a konfliktus a jegybank és a kormány közt: kinek van igaza?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Simor Andrással - vegyen részt és kérdezzen Ön is a korábbi jegybankelnöktől!

2023. november 29. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Groupama Garancia Biztosító gépjármű szakértői szerint az idei kgfb-kampányban is várható, hogy az előző évek tendenciáját követve bizonyos szegmensekben tovább is csökkenhetnek a biztosítási díjak. A biztosító társaság az ügyfelek elvárásainak megfelelően a korábbi évekhez hasonlóan az ár mellett a szolgáltatásokat is előtérbe helyezi - indul a KárExpressz szolgáltatás expressz közúti segítségnyújtással és expressz kárfizetéssel.

Nézzük a piaci trendeket!

A 2010-től 2012-ig tartó időszakot vizsgálva, folyamatosan csökkenő tendencia rajzolódik ki az átlagdíj és a díjbevételek szempontjából. Amíg 2010 első félévében az átlagdíj 30 121 forint volt, addig 2012 ugyanazon időszakában már csak 19 893 forint, ez 34%-os csökkenést jelent. A kgfb átlagdíjak csökkenésével egyidejűleg egy markáns, 22%-os csökkenés figyelhető meg a piaci díjbevételek terén is.A kgfb-piacot jelentősen meghatározza a gépjárműpiac alakulása is, amely az elmúlt években negatív tendenciát mutatott, 2012-ben azonban fellendülés tapasztalható. Idén az új személygépkocsi eladásokat tekintve az első féléves összesített adatok szerint 20%-os többlet forgalomba-helyezés látszik 2011-hez viszonyítva (igaz, a bázis igen alacsony). Emellett nagyon jó hatással volt a használtautó-behozatalra, hogy 2012 második negyedévében erősödött a forint, így 2012 első felében már 25 ezer használt autót importáltak Magyarországra, mely több mint kétszer annyi, mint 2011 első hat hónapjában.

A szabályozási változás lehetséges hatásai

„A jövő évtől számos változás lép életbe a kgfb-piacon, amely jelentősen befolyásolni fogja a kötelező biztosítási díjakat. A legfontosabb változás, hogy a parlament elfogadta a díjliberalizációt, amely lehetőséget ad a biztosítótársaságok számára az év közbeni többszöri díjhirdetésre.” - mondta Dr. Máhig Attila, a Groupama Garancia Biztosító nem-életbiztosítási ügyvezető igazgatója.

„A jogszabályváltozások miatt az ügyfelek számára még fontosabbá válik, hogy figyelemmel kövessék a díjfizetést, mert ha díjnemfizetés miatt szűnik meg az ügyfél szerződése, akkor továbbra is csak ugyanannál a társaságnál kötheti újra biztosítását, de azonnal egy összegben kell megfizetnie a biztosítási időszak teljes hátralévő részére a díjat.” - mondta Szabó Imre a Groupama Garancia Biztosító gépjármű biztosítási főosztályvezetője.

Egyre több az egyedülálló extra a kgfb mellé
Az évközi díjhirdetés további árversenyre készteti tehát a biztosítókat. De egyre inkább előtérbe kerülnek az extra szolgáltatások és a kiegészítőbiztosítások. Nemcsak a díj miatt érdemes tehát folyamatosan nézni a piaci ajánlatokat. Ebben segít a Privátbankár is.

A Groupama Garancia Biztosító például KárExpressz névvel indítja el új szolgáltatását, amely expressz közúti segítséget nyújt a bajbajutott ügyfelek számára, illetve expressz kárrendezést tesz lehetővé. A szolgáltatás keretében például a biztosító vállalja az 1 órás helyszínre érkezést pénz visszafizetési garanciával. A szolgáltatás másik része, a gyors ügyintézés kárrendezés esetén, ha az ügyfél a vétlen fél.LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG