<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
A megkérdezettek csupán 37%-a cseréli le autóját tömegközlekedési eszközre rossz idő, hó, vagy ónos eső esetén. Minden ötödik sofőr telefonál néha kihangosító nélkül - derül ki a Groupama Garancia Biztosító és a GfK Hungária háromszáz ügyfél megkérdezésével készült kutatásából.

A rutinos férfi vezetőket zavarja legkevésbé a rossz idő

Télen megváltoznak a vezetési körülmények, és még inkább rontja a látási viszonyokat a köd, a havazás, a sötét, vagy az ónos eső. A kutatásban résztvevők 76 százalékát elmondása szerint nem riasztja vissza a sötét a vezetéstől, 22 százalékuk pedig rendszeresen vezet éjszaka is.

A válaszadók közül a legtöbben azok a férfiak állították, hogy a rossz látási viszonyok nem befolyásolják vezetésüket, akik mindennap a volán mögé ülnek és viszonylag új autóval rendelkeznek. Magabiztosságukat alátámasztja a rutin is, hiszen az éjszakai vezetők közül a legtöbben a hét minden napján vezetnek.

Rossz idő esetén is jellemzően a férfiak ülnek hamarabb autóba, míg a 60 évnél idősebb, nyugdíjas nőkre különösen igaz, hogy biztonságosabbnak érzik hó vagy ónos eső esetén, ha leteszik az autójukat és a tömegközlekedést választják.

Minden ötödik sofőr fülén csüng a telefon

Bár már egyre több technikai lehetőség van arra, hogy a lehető legnagyobb biztonságban, vezetés közben is telefonálhassunk, a megkérdezettek 21 százalékának bevallása szerint előfordul, hogy vezetés közben kihangosító nélkül telefonál. Pedig a szabálytalan telefonálás nemcsak életveszélyes, hanem szabálysértésnek is minősül, és a kiszabott bírság akár a százötvenezer forintot is elérheti.

Azt, hogy vezetés során alkalmanként sms-ezik, vagy emailezik telefonjával, csupán a válaszadók 3%-ismerte el, azonban 1 százalékuk úgy nyilatkozott, hogy rendszeresen előfordul, hogy elektronikus kommunikációt folytat vezetés közben.

Sok a gyerek az autókban

A megkérdezettek 48 százaléka szokott gyermeket szállítani az utastérben, 24 százalékuk pedig kifejezetten gyakran. A nők és férfiak válaszait tekintve szinte nincs eltérés, hasonló számban utaznak gyermekkel.  Korosztályt tekintve a legtöbb esetben a 17 és 39 év közöttiek utaznak gyermekkel az autójukban, a régiók tekintetében az ország nyugati részén a legjellemzőbb ez.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG