Gfk Hungária
Vásárló Kezdenek kiszorulni a cigicsempészek Magyarországról - te mit szívsz? 
Privátbankár.hu | 2016. december 8. 08:46
A GfK által közzétett feketepiaci adatok alapján Magyarországon a cigaretta feketepiac aránya a lényegesen alacsonyabb lett.
Makro / Külgazdaság Jön a vásárlási roham - egész Európa erre készül 
Privátbankár.hu | 2016. április 27. 13:47
Még sosem volt ennyire vásárlásmániás a világ, mint mostanában.
Ingatlan Kockáztatnak a magyarok - sokaknak nincs biztosítása 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 3. 11:42
A fennmaradó 30 százalék otthonát nem védi biztosítás, igaz csak közel 70 százalékuk rendelkezik saját lakással.
Vásárló Kapzsik lettek a boltok? Drágultak a sajátmárkás termékek 
Privátbankár.hu | 2015. június 30. 17:01
Fogy a sajátmárkás termékek előnye a piacon, többek közt azért, mert megemelték az árukat.
Vásárló Itt vannak a számok: ennyit költünk hűtőre és óriástévére 
Privátbankár.hu | 2015. május 19. 10:48
A tartós műszaki cikkek értékesítése 2015 első negyedévében 11,1 százalékos növekedést ért el 2014 azonos időszakához viszonyítva.
Makro / Külgazdaság Csupa jókedvű fogyasztó Németországban – nincs miért aggódni 
Privátbankár.hu | 2015. január 28. 09:10
A vártnál is nagyobbat erősödött a GfK gazdaságkutató hangulatindexe, a februári mutató 9,3 pontra nőtt a korábbi 9 pontról.
Személyes pénzügyek Mennyi pénzt tudsz félretenni a nyugdíjas évekre? Ennyit kellene  
Privátbankár.hu | 2014. október 9. 20:03
A jövőre nézve mindenkinek más igényei és tervei vannak: van, akinek az első lakás megvásárlása, vagy a gyerekek jövőjének biztosítása a fontos, mások arra tesznek félre, hogy felkészülhessenek a váratlan kiadásokra és legyen elég megtakarításuk nyugdíjas korukra. Egy friss kutatásból most sok minden kiderült az emberek megtakarítási céljairól és szokásairól.
Biztosítás Van miből félretenni? Te hogyan gondoskodsz gyereked jövőjéről? 
Privátbankár.hu | 2014. július 21. 17:58
A magyaroknak a legfontosabb értékek között szerepel a család. De tudunk-e gondoskodni gyermekeink jövőjéről, és ha igen, hogyan, amikor a napi kiadások is óriási terhet jelentenek?
Vásárló Mire megy el a fizetésünk? Erre költenek a magyarok  
Privátbankár.hu | 2014. június 19. 19:55
A rezsi és az élelmiszer viszi el a pénzünk nagy részét - derült ki egy friss kutatásból, amely azt vizsgálta, miből áll az eltérő családmodellek háztartásainak éves fogyasztása, és milyen módszerekkel tudnának az emberek spórolni. A magyarok több mint fele úgy gondolja, nincsenek felesleges kiadásai, így nincs lehetősége az előgondoskodásra sem.
Vásárló Már nem a húszéveseké a világ - kik költik a legtöbbet?  
Privátbankár.hu | 2014. május 28. 18:03
Az egyre zsugorodó népességen belül egyre nagyobb arányt képvisel az ötvenen túliak csoportja, ezzel együtt pedig nem elhanyagolhatók fogyasztási szokásaik. Ez a korosztály gazdaságilag és életmódjukat tekintve is aktívabbak, mint korábban ennek a generációnak a tagjai. Hol vásárolnak? Mire használják az internetet, és miben vannak még lemaradva?
Vásárló LCD TV, okostelefon, turmixgép - ez kell a magyaroknak 
Privátbankár.hu | 2014. május 20. 18:02
Fellendült a műszaki termékek piaca. A Gfk kutatása szerint Magyarországon az első negyedévben a tartós műszaki cikkek értékesítése 14,9 százalékkal volt magasabb, mint tavaly ilyenkor. Már több okostelefon fogy mint hagyományos, mint ahogyan turmixgépből és lapos televízióból is többet vettünk.
Biztosítás A lakásunkat jobban féltjük, mint az életünket? 
Privátbankár.hu | 2014. február 7. 18:00
A magyar háztartások 65 százalékának van lakásbiztosítása, míg életbiztosítással csak minden ötödik ember rendelkezik. A lakosság negyedét egyáltalán nem érdekli a kérdés, a fiatalok viszont egyre tudatosabbak.
Befektetés A mindennapi nehézségek viszik a pénzt, félretenni nincs miből 
Privátbankár.hu | 2014. január 27. 06:03
Egy felmérés szerint a magyar családok ötödének egy fillér félretett pénze sincs. Azok, akik takarékoskodnak, gyerekeik, unokáik boldogulására gyűjtögetnek. Egészség- vagy nyugdíjbiztosítás csak minden negyedik háztartásban van. Az államtól várjuk a "csodát".
Vásárló Ennyire vagyunk zöldek: ha ingyen van, semmi sem drága 
Privátbankár.hu | 2014. január 20. 11:58
Egy felmérés szerint a lakosság jelentős részének fontos a környezetebarát szemlélet.
Makro / Külgazdaság Nem szűnik a pesszimizmus - ezt várják a magyarok 
Privátbankár.hu | 2014. január 9. 14:03
A tavalyi év végén a GfK Hungária Komplex Fogyasztói Bizalom Indexe változatlan maradt az őszi értékhez képest. A fogyasztói várakozások mérséklődését hozta a megkérdezettek saját anyagi és az ország gazdasági helyzetének kilátásairól alkotott véleménye, ez utóbbi esetében különösen ötéves távlatban.
KKV Itt az idei virsli-toplista 
Privátbankár.hu | 2013. december 31. 07:26
Vásárlásnál számít az ár és a márka. Egy felmérés szerint továbbra is szilveszterkor fogy virsliből a legtöbb. Az éves fogyasztás nagy része az év utolsó napján teljesül. Körkép, amelyből kiderül, ki, mit, miért választ.
Vásárló Mindegy az íz, csak olcsó legyen? Mutatjuk a kedvenc szaloncukrokat 
Privátbankár.hu | 2013. december 24. 14:00
A háztartások átlagos költésének emelkedése leginkább a szaloncukorra kiadott összegekben figyelhető meg, viszont az is látszik, hogy a kimért termékek iránti kereslet változásában tetten érhető a vásárlók növekvő árérzékenysége is.
KKV Újabb mankó a trafikoknak, vajon mit árulhatnak még? 
Privátbankár.hu | 2013. december 23. 13:36
Lapértesülés szerint nem megy úgy a trafikok szekere, ahogy várták, ezért segítenének megint.
Vásárló Év végi habzsi-dőzsi: örülhetnek a húsosok 
Privátbankár.hu | 2013. december 17. 17:56
Ilyenkor alapvetően több húst eszünk, de leginkább a halból veszünk lényegesen többet. A szilveszter slágerterméket továbbra is a virsli, amelyből egy-egy háztartás akár 80 dekagrammnyit is kosarába tesz az év utolsó időszakában.
Pénzügyi szektor Fiatalon csak próbálkoznak, de a fősuli után jön a tapasztalat - így bankolunk 
Privátbankár.hu | 2013. november 27. 19:30
A GfK Hungária Retail Banking Monitor vizsgálatának adatai alátámasztják azt a kézenfekvőnek tűnő feltételezést, miszerint a mai fiatalok többnyire 18 és 23 éves koruk között kerülnek a pénzintézetekkel szorosabb kapcsolatba.
Agrár Mint a nyulak: ezeket imádják a magyarok 
Privátbankár.hu | 2013. november 12. 17:45
A GfK Hungária Háztartáspanelből származó adatai szerint a zöldség és gyümölcs a legnépszerűbb élelmiszer-kategóriák közé tartozik hazánkban. Az őszi és téli időszakban felértékelődő zöldségek vásárlásának havi eloszlása egyenletesebb, gyümölcsre nyár végén költenek a fogyasztók.
Vásárló Drága lett a bankolás, újra hódít a készpénz? 
Privátbankár.hu | 2013. október 16. 13:00
Bár az ügyfelek többsége tisztában van a tranzakciók után felszámolt illeték bevezetésének tényével, az illeték konkrét mértékét kevesen ismerik – erre mutat rá a GfK Hungária kutatása. A lakosság elsősorban a kártyás tranzakciók számának, arányának csökkentésével reagált a díjak emelkedésére.
Vásárló A magyar lakosság nem hallott a rezsicsökkentésről? 
Privátbankár.hu | 2013. október 1. 11:40
A lakosság megdöbbentően magas fogyasztóiár-emelkedést vár idén, pedig a rezsicsökkentéssel soha nem látott mélységben jár az inflációs adat. A fogyasztói bizalmi index komponensei ennek ellenére mind növekedésbe váltottak, bár vannak még gondok.
Vásárló Pesszimista orvosok, optimista betegek 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 25. 11:45
A Gfk Egészségügyi Bizalmi Indexe szerint az emberek már annak is örülnek, hogy folyamatos a betegellátás.
Vásárló Jövedelem kell, nem rezsicsökkentés? 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 24. 08:56
Stabil környezet és bizonyos fokú bizalom nélkül nem lehet hosszú távú gondolkodást elvárni a fogyasztóktól – mondta Kozák Ákos, a GfK Hungária igazgatója a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) által szervezett háromnapos konferencián, Siófokon.
Vásárló A kedvenc húsod mondja meg, hogy ki vagy? - ezek a legnépszerűbbek 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 10. 19:15
Mire lehet következtetni, ha valaki sok csirkehúst eszik. És abból, ha valaki szereti a vadhúst? Van összefüggés az iskolai végzettség és a étkezési szokás között? Két hús is bekerült a tíz legnépszerűbb élelmiszer közé. Nem nehéz kitalálni, hogy melyek, de mi a helyzet a többivel?
Személyes pénzügyek Egyre több 40-es tervez a váratlanra, avagy mi lett az álmokból? 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 8. 08:00
Kiderült, hogy a negyvenesek a legpesszimistábbak a jövőjüket illetően, többségük úgy érzi, hogy nincs elég megtakarítása a nyugdíjas éveikre. A mindennapi létfenntartás finanszírozása kiadásaik közel 80-90%-át is eléri, így alig marad arra, hogy élvezzék az életet.
Vásárló Ezt a telet még Bagaméri is megérezte volna 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 6. 12:47
Lassan lendül be a jégkrémpiac, hiszen a hosszan elhúzódó tél, a hűvös időjárás nem kedvezett a családi dobozos jégkrémek forgalmának és emiatt némi visszaesés tapasztalható a tavalyi év első feléhez képest. Továbbra is a klasszikus ízeket keresik.
Agrár Már unjuk a sima tejet? Ezeket az ízeket szeretjük 
Privátbankár.hu | 2013. július 25. 10:56
Kétszer olyan gyorsan nő majd az ízesített tejek piaca 2015-ig, mint a sima tejé - derül ki a Tetra Pak megbízásából készített, évente megjelenő Tejipari Kitekintőből.
Vásárló Jön a káninkula? Jó eséllyel elromlik a hűtőd 
Privátbankár.hu | 2013. július 16. 11:14
Voltak, akik nem várták meg a nagy meleget, már tavasszal rohantak a boltba hűtőért. Könnyen előfordulhat, hogy igaza lesz Varga Mihálynak...
Vásárló Remek adatok jöttek: javul a magyar családok helyzete? 
Privátbankár.hu | 2013. június 26. 16:00
Hosszas mélyrepülés után a GfK Hungária komplex fogyasztói bizalom indexének értéke három negyedéve emelkedik. A várakozások egyre jobbak, de a vásárlási kedv még nem javult. A javulás trendszerű, de mikor látszik meg a hatása?
Vásárló A zöldségen és a gyümölcsön is spórolnak a családok, és ön? 
Privátbankár.hu | 2013. június 13. 11:08
Ritkábban és kevesebbet vásároltunk az elmúlt 12 hónapban gyümölcsből és zöldségből is. Az almát azonban továbbra sem lehet letaszítani a képzeletbeli dobogóról, a dinnyével megosztva kapták a népszerűségi verseny első helyezését.
Vásárló A legolcsóbb tejre esküsznek a magyarok 
Privátbankár.hu | 2013. május 29. 19:30
Bár tavaly valamelyest csökkent a fogyasztás, még így is nagyon népszerű ital a tej Magyarországon. A többség hetente többször is fogyaszt tejet, a tartós, 1,5 százalékos zsírtartalmú - magyarán a legolcsóbb - fogy a legjobban.
Vásárló Fúrni még mindig szeretünk, de már ezen is spórolunk 
Privátbankár.hu | 2013. április 23. 11:12
Már nemcsak a garázsban szeretünk barkácsolni, nem véletlen, hogy sok akkumulátoros gépet veszünk. Ugyanakkor minden másból kevesebb fogyott tavaly. Kivétel a fúrógép és a csiszológép volt, igaz ezekből meg inkább az olcsóbbat vettük.
KKV Az orvosok és a betegek örülnek, de a nővérek mindent elronthatnak 
Privátbankár.hu | 2013. április 16. 11:27
Néhány hónap alatt jelentősen nőtt az egészségügyi iránti bizalom. A lakosság és az orvosok is kedvezőbbnek ítélik az ágazat helyzetét, mint korábban. Ugyanakkor abban mindenki egyetért, hogy az ápolás rovására mehetnek a változások.
Személyes pénzügyek Hogy gondolkodnak a gazdagok és mi befolyásolja őket? 
Privátbankár.hu | 2013. április 10. 18:00
Az átlagosnál magasabb jövedelemmel rendelkező banki ügyfelek gondolkodását, igényeit és elvárásait vizsgálta egy kutatás, amely a tehetősebb ügyfelek körében három csoportot különböztetett meg elsősorban az attitűdjeikben megfigyelt eltérések alapján. A kutatás rámutat, hogy az attitűd alapvetően meghatározza, hogyan kezelik pénzügyeiket és azt is, hogy hosszabb távon kiből válik nagy valószínűséggel vagyonos ügyfél.
Vásárló A rezsicsökkentés miatt a világ is szebb lett  
Privátbankár.hu | 2013. április 2. 14:56
Idén márciusban mintegy 27 pontnyit emelkedett a GfK Hungária Komplex Fogyasztói Bizalom Index. A Vásárlási Hajlandóság Index értéke 11 ponttal, míg a Fogyasztói Várakozások Indexének értéke 41 ponttal magasabb mint tavaly decemberben. A háztartások bizakodóbbak mind saját anyagi helyzetük, mind az ország gazdasági esélyeit illetően. A két évvel ezelőtti szintre csökkent a munkanélküliség növekedése miatt aggódók aránya.
Vásárló Árzuhanás volt a tabletek piacán tavaly 
Privátbankár.hu | 2013. március 25. 10:27
Átalakították a tabletek piacát tavaly az új márkák. Egyre olcsóbban lehet táblagépekhez jutni, így egyre többet vesznek. Egy év alatt az értékesített készülékek átlagára 140 ezer forintról 55 ezerre csökkent.
Vásárló Vásárlás a válságban: a harmadik korszakba léptek a magyarok 
Privátbankár.hu | 2013. március 20. 13:16
A válság átalakította a fogyasztási szokásokat, 2012-ben a harmadik ciklusba léptek a magyar fogyasztók.
Vásárló Lassan leszokunk a csapvízről? Napi egy liter ásványvíz lecsúszik 
Privátbankár.hu | 2013. március 12. 18:20
Évente 330, havonta átlagosan 30 liter ásványvizet fogyasztanak a háztartások. Egyre többen vesznek ízesített vizet, sokan térnek vissza régi márkájukhoz is - de még mindig sokan szeretik a jó öreg szódavizet, aminek népszerűsége a rendszerváltozás óta töretlen.
Vásárló Valentin-nap: boldogok a csokigyártók 
Privátbankár.hu | 2013. február 11. 17:15
A februári Valentin-nap az elmúlt évek tapasztalatai alapján jelentősen megnövelheti a táblás csokoládék és pralinék iránti keresletet a januári időszakhoz képest - közölte a GfK piackutató intézet hétfőn.
Vásárló Kinek kell? Egyre kevesebb az ingyenes reklámújság 
Privátbankár.hu | 2013. január 29. 13:50
Tavaly 10 százalékkal csökkent a kiadott ingyenes reklámújságok száma, legnagyobb mértékben a diszkontok esetében.
Vásárló A legmodernebb gépeket viszik, a többi a boltokban áll 
Privátbankár.hu | 2013. január 22. 11:47
A háztartási kis- és nagygépek, a számítástechnikai eszközök és a nyomtatók és multifunkcionális irodaeszközök piaca is zsugorodott 2012 első tíz hónapjában. Kivételt talán csak a legmodernebb technológiát képviselő tabletek és e-könyv olvasók szegmense jelent, ahol az általános keresletcsökkenés ellenére is egyaránt bővült az eladás és a forgalmazott érték.
Vásárló Parányit bizakodóbbak lettünk 
Privátbankár.hu | 2013. január 9. 15:06
A múlt év végén a háztartások jobbnak ítélték saját anyagi és az ország gazdasági helyzetének jövőbeli alakulását.
Vásárló Nem is szeretjük a pezsgőt, csak az újév miatt ittuk 
Privátbankár.hu | 2013. január 1. 07:00
Decemberben - elsősorban a szilveszteri hagyománynak köszönhetően – rendszerint megugrik mind a virsli-, mind a pezsgővásárlás: mindkét kategóriában az átlagnál kedvezőbb forgalomra számíthatnak a kereskedelmi láncok. Pedig év közben főleg az idősebbek és a magasabb jövedelműek vásárolják.
Vásárló Eljött az édesszájúak ideje: kimérve vagy csomagolva? 
Privátbankár.hu | 2012. december 4. 12:24
Eljött a karácsonyi édességek szezonja, nagy kérdés, hogy mekkora sikere lesz idén, a GfK Hungária számításai szerint idén is 2010-es és 2011-es szinthez hasonló lesz a költés. Új trend jelent meg, egyre többen választják a kimért szaloncukrot, míg a mikuláscsokiból egyre gyakrabban választják a márkásokat.
Biztosítás Jöhet sötét, eső, hó: télen sem kell a BKV 
Privátbankár.hu | 2012. december 3. 10:04
A megkérdezettek csupán 37%-a cseréli le autóját tömegközlekedési eszközre rossz idő, hó, vagy ónos eső esetén. Minden ötödik sofőr telefonál néha kihangosító nélkül - derül ki a Groupama Garancia Biztosító és a GfK Hungária háromszáz ügyfél megkérdezésével készült kutatásából.
Vásárló Mit érdemes a diszkontból beszerezni? 
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 17:57
A magyar háztartások 85 százaléka szokott diszkontban vásárolni, a leggyakoribb vevők az alacsonyabb jövedelműek közül kerülnek ki - derül ki a Gfk Hungária Piackutató Intézet tanulmányából.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG