Vezetés
Makro / Külgazdaság Túl sok inkompetens férfi van vezető pozícióban - mindannyian jobban járnánk, ha jönnének a nők 
Privátbankár.hu | 2019. március 7. 20:04
Ha valaki lehengerlően magabiztos, az agresszivitásig versengő, törtető és énközpontú, vagyis tipikusan a férfiakra jellemző vonásokkal rendelkezik, arra jellemzően azt mondják, született vezető. Egy új szakkönyv amellett érvel, hogy ez a hozzáállás teljes hülyeség, sokkal jobban tennénk, ha végre elhagynánk ezt a régi beidegződést, és az intuíciók helyett mérhető adatok alapján választanánk ki a feletteseket. A macsó viselkedés mögött ugyanis sokszor nincs semmi: az csak a feladatra való alkalmatlanságot maszkírozza el.
Vásárló Életveszély az utakon: ezt mégis hogy gondolják a magyarok?  
Privátbankár.hu | 2018. július 25. 15:30
A nyaralni induló magyarok egy része még júliusban is téli gumival közlekedik. Ez mégis javuló tendenciát mutat a tavalyi felmérés eredményéhez képest, amikor még a mostaninál is több magyar havas útra tervezett kerekeken autózott a kánikulában. Pedig az abroncsoknak a forró aszfalt mellett az egyre gyakoribbá váló heves esőzéseknek is ellen kell állniuk.
Vásárló Nem vezetsz jól extrém időjárásban? Neked is segít a kormány 
Privátbankár.hu | 2018. február 26. 09:56
Új kampányt indított az NFM, a biztonságosabb vezetés elérése a cél.
Vásárló Te is azok közé tartozol, akik mások életvel játszanak? 
Privátbankár.hu | 2017. december 23. 09:21
Százból tizenkét autón még decemberben is nyári abroncsok vannak. A kisteherautóknál még rosszabb a helyzet.
Vásárló Itt a kormány bejelentése: ingyenes lesz a KRESZ  
Privátbankár.hu | 2017. november 23. 12:39
Nemcsak a vizsgáért, a tanfolyamért sem kell fizetni a fiataloknak.
Karrier Fájó a hiányuk: hol vannak a női vezetők? 
Privátbankár.hu | 2017. április 21. 20:16
Gyakorlatilag kisebb forradalom kell ahhoz Magyarországon, hogy végre a nők is egyenlő elbánásban részesüljenek a versenyszférában, és a jövőben legalább olyan tisztelet és megbecsülés övezze őket vezető szerepekben, mint most a férfiakat. A női vezetés akadályairól és megoldásokról beszélgettek a Startup Safary második napján.
Vállalat Így törik össze leggyakrabban a céges autókat  
Privátbankár.hu | 2017. február 23. 11:38
Parkolás, tolatás, mi nem megy a sofőröknek?
Vásárló Szarvas ugrott az autóm elé - hogyan kerülhetem el az ütközést? 
Privátbankár.hu | 2016. október 30. 11:22
Itt van az ősz a maga minden szépségével, viszont ilyenkor egyre aktívabbak a vadállatok is az erdőkben. Azt hinnénk, hogy ez a budapestieket nem érintő probléma, de a városhatártól pár kilométerre már simán szarvasok ugorhatnak át autónk előtt, amikor az agglomeráció felé tartunk. A rendőrség adott néhány tanácsot ahhoz, hogy idén se legyen ebből baleseted.
Tippek Ezért van szükséged egy mentorra 
Privátbankár.hu | 2015. december 21. 15:58
Légy bármilyen rátermett vállalkozó, előbb vagy utóbb eljön a karrieredben egy pont, amikor megrekedsz a fejlődésben. Akár már a vállalkozásod elindítása előtt, az ötletelés szakaszában eljöhet ez a pillanat, vagy akkor, amikor legnagyobb dobásotok előtt állsz. Az ilyen helyzetekben egy mentor támasza aranyat ér.
Vállalat Jól fizet a cégednek, ha nő is van vezetésben 
Privátbankár.hu | 2015. december 10. 08:55
Sokkal jövedelmezőbb egy vállalkozásnak, ha nők vezetik - legalábbis a kutatások szerint harmadával is nőhet a megtérülés.
Vásárló Neked mennyire szempont, hogy biztonságban autózz? 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 6. 09:51
Az elmúlt hét évben a felére esett vissza a közúti baleseti halálozások száma, amiben komoly szerepet játszhat a biztonsági rendszerek tömeges szériatartozékká válása is.
Biztosítás Most eldől, hogy melyik a legjobb autós szakma? 
Privátbankár.hu | 2014. november 28. 10:07
Ritkán versenyez egymással közös pályán kamion, autóbusz és személyautó, az pedig egészen egyedi, hogy ez a pálya a közút, a cél pedig a minél nagyobb biztonság.
Utazás Sokkal lassabb most a közlekedés - így segíthet ezen 
Privátbankár.hu | 2012. december 24. 09:00
Télen különösen fontos az optimális útvonaltervezés, mivel a csúszós utak és a megváltozott látási viszonyok következtében fokozottan lassul a forgalom. A WebEye adatai szerint a téli időjárás 6-12 százalékkal lassította a járművek átlagsebességét hegyvidéken, országos szinten pedig az átlagsebesség 4-6 százalékkal alacsonyabb. Az adatokat a WebEye rendszer kategóriánként, a régióban mozgó 40.000 járművének vizsgálatából nyerte az elmúlt három év során.
Biztosítás Jöhet sötét, eső, hó: télen sem kell a BKV 
Privátbankár.hu | 2012. december 3. 10:04
A megkérdezettek csupán 37%-a cseréli le autóját tömegközlekedési eszközre rossz idő, hó, vagy ónos eső esetén. Minden ötödik sofőr telefonál néha kihangosító nélkül - derül ki a Groupama Garancia Biztosító és a GfK Hungária háromszáz ügyfél megkérdezésével készült kutatásából.
Karrier Vezetőváltás a Volksbanknál 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 15. 08:04
Távozik a Magyarországi Volksbank Zrt. éléről 2012 novemberével Balázs László elnök-vezérigazgató. Utódjául Axel Hummelt jelölték.
Biztosítás Sminkelés, borotválkozás, öltözködés - mire jó a visszapillantó tükör? 
Privátbankár.hu | 2012. június 2. 08:00
Ha az autóban való szépítkezésről van szó, sokszor nem állunk meg a rúzs vagy a villanyborotva használatánál. Egy friss, balesetekkel foglalkozó tanulmány szerint az autósok 27%-a végez vezetés közben oda nem illő, hétköznapi tevékenységet - sminkel, borotválkozik, átöltözik, orvosságot vesz be, napvédő krémet ken fel.
Biztosítás Mi zavarja a nőket a vezetésben? Hát a férfiak! 
Privátbankár.hu | 2011. november 29. 12:30
Egy biztosítótársaság felmérése szerint a nők 53%-kát zavarja, ha férje vagy barátja az anyósülésen foglal helyet. Ez nem lehet véletlen, a férfiak 20%-a gondolja, hogy párja gyengébb vezetési képességekkel rendelkezik.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG