<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kgfb mellé sok biztosító ajánl kiegészítőtermékeket vagy olcsóbb lakásbiztosításokat - nem árt azonban elveszni ezek szabályzatában, hogy ne érjen minket később kellemetlen meglepetés. Lehet okosan spórolni a biztosításokon, az idősebb autók tulajdonosai a cascóra is találhatnak most alternatívát. Mire kell figyelni?

Olcsó, olcsó - de jó-e?

Az idei kötelező kampány is részben a díjcsökkentésről szól, akárcsak minden évben, de a reflektorfényből jut a kiegészítő-biztosításokra és a kgfb mellé kínált egyéb biztosításokra is. Ez összefüggésben van azzal, hogy látványosan már egyik biztosító sem tudja lejjebb nyomni a kötelező díját, sőt, volt ahol ezt az anyavállalat meg is tiltotta. Az ügyfelek ettől még árérzékenyek maradtak, főleg, hogy újabb megszorítások következnek.Az idei évben így az ár mellett ezek a kiegészítők lehetnek a slágertermékek. A kgfb-díjunkat  úgy is csökkenthetjük, hogyha (jellemzően) lakás- vagy egyéb biztosítást is vásárolunk. De mit várhatunk ezektől a termékektől? Valós védelmet jelentenek majd?

"Több társaság ajánl lakásbiztosítást  a kötelezője mellé, mely által ún. együttkötési kedvezményt kaphatunk. Ettől függetlenül mindenkinek azt javasoljuk, hogy az ajánlatok korrekt összehasonlítása érdekében külön, erre létrehozott online felületeket használjon, melyek lehetővé teszik a különböző lakásbiztosítási termékek teljes körű, mindenre kiterjedő összehasonlítását" - mondta el kérdésünkre dr. Vass Gábor, a PBA Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezető igazgatója.

Csikós Dániel

Csikós Dániel, a Genertel Biztosító vezérigazgatója szerint mindenképp érdemes egy rövid kalkulációt elvégezni, ha a kgfb mellé akarunk mondjuk egy lakásbiztosítást kötni.

A Genertelnél például szimplán a lakás méretének megadásával is érvényesíthetünk kedvezményt a kötelezőnkben.

A magyar piacon jelenleg a kötelező mellé kínált lakásbiztosításokkal azonban nem árt vigyázni.

Üvegkárra, villámcsapás okozta kárra fizetnek, de...

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) arra hívja fel a figyelmet, hogy a kötelező mellé kínált olcsó biztosításokra gyakorta jellemző a hiányos fedezeti kör vagy az alacsony, sokszor nem is életszerű térítési limitek. Nem árt tehát alaposan végigolvasni ezeket a biztosításokat. Ráadásul az ajánlatokban sokszor vannak olyan irreális kitételek, melyek amellett, hogy nem életszerűek, leginkább a biztosítót védik, nem az ügyfelet...

A szövetség például tud olyan üvegkár-biztosításról, ami nem terjed ki biztonsági üvegre, ezzel a biztosító gyakorlatilag kibújik minden tíz éven belül épült lakás újraüvegezésének költségtérítése alól. A kedvencünk viszont az az ajánlat, amiben villámcsapás okozta kárt nem térít a biztosítás, ha az ügyfél két napnál hosszú időre hagyja el lakását anélkül, hogy áramtalanítana. Jóformán tehát egy hosszú hétvégére nem tudjuk elhagyni a lakást, anélkül hogy le ne olvasztanánk a hűtőnket - könnyen belátható, hogy ez nem valami életszerű.

Szabja személyre a vagyonbiztosítását!

Holott az elmúlt évek egyértelmű tendenciája, hogy egyre több fajta biztosítási termék van a piacon, aminek köszönhetően biztosításainkat akár teljesen személyre is szabhatjuk. A Groupama Garancia Biztosító szerint éppen ezért is érdemes folyamatosan felülvizsgálni a meglévő lakásbiztosításunkat, ilyenkor vegyük figyelembe, hogy nőtt-e a lakásunk értéke (például valamilyen beruházás miatt), hogy milyen ingóságokkal gyarapodtunk (hiszen erre is védelmet nyújthat a szerződésünk) illetve, hogy saját életvitelünkben milyen változások történtek (ha például vállalkozónak állunk időközben, akkor e tevékenységünkre is köthetünk biztosítást, de az sem mindegy, hogy mennyit utazunk, stb.).

A kgfb-piacon is felpörögtek a termékfejlesztők, a kiegészítő biztosításokkal így egészen személyre szabottá is varázsolhatjuk a kötelezőnket.

Vass Gábor

"Amennyiben sokat járunk vidéken, mindenképpen javasolt a vadkár-biztosítás, illetve egy asszisztencia termék megkötése, hiszen ezeken a hosszabb utakon komoly problémát jelenthet egy vaddal való ütközés, vagy egy olyan műszaki meghibásodás, mely miatt otthonunktól akár több száz kilométerre kell eltöltünk néhány kellemetlen órát, vagy akár egy éjszakát" - mondja Vass. "Rendszeres autópályán való közlekedés esetén a szélvédő biztosításra mindenképpen gondoljunk - folytatja a szakértő -, míg jellemzően városon belüli utazások esetén nagyon hasznos lehet egy parkolás- vagy egy kátyú biztosítás, ismervén néhány sofőrtársunk vezetési stílusát, illetve a városok rossz állapotú úthálózatát".

A Genertel saját kutatása szerint az ügyfelek 68 százaléka fontosnak tartja a kiegészítő szolgáltatásokat, szívesen igénybe is venné azokat, míg  32  százalékuk csupán a díj alapján dönt. A kedvezmények mellet kiegészítő termékek jelennek meg a piacon, így a fókusz a szolgáltatások irányába fog tolódni.

Papp Lajos

A piacon sok az újdonság, így például két biztosító is ajánl bónuszvédelmi fedezetet, ami azt jelenti, hogy kisebb károk esetén sem veszítjük el a bónuszfokozatunkat. De számtalan kiegészítőtermék van még, ami valamilyen jellegű (de nem teljes értékű) casco-biztosítást nyújt nekünk. Ez főleg az idősebb gépjárművel rendelkezőknek jelenthet megoldást, akik drágállják amúgy a cascót. Itt sem árt figyelembe venni, hogy mire van szükségünk, milyen autóvezetési szokásaink vannak, hol lakunk, mennyit autózunk a városban, fontos-e, hogy márkaszervízben javítsák autónkat, stb. Éppen ezért mondja Papp Lajos, a FBAMSZ elnöke, hogy ilyen szerződések megkötésekor legyen ott a fejünkben, hogy nem teljes  értékű védelmet vásároltunk.Ezeknek a biztosításoknak a szabályzatát nem árt ugyanakkor tüzetesen átnézni, főleg ami a térítési limiteket illeti, itt ugyanis érhetnek minket meglepetések, egy-egy társaság ugyanis nagyon alacsony limitekkel ajánlja kiegészítő casco-termékeit, ami tulajdonképpen nem is jelent valós védelmet.
Ezek a biztosítások nem eleve rosszak: azoknak, akik korábban nem rendelkeztek casco vagy lakásbiztosítással, a csökkentett díjú és szolgáltatású biztosítások is növelik a védettségüket az alapvető kockázatokkal szemben.

Fontos, azonban, hogy ezek a biztosítások nem eleve rosszak: azoknak, akik korábban nem rendelkeztek casco vagy lakásbiztosítással, a csökkentett díjú és szolgáltatású biztosítások is növelik a védettségüket az alapvető kockázatokkal szemben - hívja fel rá a figyelmet Papp.

o Az üvegkár-biztosítás nem terjed ki biztonsági üvegre (ezzel a biztosító gyakorlatilag kibújik minden tíz éven belül épült lakás újraüvegezésének költségtérítése alól)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló