PBA
Biztosítás Egyre kevesebb autós várja a november végét 
Privátbankár.hu | 2013. október 24. 09:09
Bár sokak szerint nem eshet már tovább a kötelező biztosítás ára, az idei kampányban továbbra is átlagosan 5 százalékos díjcsökkenésre számít a PBA Biztosítási Alkusz. A cég szakemberei szerint csak a direkt kárrendezés bevezetése szüntetné meg azt, hogy a biztosítók a szolgáltatások helyett az árakkal versenyeznek a kötelezők piacán.
Biztosítás Félünk a töréstől, lopástól, de túl drága a casco 
Privátbankár.hu | 2013. február 11. 09:44
Az autósok döntő többsége számára a jelenlegi árak mellett a casco-biztosítás nem fér bele a költségvetésükbe. A gépjármű tulajdonosok közel 70 százaléka kizárólag ár alapján hozza meg döntését; az elkövetkező időszakban nem is várható lényegesebb változás abban, hogy továbbra is csupán minden ötödik gépjármű-tulajdonos rendelkezzen Magyarországon cascóval.
Biztosítás Koccanás, baleset: így intézze gyorsan és egyszerűen a kárrendezést  
Privátbankár.hu | 2013. január 14. 09:31
A közúti balesetek fő okai 2012-ben is a sebesség helytelen megválasztása, az elsőbbség meg nem adása, valamint a kanyarodás szabályainak megszegése voltak.
Biztosítás Határidő közeleg: itt vannak az idei kötelező kampány menői  
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 06:43
Tavalyhoz képest kevesebb, közel 600 000 kötés várható az idei kampányban, a végső hajrában, az utolsó napokban 40 százalékkal kevesebben váltanak, mint 2011 hasonló időszakában. Magyarázat lehet erre, hogy az idei kampányban nem csökkentek olyan mértékben az árak mint tavaly (ne feledjük, tavaly a biztosítási adó bevezetésével együtt is volt, aki olcsóbb biztosításhoz jutott, a szektor díjbevétel pedig tovább csökkent).
Biztosítás Mitől félnek az autósok a legjobban? 
Privátbankár.hu | 2012. november 20. 10:21
A PBA Biztosítási Alkusz felmérése szerint az autósok közel negyvenöt százaléka tart attól, hogy közlekedési balesetet, illetve sérülést szenved. Ez lehet az egyik oka annak, hogy idén már minden huszadik új kgfb-szerződést kötő igényelt kiegészítő szolgáltatást is.
Biztosítás Van biztosításom, a biztosító mégsem fizet - erre kell figyelni! 
Zsiborás Gergő | 2012. november 9. 13:14
A kgfb mellé sok biztosító ajánl kiegészítőtermékeket vagy olcsóbb lakásbiztosításokat - nem árt azonban elveszni ezek szabályzatában, hogy ne érjen minket később kellemetlen meglepetés. Lehet okosan spórolni a biztosításokon, az idősebb autók tulajdonosai a cascóra is találhatnak most alternatívát. Mire kell figyelni?
Karrier Új vezető a PBA biztosítási alkusznál 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 2. 11:56
Galántai Zsolt több éves kereskedelmi vezetői múlttal és több mint 10 éves értékesítői tapasztalattal rendelkezik a biztosítási szektorban.
Vásárló Kavicsos udvarokból üvegpalotákba vonulnak a használautó-kereskedők 
Privátbankár.hu | 2012. március 28. 10:13
Polarizálódni látszik a használtautó-kereskedők piaca, akik eddig nem mentek csődbe jellemzően összeállnak és együtt bérlik ki egy korábbi márkaszalon elhagyott üvegpalotáját. Jó hír a kereskedőknek, hogy idén az újautó eladási mutatók további stagnálása, a használtautók iránti érdeklődés növekedése, és ennek okán az import erősödése várható.
Biztosítás Baleset utáni teendők: csak hisszük, hogy tudjuk 
Privátbankár.hu | 2012. február 27. 12:10
A magyarok többsége a kárrendezésben tájékozatlannak mondható, noha a többség azt állítja, hogy elvileg tudja mi a dolga ilyen esetben, mégis háromnegyedüknél a kárrendezésre fordított átlagidő meghaladta a 10 napot. Sokan ugyanakkor szívesen fizetnének egy olyan szolgáltatásért, amely segítséget nyújtana a kárrendezésben.
Biztosítás Használtautó-vásárlás: a sufnituning semmire sem elég 
Privátbankár.hu | 2011. december 8. 12:54
Csak alapos szakszemle tudja megállapítani, hogy mi várhat ránk, ha egy használtautót megveszünk. Ennek ellenére a magyarok nem áldoznak erre, a kocsira félretett pénzt 100%-ig a vételárra és az átírásra költik. A magyar utakon közlekedő gépjárművek átlagéletkora 10 év felett van.
Biztosítás Az alkusz, a kötelező és az IMF - a nyugalom képlete? 
Zsiborás Gergő | 2011. november 23. 10:43
A PBA Biztosítási Alkusz szerint a gomolyfelhők eltávozni látszanak, az "IMF védőhálója stabilizálta a forintot", a "jövő kiszámíthatóbb" - így most már nyugodtan hátradőlhetünk mind, és megköthetjük kötelező biztosításunkat, ügyelve arra, hogy minél több pénzt takarítsunk meg.
Biztosítás Drága a szélvédőt javíttatni - de könnyen megúszhatja 
Privátbankár.hu | 2011. november 16. 12:33
A leggyakoribb autós káresemény Magyarországon az üvegkár. Egy autós sem kerülheti el Magyarországon a nem megfelelően karbantartott utakról felverődő kavicsok okozta problémákat - idehaza rengeteg kocsi fut repedt vagy sérült szélvédővel.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG