<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
A PBA Biztosítási Alkusz szerint a gomolyfelhők eltávozni látszanak, az "IMF védőhálója stabilizálta a forintot", a "jövő kiszámíthatóbb" - így most már nyugodtan hátradőlhetünk mind, és megköthetjük kötelező biztosításunkat, ügyelve arra, hogy minél több pénzt takarítsunk meg.

A kötelezőkampány felpöröghet az utolsó héten, hiszen az emberek jövőjét érintő sok kérdés rendeződni látszik, így jut figyelem a kötelezőbiztosításra, cascóra, egyéb megtakarítási lehetőségekre – véli dr. Vass Gábor, a PBA Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezetője. Létezik ugyanakkor megoldás a saját megélhetésüket féltők problémájára is - tudtuk meg az alkusztól kapott közleményből.

Pörög, pörög a kampány

Érdekes felvetés ez az idei kampányban, melyet alapvetően a baleseti adó pörgetett fel (már a díjhirdetéstől kezdve). Mint korábban beszámoltunk már róla, az általunk megkérdezett üzletági vezetők szerint a magyar autósok egyre inkább figyelnek az ár mellett arra is, milyen szolgáltatást vásárolnak a kötelezővel. A tavalyinál bizonytalanabb kilátások és a gazdaságpolitikai vargabetűk azonban a lakosság nagy részét óvatosságra intették, ezért sokan most is a pénztárcájuk vastagságát szem előtt tartva hozták meg döntésüket. Egy másik online alkusz adatbázisából az derül ki, hogy az ügyfelek fele megspórolhatná a baleseti adót, de ennél 10%-kal kevesebben váltanak majd, mert egyéb szempontokat is figyelembe vesznek. Az ár tehát nem minden, de amikor 20-30%-kal csökkennek a már tavaly is "irreálisan alacsonynak" tartott díjak, akkor naivitás lenne azt gondolnunk, hogy véget ért a hazai kgfb-piacon az árháború. Dehogy ért véget.

Elemezték az ügyfélszolgálati telefonokat

Sima közgazdasági törvényszerűség, hogy ha alapvető szükségleteinkben hiányt szenvedünk, vagy romlanak a kilátásaink, akkor nem jut energiánk aggódni kevésbé fontos szükségleteink iránt – magyarázza Vass Gábor, a PBA ügyvezetője. Akinek a munkahelye, vagy a lakáshitele miatt kell aggódnia - folytatja Vass -, az kisebb léptékű, de fontos megtakarítási lehetőségeket egyszerűen figyelmen kívül hagy.

Az alkuszcég az ügyfélszolgálatukra befutó telefonhívásokat - mint írják - "elemezve" jutott arra a következtetésre, hogy a kötelező biztosítást háttérbe szorították az elmúlt hetek az ország gazdasági állapotával kapcsolatos hírei.

"Rendeződött a forint árfolyama, az IMF hozza a kiszámítható jövőt"

De majd most. A PBA szerint rendeződött a forint árfolyama (1 euró jelenleg 307,24 forint), elfogadták az új adótörvényeket, "az IMF védőhálója pedig stabilizálta a kilátásainkat, így már kiszámíthatóbb a jövő" - meglehet a magyar kormány egyelőre csak hivatalosan jelezte, hogy tárgyalásokat kezdeményezne a Valutaalappal egy új típusú megállapodásról.

Az alkuszcég szerint miután sok tekintetben javult a tisztánlátás, az emberek most már az eddig kevésbé fontos dolgokra is odafigyelnek, például arra, hogy kisebb-nagyobb megtakarítást a kötelező biztosításukkal is elérhetnek. Azt persze a PBA-nál is tudják, hogy eleve sokan hagyják a kampány végére a döntést, így arra számítanak, hogy még egy utolsó hajrá előtt állunk.

Teljesen racionális folyamat, hogy aki eddig kivárt, az a hátralévő napokban meg fog ragadni minden olyan lehetőséget, amivel javíthat saját, vagy családja költségvetésén - mondja Vass Gábor.

És akinek nincs munkája?

Ugyanakkor, akinek oka van félni a munkanélküliségtől, vagy valamilyen betegségtől, annak javasolt áttekinteni a biztosítók ajánlatát. A munkanélküliség vagy keresőképtelenség okán kieső fizetést időlegesen pótolni lehet, ha időben kötünk hitelfedezeti, vagy jövedelempótló biztosítást. A hitelfedezeti biztosítás azt nyújtja, hogy ideiglenesen a biztosító fizeti valamilyen hitelünk részleteit. A jövedelempótló biztosítás ennél is kedvezőbb: amennyiben le kell mondani havi jövedelmünkről munkanélküliség, vagy keresőképtelenség következtében, akkor a biztosító egy meghatározott összeggel kipótolja a családi költségvetést - érdemes azonban figyelni a részletekre az ilyen biztosítások megkötésénél, hiszen ennek is vannak buktatói.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG