1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Csak alapos szakszemle tudja megállapítani, hogy mi várhat ránk, ha egy használtautót megveszünk. Ennek ellenére a magyarok nem áldoznak erre, a kocsira félretett pénzt 100%-ig a vételárra és az átírásra költik. A magyar utakon közlekedő gépjárművek átlagéletkora 10 év felett van.

Aki nem hisz a sajátos struccpolitikában, annak érdemes a külföldön már jól bevált használtautó-garancia biztosítást megfontolni – javasolja a PBA Biztosítási Alkusz Kft.

Gyakorlott autósnak sem könnyű a használtautó vásárlás, hiszen egy látszólag tökéletes állapotú jármű magában rejthet olyan problémákat amelyeknek nincsenek éppen tünetei. A normális használat mellett is a jármű korával, vagy futott kilométereivel arányosan egyre több a javítanivaló egy autón. Ha pedig korábban el volt hanyagolva a jármű, vagy rosszhiszemű eladótól vásárolunk, akkor hatványozódik a további költségek mértéke.

A vevők általában nem gondolnak arra, hogy használtautó vásárláskor a kezdetektől tartalékoljanak bizonyos összeget a váratlan javítási esetekre. Ezt akkor bánják meg, amikor néhány héttel a vétel után tönkremegy egy drágább, bonyolultabb alkatrész, mint például az automata váltó – mondja Horváth László a PBA Biztosítási Alkusz Kft. kárszakértője.


Akinek mégis gyorsan van szüksége az autóra, és nem akar több kört futni vásárlás előtt, az is biztosíthatja nyugalmát a kifejezetten használtautókra kitalált kiterjesztett műszaki garancia biztosításokkal. A biztosításnak a költsége jóval alacsonyabb egy esetleges szervizelési költségnél, ráadásul tervezhető kiadásról van szó, szemben a nem várt igen magas javítási munkadíjakkal és alkatrész árakkal. Magyarországon egyre több idősebb autó van forgalomban, a gépjárművek átlagéletkora jelenleg tíz év fölöttire tehető. Ennek ellenére országunkban még kevéssé ismertek a használtautó-garancia biztosítási termékek, melyek Euróba egyéb területein kifejezetten közkedvelt szolgáltatásnak számítanak, a cseh és lengyel piacon például a használt gépjárművek zöme ilyen különbiztosítással cserél gazdát.

A használtautó-vásárlás alapszabályai

1. Le kell számolni az illúziókkal: minimális az esélye, hogy pont mi fogjunk ki olyan tízéves autót, amiben csak 100ezer kilométer van, sosem volt törve, és noha teljesen hibamentes, a gazdája mégis megválik tőle.
2. Tartalékoljunk a vásárlás utáni be nem látható költségekre: a vásárlásra félretett pénz ötödét tartsuk meg magunknak, ne fizessünk be mindent a kereskedésben. Mások szerint jó viszonyítás az is, hogy egy középkategóriás kocsi esetén annyiszor százezer forintot tartsunk tartalékba, ahány éves a megvásárolni kívánt autó.
3. Kérjük ki szakértő véleményét: akármilyen tuti üzletnek tűnik a vétel, ne spóroljuk meg a műszaki átvizsgálást. Ha nem találnak semmit, akkor még kellemesebb tudattal távozhatunk szerzeményünkkel, ha pedig kiderül valami, akkor az lehet alkualap, vagy megment minket további tetemes költségektől, családtagjaink és baráti körünk szánakozó tekintetétől.LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG