Genertel
Vásárló Félünk az utakon: miért van több karambol év végén? 
Privátbankár.hu | 2017. november 2. 17:00
Évek óta tartó trend folytatódik idén is, az őszi-téli hónapok beköszöntével ugyanis ugrásszerűen megnő a közúti balesetek száma. Ráadásul a szám növekszik, így nem csoda, ha az autóvezetők félelme is nő. Mitől félnek a magyar autósok, és mi okozza a balesetek növekedését? A Genertel felméréséből szemezgettünk.
Ingatlan A kutyát sem érdekli, hogy milyen meghökkentően elszálltak a lakásárak?  
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 7. 17:07
A lakásárak emelkedése a Genertel felmérésében szereplő 1000 megkérdezett kevesebb, mint 20 százalékát aggasztja, de az 56 százalék nem is tervez a közeljövőben ingatlan vásárolni. A felmérésben résztvevők 67 százaléka szerint további árnövekedés is várható a piacon.
Személyes pénzügyek Te tudod, hogy mitől félnek a legjobban a magyarok? 
Privátbankár.hu | 2017. március 1. 10:46
Magyarországon összesen 625 600 ezer egyedi és csoportos balesetbiztosítási szerződés van.
Személyes pénzügyek Te is ennyit fizetsz a lakásbiztosításért? Így lehet spórolni  
Privátbankár.hu | 2017. február 6. 10:32
Nagy különbségek vannak a budapesti és a vidéki árak között.
Vásárló Ez tényleg nem játék - komoly bajba kerülhet, aki felkészületlenül indul el 
Privátbankár.hu | 2016. október 30. 14:14
Évek óta több közúti- és töréskárral járó baleset történik az őszi hónapokban: az éves átlaghoz képest szeptember-október-novemberben öt-kilenc százalékkal több, mint az év többi hónapjaiban. Ezek döntő többségét a járművezetők okozzák, és ez egybecseng a Genertel által megkérdezett gépjárművezetők legnagyobb félelmével: a megkérdezettek közel 40 százaléka más autóvezetők szabálytalanságától tart leginkább.
Személyes pénzügyek Betörés és halálos baleset - mitől rettegnek a magyarok? 
Privátbankár.hu | 2016. május 15. 17:00
Tavaly közel 50 ezer betöréses lopást regisztráltak az országban és ugyan a magyarországi ingatlanok 71–72 százaléka rendelkezik valamilyen lakásbiztosítással, közel sem biztos, hogy megfelelő védelmet és főleg kártérítést nyújtanak a kárt elszenvedők számára. Nem meglepő, hogy a Genertel felmérésből az derült ki, hogy a megkérdezettek közel 25 százaléka a betöréstől és a lopástól tart leginkább az ingatlannal kapcsolatos kockázatok közül.
Személyes pénzügyek Károd keletkezett? Erre fizet a legtöbbet a biztosító 
Privátbankár.hu | 2016. március 3. 11:24
A Genertel összesítette, hogy milyen jellegű kárigényekre adták a legtöbb pénzt az elmúlt hat és fél évben.
Személyes pénzügyek Ki kezeli a családi kasszát? Meglepő infografika 
Privátbankár.hu | 2015. december 29. 19:10
A pénzügyi döntéseket nem a férfiak hozzák. A Genertel felméréséből kiderült, hogy a megkérdezett nők közel 80 százaléka dönt arról, hogy milyen biztosítást kössenek ők vagy akár az egész család. A biztosításokról való döntéshozatal leginkább a 40 év felettiekre jellemző, lakóhely szerint meg inkább a vidéki lakcímmel rendelkező nőkre.
Vásárló Fagy és köd jön - a te autód már készen áll az idei télre? 
Privátbankár.hu | 2015. november 15. 12:45
A KSH és a Genertel adatai alapján évek óta több közúti baleset és töréskár baleset történik az őszi hónapokban: az éves átlaghoz képest szeptember-novemberben öt-kilenc százalékkal több, mint az év többi hónapjaiban. Ezek 90 százaléka vezetői hibából történik.
Személyes pénzügyek Ugorhatnak a kötelező árak - botrány mozgathatja meg a autósokat 
Privátbankár.hu | 2015. október 17. 12:49
Hamarosan elindul a kötelező kampány, a cégek végre elkezdik értékelni a hűséget, de egy botrány és az áremelkedés így is mozgathatják a piacot.
Személyes pénzügyek Vettél egy lapostévét, felújítottad a lakást? Ezt biztos elfelejtetted  
Privátbankár.hu | 2015. május 23. 18:08
A magyarországi lakóingatlanok háromnegyede rendelkezik valamilyen lakásbiztosítással, ugyanakkor a szerződések alig 20 százalékát ellenőrizték az elmúlt 1 évben, több mint 60 százalékukat pedig 1-3 éve vagy még annál is korábban kötötték és azóta nem vizsgálták felül.
Biztosítás Elégedett eddig az évvel a Generali  
Privátbankár.hu | 2014. december 2. 15:26
A korrigált díjbevétel alapján szépen javult a Generali Csoport teljesítménye - a biztosító továbbra is konzervatív, nem szereti az egyszeri díjas életbiztosításokat. A kgfb-állomány a "csoporton belül" áramlik.
Biztosítás Egyre több a kerékpáros, egyre több a baleset  
Privátbankár.hu | 2014. november 9. 11:28
Már keresik a megoldást a kerékpárosok okozta balesetek kezelésére. Hollandia után Magyarországon tekernek a legtöbben, majdnem minden második ember.
Biztosítás A hollandok után mi bringázunk a legtöbbet - sok a baleset is 
Privátbankár.hu | 2014. november 8. 17:03
Az elmúlt években a fővárosban is jelentősen növekedett a kerékpáron közlekedők száma, és ennek megfelelően folyamatosan nő a biciklis balesetek száma is. 2013-ban a kerékpárosok által okozott személyi sérüléses balesetek száma már kétezer fölé került. A gépjárművekkel ellentétben a kerékpárokra nem kötelező felelősségbiztosítást kötni, de érdemes.
Biztosítás Idén elmarad a kgfb-kampány? 
Nagy László Nándor | 2014. október 16. 06:05
A kgfb piacon legalább 20 százalékos díjemelésre lenne szükség ahhoz, hogy az üzletág vesztetései eltűnjenek – állítja Csikós Dániel.
Biztosítás Az oroszlán jól érzi magát Budapesten 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 9. 11:18
A piacnál gyorsabban nőtt az első félévben a Generali Magyarországon.
Biztosítás Külföldi autós nyaralást tervez? Erre figyeljen, hogy elkerülje a bajt  
Privátbankár.hu | 2014. július 19. 15:47
Bár a legszélesebb körű védelmet külföldön is a casco nyújtja az autósoknak, egy felmérés szerint a külföldre indulók kétharmada nem rendelkezik ilyen védelemmel. Mivel az ismeretlen környezetben amúgy is magasabb a baleseti kockázat, célszerű megvizsgálni, milyen alternatív biztosítási lehetőségek kínálnak még kisebb-nagyobb védelmet a határokon túl.
Biztosítás Újra az autópiac felé tekingetnek a pénzügyi cégek 
Privátbankár.hu | 2014. május 8. 14:50
A csendben élénkülő autópiac felkeltette a finanszírozók és a biztosítók figyelmét is: a Banif és a Signal együttműködési megállapodást kötött, miközben a Genertel a régi kocsik casco-védelmére hívja fel a figyelmet
Biztosítás Kiderült, mi okozza a legtöbb kárt a lakásokban - mutatjuk a listát 
Privátbankár.hu | 2014. január 22. 19:35
A Genertel vizsgálata szerint a káresetek jelentős részét mindössze néhány kártípus okozza. És bármilyen meglepő is lehet, az esetek csaknem 10 százalékában törik el a tulajdonos vagy a lakó valamelyik végtagja. Vagyis, nem csak az otthonunk károsodhat.
Biztosítás Alkatrésznek viszik: egyre öregebb autókat lopnak 
Privátbankár.hu | 2013. december 5. 11:00
Az idei kgfb-kampányban jelentősen előretört a lopáscasco népszerűsége a kötelező biztosítások mellé köthető kiegészítő biztosítások sorában. A Genertelnél idén már minden nyolcadik megkötött kgfb-csomaghoz (12%) lopáscascót is választottak az autósok. A termék népszerűségét két fő ok magyarázza: egyrészt egyre idősebb, teljes körű casco-szerződéssel már nem védett autókat lopnak el, másrészt az így olcsón, néhány ezer forintért elérhető fél-, egy- vagy kétmilliós térítési limit az érintett autók többségének teljes értékét fedezni tudja.
Agrár Tudta? A fűtés és a design miatt is repedhet az autószélvédő 
- | 2013. november 18. 10:37
A legtöbb esetben még mindig cserélik az autóüveget, pedig javítani is lehetne.
Biztosítás Veszélyes hónapok várnak az autósokra 
Privátbankár.hu | 2013. október 8. 19:40
A Genertel előző négy évet felölelő adatsora alapján megállapítható, hogy az autósok októberben és novemberben szenvedik el a legtöbb töréskárt: ilyenkor az éves átlaghoz képest 17-18 százalékkal több ilyen jellegű baleset történik. A téma kapcsán megkérdezett autósok több mint 40 százaléka casco-szerződés híján saját zsebből volt kénytelen rendezni a kárát, ami akkor is megterhelő tétel, ha a Genertel statisztikái szerint a töréskárok több mint fele nem haladja meg a 200 ezer forintot.
Biztosítás Nagy károk ellen, kicsivel próbálnak védekezni az autósok, és Ön? 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 29. 10:54
Változik a világ. A tolvajok már nemcsak a fiatal vagy új autókat lopják, sőt. Ezzel összefügghet az is, hogy évek óta öregszik az autók átlagos életkora. Bár a lopástól és a töréstől tartanak az autósok, egyre kevesebben kötnek teljes körű cascót.
Utazás Élet casco nélkül: aki autóval megy nyaralni, készüljön fel mindenre 
Privátbankár.hu | 2013. június 26. 17:46
Egy felmérés szerint több százezren mennek autóval nyári szabadságra. A főbb célpontok között ugyanis sok van valamelyik szomszédunkban, jellemzően legfeljebb Németországig megyünk el kocsival. A balesetre viszont - legalábbis a statisztikák szerint - csak kevesen készülnek fel.
Biztosítás Tényleg bedöglik a mosógép, ha letelik a garancia? Felkészülhet rá 
Privátbankár.hu | 2013. június 11. 17:30
Összeesküvés-elmélet, vagy tényleg használhatatlanok lesznek a háztartási gépek nem sokkal a garancia letelte után? Egy felmérés szerint csaknem minden második eszközzel volt gond. Javítani nehézkes és sok esetben drága is. Megmutatjuk, mik romlottak el leggyakrabban.
Biztosítás Van lakásbiztosításunk, de nem tudjuk, mire jó 
Privátbankár.hu | 2013. március 27. 18:25
Tízből hét lakás rendelkezik biztosítással, ezek 53 százalékát ugyanakkor több mint öt éve kötötték, 42 százalékuk esetében pedig nem éltek rendszeresen a biztosító által évente felkínált értékkövetéssel – derül ki a Genertel legutóbbi felméréséből. Nem csupán az alulbiztosítottság miatt érdemes időről-időre ellenőrizni a meglévő lakásbiztosítást: az újabban megjelent módozatokkal ugyanakkora díjért gyakran szélesebb körű fedezet érhető el.
Biztosítás Velünk nem történhet meg? Alig kötünk lopás elleni biztosítást 
Privátbankár.hu | 2013. március 13. 17:30
Háromból kettő autót a fővárosban lopnak el. Ennek ellenére az emberek fele csak abban bízik, hogy az ő autóját nem lopják el. Vidéken pedig a kutyára bízzák a védelmet. Sokan megelégszenek a riasztóval, komolyabb eszközre nem költenek.
Biztosítás 5 tipp, hogy a fagy ne tegye tönkre autóját 
Privátbankár.hu | 2013. január 17. 17:30
Télen a havas, csúszós utak mellett a fagy is veszélyezteti az autókat. Ilyenkor az autótulajdonosoknak fel kell készíteni járművüket a hidegre, de mikre érdemes odafigyelni? Milyen kárra fizet és mire nem a biztosító? Öt tipp, hogyan vészelheti át autója a telet károk nélkül.
Biztosítás Negyedmillió autó rohangál biztosítás nélkül 
Privátbankár.hu | 2012. december 19. 06:00
Magyarországon több mint negyedmillió járművel bliccelik el a kötelezőt, ez az autósok hat százaléka, ők óriási kockázatot vállalnak ezzel, pedig a kötelező biztosítást már néhány ezer forintból meg lehet úszni.
Biztosítás Határidő közeleg: itt vannak az idei kötelező kampány menői  
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 06:43
Tavalyhoz képest kevesebb, közel 600 000 kötés várható az idei kampányban, a végső hajrában, az utolsó napokban 40 százalékkal kevesebben váltanak, mint 2011 hasonló időszakában. Magyarázat lehet erre, hogy az idei kampányban nem csökkentek olyan mértékben az árak mint tavaly (ne feledjük, tavaly a biztosítási adó bevezetésével együtt is volt, aki olcsóbb biztosításhoz jutott, a szektor díjbevétel pedig tovább csökkent).
Biztosítás Adóval együtt is verhetetlenek a magyar kötelező tarifák 
Privátbankár.hu | 2012. november 23. 09:53
Nem csupán a nyugat-európai országok, hanem kelet-közép-európai szomszédaink köteleződíjaihoz viszonyítva is Magyarországon a legalacsonyabb a kgfb átlagdíja – derül ki a Genertel nemzetközi felméréséből.
Biztosítás Kgfb: nem köthetünk biztosítást a bónuszra, a PSZÁF nem engedi 
Privátbankár.hu | 2012. november 10. 17:47
A PSZÁF azonnal lecsapott az idei év kötelező kampányának újdonságára, a bónuszvédelmi kiegészítő biztosításra: 4 biztosító érintett.
Biztosítás Van biztosításom, a biztosító mégsem fizet - erre kell figyelni! 
Zsiborás Gergő | 2012. november 9. 13:14
A kgfb mellé sok biztosító ajánl kiegészítőtermékeket vagy olcsóbb lakásbiztosításokat - nem árt azonban elveszni ezek szabályzatában, hogy ne érjen minket később kellemetlen meglepetés. Lehet okosan spórolni a biztosításokon, az idősebb autók tulajdonosai a cascóra is találhatnak most alternatívát. Mire kell figyelni?
Biztosítás Különleges extrákkal, de póker nélkül indul a kgfb-kampány - interjú 
Zsiborás Gergő | 2012. október 30. 06:55
Magyarországon eddig példa nélküli, teljesen új kiegészítő biztosításokat is hoz a ma startoló kgfb-kampány. Vége a biztosítók pókerjátszmájának - interjú Csikós Dániellel, az ország első direktbiztosítójának vezérigazgatójával.
Biztosítás A futott kilométerekre is gondolnak a biztosítók  
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 10:54
A Genertel újszerű megoldásokkal igyekszik beszállni a kgfb-kampányt jellemző árversenybe. A miniCasco mellett a futásteljesítményt is nézik, vagyis még a magasabb benzinárról sem feledkeztek meg. 100 ezer új kötést akarnak
Biztosítás Kgfb: megbírságolta a Generalit a PSZÁF 
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 15:16
Kétmillió forintos bírságot szabott ki a Generalira a PSZÁF, mert a biztosító flottás ügyfeleinek meghirdetett díjtarifájában tévesen tüntette fel a vonatkozó képletet - holott azt utólag nem módosíthatta volna. A Genertel, majd később 7 másik biztosító viszont kapott erre engedélyt, bírságot viszont nem
Biztosítás Javíthat a Genertel: a kivétel gyengíti a szabályt  
Zsiborás Gergő | 2011. november 5. 13:06
Utólag engedélyezte a Genertelnek a PSZÁF, hogy kgfb-tarifáját javítsa, de nem azért, mert a szövegbe kerülő baki egyértelmű tévedés. Egy felesleges "nem" szócska miatt a biztosító épp azokat büntette volna pótdíjjal, akik az elmúlt 4 évben nem okoztak balesetet, holott nyilván az lett volna a szándéka, hogy az ilyen ügyfelektől megszabaduljon.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG