<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A korrigált díjbevétel alapján szépen javult a Generali Csoport teljesítménye - a biztosító továbbra is konzervatív, nem szereti az egyszeri díjas életbiztosításokat. A kgfb-állomány a "csoporton belül" áramlik.

A magyarországi Generali Csoport (beleszámítva a Generali Biztosítót, szlovákiai fióktelep nélkül a Genertelt és az Európai Utazási Biztosítót) 87,9 milliárd forintos korrigált díjbevételt ért el, ami az előző év azonos időszakához viszonyítva 2,4 százalékos növekedést jelent. A biztosítási csoport piaci részaránya a korrigált díjbevétel alapján 17,1 százalékos, mellyel a közlemény szerint a társaság megőrizte piacvezető pozícióját.

Nem ment az egyszeri díjas

A vállalatcsoport tagjai közül a Generali Biztosító piaci részesedése 16,1 százalék, az Európai Utazási Biztosítóé változatlanul 0,4 százalék, míg a Genertelé 0,6 százalék az idei év első kilenc hónapjának eredményei alapján – a korrigált díjbevétel alapjn figyelembe vett listán. A teljes díjbevétel tekintetében a három biztosító 14,38 százalékos piaci részesedést mondhat magáénak, amely bár 6 bázisponttal magasabb, mint a június végi szint, ám elmarad az egy évvel ezelőtt mért 14,44 százalékos szinttől. A visszaesés egyrészt az anyacég piaci súlyának szerény visszaesésének köszönhető – ez viszont annak, hogy az életbiztosítási szegmensben a biztosító gyengébben teljesít az egyszeri díjas biztosításokban. Ezt igazolja, hogy a nem életbiztosítási területen a Generali díjbevétele egy év alatt a piaci 4 százalékos fejlődésnél szerényebb mértékben ugyan, de 55,6 milliárd forintról 57 milliárdra nőtt, míg az életbiztosításokból származó korrigált díjbevétel 2,8 százalékkal növekedett, amellyel a piaci átlag felett teljesített a társaság.

A Genertel sok kgfb-t vesztett

A visszaesés épp ezért a Genertelhez köthető, amelynek teljes piaci részaránya a tavaly szeptemberi 0,53 százalékról 0,47 százalékra csökkent. Ezen belül a Genertelnek leginkább a kgfb-biztosítási díjbevétele esett vissza (részben persze tudatosan) – 1,96 milliárd forintról 1,57 milliárdra – amelynek köszönhetően hiába nőttek az anyavállalat kgfb-bevételei a 8,3 százalékos piaci átlag felett, 10,8 százalékkal növekedtek, a cégcsoport szintű bővülés csak 2,3 százalék lett.

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG