<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Télen a havas, csúszós utak mellett a fagy is veszélyezteti az autókat. Ilyenkor az autótulajdonosoknak fel kell készíteni járművüket a hidegre, de mikre érdemes odafigyelni? Milyen kárra fizet és mire nem a biztosító? Öt tipp, hogyan vészelheti át autója a telet károk nélkül.

A meteorológiai előrejelzések szerint a hét végére sarkvidéki eredetű hideg lesz, és a havazás is folytatódni fog. Ilyen időjárási helyzetben jelentősen, több mint harmadával megugrik a kárbejelentések száma - írja a Genertel közleményében.

Forrás: Genertel

A casco-biztosítások sem fedezik az extrém hideg által okozott fagyáskárokat, ezért a következő napokban várható, egyes helyeken akár mínusz tizenöt foknál is keményebb fagyokra fokozottan érdemes felkészíteni az autót.

Öt tipp a kemény fagyok átvészeléséhez

A kemény éjszakai fagyok további károk forrásai, amelyre azért is érdemes fokozottan odafigyelni, mert a fagyáskárok ellen nem köthetünk biztosítást sem. Amit mindenkinek érdemes előre megtennie:

1. Ha nem idén töltöttük fel, a fagyálló folyadékot érdemes szervizben vagy benzinkútnál beméretni.

2. A hűtőfolyadék mellett az ablakmosó folyadék lehet leginkább érzékeny a fagyra, főként azért, mert a téli folyadékkal sokan hígítással spórolnak, ami csökkenti annak fagytűrését. Ám a szétfagyott tartály cseréjének költsége jóval meghaladja az így nyert összeget.

3. Emellett a motortérben szintén célszerű átnézni, átnézetni a gumicsöveket, tömítéseket, mivel ezek elöregedett állapotban könnyen repednek, törnek hidegben. Egyszerűbb előre kicserélni a hibás elemeket, mint esetleg órákig fagyoskodni a lerobbant autóban, segítségre várva.

4. Hosszabb utakra jó állapotú autóba is érdemes pokrócot és egy termosznyi meleg italt bepakolni. Emellett figyeljünk oda arra is, hogy kellő mennyiségű üzemanyag legyen az autó tankjába. Egy dugóban, hótorlaszok között elakadva ugyanis az autó csak járó motorral tartható melegen.

5. Minicasco is fedezheti a koccanásos károkat: a csúszós, lefagyott utakon a legnagyobb gondosság mellett is könnyen koccanhatnak az autók.

Sokan keresik a minicasco-t

Az utóbbi napokban a duplájára nőtt az érdeklődés az ilyenkor jellemző koccanásos károk ellen védelmet nyújtó, ráadásul önrészfizetést nem igénylő minicasco-termékek iránt, amelyek a casco-díj töredékéért, már évi 5-10 ezer forintért is elérhetők, öreg és új autóra egyaránt – mondta Csikós Dániel, a Genertel vezérigazgatója.

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG