Casco
Vállalat A Cascóval is trüközött egy nagy biztosító, repült a bírság 
Privátbankár.hu | 2024. február 16. 09:48
Odacsaptak Matolcsy Györgyék a CIG Pannóniának is, számos jogsértést tártak fel az ellenőrök.
Személyes pénzügyek Árvíz és biztosítás: sokakat érhet nagyon kellemetlen meglepetés 
Privátbankár.hu | 2023. december 29. 15:32
Csak a teljeskörű casco segíthet azokon, akik árterületen hagyják az autójukat, s az áradó víz súlyos kárt tesz benne – közölte a CLB biztosítási alkuszcég, miután az ünnepek alatt az ország egyre több területén rendeltek el árvízkészültséget. Az elöntött ingatlanokban keletkező kárt a lakásbiztosítás alapján megtérítik a biztosítók, de belvíz ellen egyáltalán nincs biztosítás.
Személyes pénzügyek Mennyiből jön ki a legnépszerűbb autók cascója? 
Privátbankár.hu | 2021. június 19. 11:22
Az év első öt hónapjának értékesítési adatai alapján kezd élénkülni a hazai autópiac, bár a válság előtti keresletről még messze nem beszélhetünk. A Bank360 az eladási adatok alapján megvizsgálta, milyen törlesztőrészlet mellett lehet hitelből megvásárolni a jelenleg legnépszerűbb modelleket, és mennyibe kerül a casco biztosítás rájuk.
Személyes pénzügyek Felkészültél arra, hogy a jég szétveri a kertedet és a kocsidat? 
Privátbankár.hu | 2020. július 19. 14:13
A jégkár minden bizonnyal az egyik legpusztítóbb csapás. Megrongálja a háztetőt, a redőnyöket, tönkreteheti a kerti bútort, betörheti az autó szélvédőjét és letarolhatja a kerti gyümölcsöst vagy a dísznövényeinket  mindezt akár néhány perc alatt. Mit tehetünk ellene, és mire elég a biztosítás? És egyáltalán milyen biztosítás? Ezeket járta körül a Bank360.hu.
Személyes pénzügyek Ennyire rossz üzlet a casco biztosítás? 
Privátbankár.hu | 2018. június 21. 10:30
Egyszerűen nem éri meg, így mégsem tér vissza a lakossági casco piacra a CIG Pannónia.
Vásárló Nem egyszerű autósnak lenni – nagyot drágult az életük 
Privátbankár.hu | 2018. február 5. 07:29
Egyetlen év alatt 8 százalékkal lett drágább a casco.
Személyes pénzügyek Autósok, figyelem! Ma lejár egy fontos határidő, de mi lesz a cascóval? 
Privátbankár.hu | 2017. december 1. 14:28
Ma éjfélig lehet új kgfb-szerződést kötni.
Vásárló Félünk az utakon: miért van több karambol év végén? 
Privátbankár.hu | 2017. november 2. 17:00
Évek óta tartó trend folytatódik idén is, az őszi-téli hónapok beköszöntével ugyanis ugrásszerűen megnő a közúti balesetek száma. Ráadásul a szám növekszik, így nem csoda, ha az autóvezetők félelme is nő. Mitől félnek a magyar autósok, és mi okozza a balesetek növekedését? A Genertel felméréséből szemezgettünk.
Vásárló Örömhír az autósoknak: erre biztosan nem kell sokkal többet fizetni 
Privátbankár.hu | 2017. július 29. 08:07
A biztosítások díja szép lassan emelkedik, és bár a kgfb-nél kifejezetten jelentős emelkedést tapasztalhattak idén az autósok, a casco alig 2,1 százalékkal lett drágább az idei első félévben. A Netrisk.hu adatai szerint így átlagosan 77 600 forintot kellett erre kiadnia az autósoknak. Külön örömhír ugyanakkor, hogy egyre több vezető köt kiegészítő biztosítást is a cascójához.
Vásárló Jól ment a tavalyi év – te hány biztosítást kötöttél? 
Privátbankár.hu | 2017. április 5. 09:35
A MABISZ értékelője szerint tavaly 5 százalékkal bővült a biztosítási piac.
Személyes pénzügyek Drágább lett a casco – mivel nem éri meg spórolni? 
Privátbankár.hu | 2017. február 27. 15:12
Az autósok 2016-ban átlagosan 78 ezer forintért kötöttek teljes körű casco biztosítást, ami közel 9 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában mért szintet. A statisztikák azt mutatják, hogy a szerződések csaknem ötödét új autókra kötik, ugyanakkor több mint a felük a megkötéskor legalább 6 éves autókhoz kapcsolódik.
Személyes pénzügyek Kátyúba hajtottam - mekkora az esélye, hogy kifizetik a kárt? 
Privátbankár.hu | 2017. február 24. 14:45
Egyetlen kátyúba hajtva is megtérülhet egy néhány ezer forintos biztosítás díja - ellenkező esetben az útfenntartóval kell harcolnunk a kártérítésért. A kátyúkároknak általában csak a felét fizetik ki - mivel bújik ki a felelősség alól az útkezelő? Mivel növelhetjük az esélyeinket a vitában?
Személyes pénzügyek Te inkább kevesebbet fizetsz, vagy a nagyobb biztonságot választod? 
Privátbankár.hu | 2016. június 17. 18:20
Az autósok az év első öt hónapjában átlagosan 76 500 forintért kötöttek teljes körű casco-szerződést, ami csaknem 10 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában mért szintet. A statisztikák azt mutatják, hogy a casco-szerződések csaknem fele legalább hét éves autóhoz kapcsolódik, a szerződők pedig évről évre egyre nagyobb arányban vállalnak a kedvezőbb díjért magasabb önrészt.
Személyes pénzügyek Cascót alig, nyugdíjbiztosítás inkább kötnek a magyarok 
Privátbankár.hu | 2016. június 12. 14:51
Jócskán megugrott a nyugdíjbiztosítások száma.
Személyes pénzügyek Cascot akarok kötni! Egyre több magyar akar biztosítást  
Privátbankár.hu | 2016. március 3. 08:19
Tavaly 4 ezer forinttal drágult egy átlagos casco, mégis 25 ezerrel többen kötöttek ilyen biztosítást, mint 2014-ben - írja a Világgazdaság.
Személyes pénzügyek Ne ütközz mostanában olyan autóssal, akit az Astra biztosít! 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 3. 07:15
Az Astra csődje újabb szabályozási anomáliákra világít rá. A legkritikusabb pontnak most a kgfb-szerződések számítanak, hiszen a vétlen autós lesz komoly kálváriára kényszerítve, ha "astrás" kocsival ütközik - kárt most csak a román garanciaalap fizethet ezen károk után.
Személyes pénzügyek Világújdonság az autópiacon - de figyelni kell 
Nagy László Nándor | 2015. július 23. 11:00
Percalapú casco-biztosítást vezet be az Aegon Biztosító. A megoldás a keveset autózóknak hozhat nagy megtakarítást, mert állásidőben nem számítja a töréskár-kockázatot, amely a legnagyobb díjtétel.
Személyes pénzügyek Ha nincs károd, akkor is fizet a biztosító 
Privátbankár.hu | 2015. július 15. 11:30
A kármentes, több biztosítással bíró lakossági ügyfelek 63 millió forintos díjvisszatérítésben részesültek az idén az Uniqa Biztosítótól.
Személyes pénzügyek Mennyivel lesz drágább az autó biztosítása? 
Izsó Márton | 2015. június 10. 19:45
Egyelőre elegendő a mérsékelt díjemelés a kgfb-piacon, mivel a károk ugyan emelkednek, de nincs drasztikus változás, s a kártartalékok is elég magasak. A K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese inkább a casco-biztosításokért aggódik, de szerinte korai, hogy az MNB rendszerszintű kockázatok miatt aggódik.
Személyes pénzügyek Szép számok, de komoly gondok a vagyonbiztosításban 
Nagy László Nándor | 2015. június 8. 18:15
Elindult ugyan a nem életbiztosítási terület fejlődése, de a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese szerint számos kockázatot hordoz a jövő a piacon - Kaszab Attila a kgfb és a casco-piacon azonosított komoly veszélyeket. A szakember szerint épp ezért aligha várható, hogy a hazai piacra új szereplők lépnének.
Pénzügyi szektor Keserű Uniqa-tapasztalat: ne legyél erős szereplő adóval sújtott üzletágakban 
Nagy László Nándor | 2015. május 14. 16:42
Számottevő racionalizálásra késztette az Uniqa Biztosítót a nem egészséges portfoliószerkezetből eredő veszteség: a biztosító mind casco, mind kgfb-területen elengedett ügyfeleket, két év alatt 20 százalékos költségracionalizálást hajtott végre, az idei évnek pedig negyedével kisebb létszámmal futott neki.
Biztosítás Mindenki új autóra kötne casco-t, de ha csak öreg kocsink van... 
Nagy László Nándor | 2015. április 8. 15:08
Hét év alatt közel 40 százalékkal csökkent a casco-biztosítások átlagdíja, amely okán az UNION Biztosító szerint már öregebb autóra is érdemes biztosítást kötni.
Biztosítás Meghökkentő autólopási statisztikák: hogyan védekezhetünk? 
Privátbankár.hu | 2015. február 19. 20:02
Tavaly 15 százalékkal csökkent az autólopások száma az előző évhez képest, de még mindig több mint 4 800 lopás történt. Budapesten jelentik be a legtöbb esetet: a fővárosban majdnem minden kétszázadik autóra jut egy ilyen káreset. Hogy lehet az autólopás ellen védekezni?
Pénzügyi szektor Hogy kerülhet egy 4 milliós autó 24 millióba? 
Nagy László Nándor | 2015. február 17. 11:30
Az alkatrész-adatbázisban szereplő tételek alapján összerakott középkategóriás autó hatszor annyiba kerül, mintha a szalonból összeszerelve, lefényezve vennénk meg - ezzel látja indokoltnak az Uniqa Biztosító azt, hogy fellépett a piaci anomáliák ellen.
Biztosítás Kétszer is pénzt kap vissza 14 ezer autós 
Privátbankár.hu | 2015. február 9. 10:59
Mintegy 14 ezer autós a tavaszi elszámoláson túl 380 millió forintot kap vissza a Lombard Lízingtől a jogtalanul devizában felszámított casco-díj miatt. A finanszírozó cég jogerősen vesztett a felügyelettel szemben.
Biztosítás Mit gondol, minek az ára esett felére öt év alatt? 
Privátbankár.hu | 2015. január 29. 19:57
Öt év alatt gyakorlatilag megfeleződött a casco-átlagdíj - noha tavaly elsősorban az újraéledő új autó eladás okán már emelkedtek a szerződések díjai. Az új kontraktusok sem tudták viszont megállítani az állomány-fogyást: fél évtized alatt 90 ezer casco-szerződés tűnt el a piacról.
Pénzügyi szektor Bírságolt a felügyelt: a deviza lízinges kocsikhoz is csak forintban számolható el a casco-díj 
Privátbankár.hu | 2014. október 16. 10:35
A jegybank 37 millió forintra bírságolt 8 autófinanszírozó céget, mivel nemcsak a hitelt (lízingdíjat), de a szolgáltatásban beépített casco díját is devizában számolták fel az ügyfélnek.
Biztosítás Drágábbak lesznek a gépjárműbiztosítások - ennek tessék örülni! 
Privátbankár.hu | 2014. október 6. 11:21
A makrogazdasági helyzet javulása miatt komoly remény van arra, hogy a vagyonbiztosítások száma ismét növekedésnek indul - hangzott el a K&H Biztosító sajtóbeszélgetésén. A díjak is emelkednek majd - de ennek örülni kell, hiszen új autók és lakások lesznek biztosítva.
Biztosítás Az Ön autóján van casco-biztosítás? Nem árt számolni! 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 25. 18:05
A Netrisk adatai szerint komoly, 8 százalékos volt a casco átlagdíj-emelkedés, ám a Mabisz statisztikái ezt még nem igazolják vissza. Az viszont tény, hogy valami elindult.
Biztosítás Nem szeretnek biztosítást kötni a magyarok?  
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 20. 12:50
A biztosítottság egyik fokmérője az, hogy az adott országban a biztosítók díjbevétele hogyan aránylik a GDP-hez. A nyugat-európai országokhoz viszonyítva Magyarország az alulbiztosított országok körébe tartozik. 1993 óta szeptember 20-a a biztosítás világnapja.
Biztosítás Luxuskocsija van? És casco is védi? 
Privátbankár.hu | 2014. július 29. 15:47
Továbbra is előszeretettel lopják a luxuskocsikat, ám a tulajdonosok még erre a gépkocsi típusra sem szívesen kötnek biztosítást.
Biztosítás Itt a lakás-casco: így is biztosíthatja lakását 
Privátbankár.hu | 2014. május 22. 12:57
Tovább zsugorodik a lakásbiztosítási piac, de egy új konstrukcióval sokan jól járhatnak: itt a lakás-casco.
Biztosítás Újra az autópiac felé tekingetnek a pénzügyi cégek 
Privátbankár.hu | 2014. május 8. 14:50
A csendben élénkülő autópiac felkeltette a finanszírozók és a biztosítók figyelmét is: a Banif és a Signal együttműködési megállapodást kötött, miközben a Genertel a régi kocsik casco-védelmére hívja fel a figyelmet
Biztosítás Nagyban lehet nagyot spórolni, százmilliókat fogtak a buszokon 
Privátbankár.hu | 2014. január 13. 10:50
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a biztosításokon spórolt sokat. Több alkusz helyett mindössze egyet alkalmazott. Fontos volt a szolgáltatás színvonalának megtartása.
Vásárló Nem kell az autósoknak a casco 
Privátbankár.hu | 2013. december 28. 08:31
2013-ban a korábbinál is kevesebb biztosítást kötöttek az emberek. Az ok egyszerű: egyre kevesebben vesznek új autót. Amíg ezen a területen nem lesz változás, addig fölösleges csodát várni a biztosítási piacon. Évet értékelt a Magyar Biztosítók Szövetsége.
Biztosítás Alkatrésznek viszik: egyre öregebb autókat lopnak 
Privátbankár.hu | 2013. december 5. 11:00
Az idei kgfb-kampányban jelentősen előretört a lopáscasco népszerűsége a kötelező biztosítások mellé köthető kiegészítő biztosítások sorában. A Genertelnél idén már minden nyolcadik megkötött kgfb-csomaghoz (12%) lopáscascót is választottak az autósok. A termék népszerűségét két fő ok magyarázza: egyrészt egyre idősebb, teljes körű casco-szerződéssel már nem védett autókat lopnak el, másrészt az így olcsón, néhány ezer forintért elérhető fél-, egy- vagy kétmilliós térítési limit az érintett autók többségének teljes értékét fedezni tudja.
Biztosítás Elkezdődött a visszaszámlálás! Már csak bő egy hét van a kötelezőre 
Privátbankár.hu | 2013. november 22. 18:00
A tapasztalatok szerint az autósok többsége az utolsó napokra hagyja a kötelezőt. Fontos azonban, hogy a nagy kapkodásban is minden rovatot pontosan töltsünk ki, mert sok múlhat rajta. Az eddigi adatok szerint eddig akár 25 százalékot is lehetett spórolni.
Agrár Tudta? A fűtés és a design miatt is repedhet az autószélvédő 
- | 2013. november 18. 10:37
A legtöbb esetben még mindig cserélik az autóüveget, pedig javítani is lehetne.
Biztosítás Nem hiába nagy a verseny, kötelezőben jók vagyunk a régióban 
Privátbankár.hu | 2013. október 30. 14:23
Hamarosan indul a kötelező kampány. Egy felmérésből kiderült, hogy Magyarországon a legjobb a helyzet a kötelező biztosítások terén, legalábbis a régióban. Miközben nálunk alig van autó kgfb nélkül, aközben a régióban csaknem minen tizedik autótulajdonos nem köt biztosítást.
Személyes pénzügyek Nincs pénzük az embereknek, felélik a biztosításokban megtakarított pénzt 
Privátbankár.hu | 2013. október 9. 09:35
Az élet- és nyugdíjbiztosítás haldoklik, jó egészségbiztosítás viszont elkelne, de nincs a piacon.
Biztosítás Veszélyes hónapok várnak az autósokra 
Privátbankár.hu | 2013. október 8. 19:40
A Genertel előző négy évet felölelő adatsora alapján megállapítható, hogy az autósok októberben és novemberben szenvedik el a legtöbb töréskárt: ilyenkor az éves átlaghoz képest 17-18 százalékkal több ilyen jellegű baleset történik. A téma kapcsán megkérdezett autósok több mint 40 százaléka casco-szerződés híján saját zsebből volt kénytelen rendezni a kárát, ami akkor is megterhelő tétel, ha a Genertel statisztikái szerint a töréskárok több mint fele nem haladja meg a 200 ezer forintot.
Biztosítás Nagy károk ellen, kicsivel próbálnak védekezni az autósok, és Ön? 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 29. 10:54
Változik a világ. A tolvajok már nemcsak a fiatal vagy új autókat lopják, sőt. Ezzel összefügghet az is, hogy évek óta öregszik az autók átlagos életkora. Bár a lopástól és a töréstől tartanak az autósok, egyre kevesebben kötnek teljes körű cascót.
Biztosítás Ki fizeti a károkat, ha összeomlik a ház, amelyben lakunk? 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 9. 11:29
Nem mindegy, hogy a társasházra, a lakásokra vagy az utcán parkoló autókra kötöttek-e biztosítást vagy sem. A szerdai, Tímár utcai házrobbanás nem egyedüli eset. Mégis a társasházak jelentős részének se vagyon-, se felelősségbiztosítása nincs ma Magyarországon.
Vásárló Örülhetnek az autókereskedők, több ezren készülnek hozzájuk 
Privátbankár.hu | 2013. július 25. 13:24
Minden tizedik ember tervez autóvásárlást egy éven belül, legalábbis egy felmérés szerint Új és használt autót egyaránt keresnek a megkérdezettek. A többség viszont egyáltalán nem beújítani autót.
Biztosítás Kúsznak felfelé az árak, vége az olcsó KGFB-nek? 
Privátbankár.hu | 2013. július 23. 19:00
Az online biztosítások legnagyobb szeletét adó, személyautók kötelező gépjármű felelősségbiztosításának átlagdíja az első félév végén lényegesen magasabb volt, mint januárban. A díjakat a biztosítási adó dobta meg.
Utazás Élet casco nélkül: aki autóval megy nyaralni, készüljön fel mindenre 
Privátbankár.hu | 2013. június 26. 17:46
Egy felmérés szerint több százezren mennek autóval nyári szabadságra. A főbb célpontok között ugyanis sok van valamelyik szomszédunkban, jellemzően legfeljebb Németországig megyünk el kocsival. A balesetre viszont - legalábbis a statisztikák szerint - csak kevesen készülnek fel.
Biztosítás Még nincs biztosítása? Be lehet-e előzni az árvizet? 
Privátbankár.hu | 2013. június 5. 13:30
A rekordnagyságú árvízre rekordkifizetéssel készülnek a biztosítók, ám a kártérítés majdani végösszege még így is messze elmaradhat a valós veszteségtől. A CLB Biztosítási alkusz arra biztatja az árvíz által veszélyeztetett, de még szárazon álló ingatlanokban élőket, hogy gyorsan nézessék át, újítsák meg a lakásbiztosításukat, mert a kártérítéskor százezreket nyerhetnek vele még most, az utolsó pillanatban is. Újak kötésére is van még lehetőség, de be kell kalkulálni azt, hogy a legtöbb biztosító 15 napos moratóriumot alkalmaz, vagyis arra a kárra, ami ez idő alatt történik, nem fizetnek.
Biztosítás Van garázsbiztosítása? Álljon ki a garázsból, úgy a tuti 
Privátbankár.hu | 2013. április 2. 14:07
Garázsban tartott járművek ezrei úszhatnak el a napokban az ár- és belvízzel, mert csak kevesen tudják: még a külön megvehető garázsbiztosítás is csak limitált fedezetet nyújt a bent tárolt kocsikra és motorokra. A garancia a teljes körű casco, akinek nincs ilyen, az jobban teszi, ha áradáskor a garázsánál védettebb helyre állítja a járművét – figyelmeztet egy biztosítási alkusz. Friss tapasztalat szerint a löszfalak közelsége is kiemelt kockázat lehet a jövőben a biztosítók szemében, mert elképzelhető, hogy a nagy esőben megcsúszott föld miatt idén különösen sok káresetet jelentenek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG