<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Egyelőre elegendő a mérsékelt díjemelés a kgfb-piacon, mivel a károk ugyan emelkednek, de nincs drasztikus változás, s a kártartalékok is elég magasak. A K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese inkább a casco-biztosításokért aggódik, de szerinte korai, hogy az MNB rendszerszintű kockázatok miatt aggódik.

A biztosítók kárráfordítása valóban emelkedni kezdett a gépjármű-biztosításoknál, köszönhetően annak, hogy az olcsó üzemanyag és a válság utáni javuló gazdasági környezet egyre több autóst csalogat vissza az utcákra, s így egyre több a baleset. (Sajnálatosan épp az autóikat az elmúlt években nem, vagy csak keveset használók okozzák a legtöbb balesetet hiszen megkopott a korábbi rutinjuk.)

Még nem drágítanak az ügyvédek

Kaszab Attila, a K&H Biztosító nem életbiztosításokért felelős vezérigazgató-helyettese szerint ugyanakkor saját kárstatisztikáikban egyelőre nem látszik a másik „riogatás” valóra válása: meglehet, a baleseti sebészeteken amerikai módra már ügyvédek sora között tolják a balesetet szenvedett vétlen autóst a gipszelőbe vagy a műtőbe, ám a személyi sérüléses károkra fizetett átlagkár összege nem emelkedett számottevően a biztostó tapasztalatai szerint.

A K&H vezérigazgató-helyettese szerint ugyanakkor a díjak emelésére mindenképp szükség van mind a kgfb, mind a casco esetében, ám nem osztja azt a felügyeleti véleményt, amely szerint a kötelező piacon a negatív kárhányad (amikor a biztosítók kárkifizetése és költségei meghaladják a bevételeket) már beavatkozást tenne szükségessé a közeli jövőben. A szakember szerint a kgfb-piacon jelen lévő biztosítók kgfb-kártrtaléka mindenhol legalább 15 százalékkal meghaladja a szükséges mértéket. Kaszab szerint nagyobb a probléma a casco-piacon, ahol messze nincs annyi „félretett” pénz a biztosítások mögött, mint a kgfb-nél.

Személyes pénzügyek Döntött a kormány: nagy változások jönnek a lakásbiztosításoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 2. 09:22
A THM-plafonnál be kell számítani a lakásbiztosítás díját is - emellett minden év márciusában ingyen felmondhatjuk a lakásbiztosításunkat.
Személyes pénzügyek Hirtelen sokkal olcsóbb lett a hitel a magyar bankoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 2. 08:47
Az elmúlt hónapokban megszokott kamatemelésekkel ellentétben komoly kamatcsökkentésekkel futnak neki a februárnak a pénzintézetek – derült ki a BiztosDöntés.hu adataiból.
Személyes pénzügyek Fékre lépett a lakáshitelpiac, csak a támogatott hitelek pörögtek
Király Béla | 2023. február 1. 11:10
Szűkült a lakáshitelezés múlt évben, a támogatott hitelkonstrukciók pedig nagyobb teret nyertek, derült ki a jegybank friss adataiból. A hitelfelvevők okos döntésekkel mégis közelebb juthatnak az új otthonhoz. Ennek okait mutatja be money.hu anyaga.
Személyes pénzügyek Biztos, hogy mindent tud a bankszámlájáról?
Privátbankár.hu | 2023. január 29. 12:49
Több szempontból is fókuszba kerülnek a mindennapi bankoláshoz köthető kiadások január végén. A jövőben olcsóbb lehet az úgynevezett alapbankszámla.
Személyes pénzügyek "Hónapról hónapra, napról napra élek" - így látják az inflációt az emberek
Bendl Vera – Izsó Márton | 2023. január 28. 14:38
Tejterméket egyre kevesebbet vesznek, százezreket hagynak ott nagybevásárlásnál, kezdik felélni tartalékaikat az emberek. Van, aki kapott béremelést, de mindenki tud említeni több olyan terméket is, amelynek az új ára nagyon érzékenyen érinti. Hogy melyek ezek, és hogyan reagálnak az emberek az inflációra, kiderül a videóból.
Személyes pénzügyek Hiába nőtt az átlagkereset, rossz hírt kaptak a lakáshitelesek
Privátbankár.hu | 2023. január 25. 17:23
Hiába nőtt az átlagbér, a lakáshitelesek mégsem örülhetnek – itt van, miért.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Diákverseny 2023 tavasz - online találkozó regisztráció
Privátbankár.hu | 2023. január 25. 15:43
Regisztráció a február 22-i online találkozóra.
Személyes pénzügyek Immár tény: az infláció csúnyán megette a gáláns béremeléseket
Privátbankár.hu | 2023. január 25. 08:30
Bár a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete novemberben mintegy tíz százalékkal volt magasabb, mint októberben, az infláció miatt havi szinten már csökkent a reálkereset.
Személyes pénzügyek Még mindig hullámvasúton ül a forint
Privátbankár.hu | 2023. január 23. 19:13
A forint az előző heti erősödését követően gyengüléssel indította a hetet  a főbb devizákkal szemben a bankközi devizakereskedelemben.
Személyes pénzügyek Szegényebb vármegyékben nehezebb hitelhez jutni
Privátbankár.hu | 2023. január 23. 08:16
A Bank360 elemzése a KSH kereseti adatait vetette össze a hitelbírálat módszertanával.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG