1p
A jövő arról szólhat a biztosítási piacon, hogy mi magunknak keresünk terméket: pontosabban olyan szerződést kötünk, ami abszolút ránk szabható. A unit-linked biztosítások piacán egyre több az új termék: felértékelődött a rugalmasság és a befektetésekhez adott garanciák. Tudjuk, hogy a nehéz helyzetekben csak magunkra számíthatunk.

Egyre több új, a "magyar piacon egyedülálló" életbiztosítás jelenik meg a hazai piacon. A CIG Pannónia a múlt héten jelentette be új, unit-linked típusú biztosítását, ma a Groupama Garancia Biztosító tudatta szerkesztőségünkkel, hogy április közepén indítja el Életív Programját.

Kell-e nekünk garancia?
Egyre több befektetéssel kombinált, ún. unit-linked életbiztosítás jelenik meg a piacon és ezek között egyre több a garantált termék, de a MABISZ 2011-es évkönyve szerint ezek egyelőre nem jelentenek igazi vonzerőt a szerződők számára. Az elhúzódó válság és a megszorítások megváltoztathatják a "fogyasztói szokásokat", a biztonság felértékelődhet ebben a piaci szegmensben is.

A biztosító célja az új termékkel, hogy tovább növelje a unit-linked piacon pozícióit. A Groupama Garancia Biztosító 2011-es, a TNS Hoffmann kutató céggel végzett reprezentatív kutatása már jelezte, hogy a lakosság túlnyomó többsége felismerte: a jövőbeli anyagi biztonság megteremtésében elsősorban magukra számíthatnak. A mintában megkérdezett 15-69 év közötti lakosság 80%-a szerint csak magukra számíthatnak a jövőbeli anyagi biztonság megteremtésében.

A társaság szakemberei szerint ennek a pénzügyi tudatosságnak a megjelenése egy meghatározó, hosszú távú trend kezdetét jelzi, ami egyrészt elvezethet a nálunk fejlettebb gazdaságú országokra jellemző megtakarítási állományok kialakulásához, másrészt jelzi a pénzügyi szolgáltatók felé a hosszú távú, öngondoskodást támogató megtakarítási termékek irányába megfogalmazódó erősödő keresletet. Mint a hazai biztosítási piac meghatározó szereplője, a Groupama Garancia Biztosító ezért annak érdekében, hogy termék- és szolgáltatási kínálatával megfeleljen az ügyfelek biztosítási igényeinek, termék-innovációja keretében egy alapjaiban újragondolt, korszerű, az ügyfelek legkülönbözőbb életbiztosítási igényeire is választ adó terméket fejlesztett ki.

Egyéni igények szerint

Változnak a dolgok Magyarországon is
Yann Ménétrier, a Groupama vezérigazgatója

A Groupama Garancia Biztosító francia vezérigazgatója nemrég adott exkluzív interjút a Privátbanlárnak, melyben Yann Ménétrier arról is beszélt, hogy Magyarországon is változnak azért dolgok, és még mindig izgalmas dolog itt munkát vállalni.
Részletek >>>

A Groupama Garancia Biztosító tapasztalatai is azt mutatják, hogy a gazdasági válság következtében megváltoztak a lakosság hosszú távú öngondoskodással, így az életbiztosításokkal kapcsolatos elvárásai. Egyre fontosabb az ügyfelek számára a termék rugalmassága, így például az egyedi igények szerint választható befizetési (egyszeri vagy akár folyamatos) ütemezés, a befektetési kockázatok kezelése,– mindez a hozamok lehetséges optimalizálása mellett. Ugyanakkor az ilyen unit-linked típusú életbiztosításokkal szembeni elvárás ma már az is, hogy a mindennapi élethelyzetek változásait lekövesse, és a családtagoknak megfelelő biztosítási védelmet is nyújtson.

A Groupama Garancia Biztosító a fentieket figyelembe véve tervezte meg új életbiztosítását.
Ennek a fejlesztő munkának eredménye a korszerű, rugalmas, átlátható és a magyar piacon számos tekintetben egyedülálló termék, mely az ügyfelek aktuális élethelyzetéhez igazodik, ötvözve a befektetési lehetőségek és a testre szabható életbiztosítási védelem nyújtotta előnyöket.


Mi védi a befektetéseket?


Az ún. HozamMonitor Szolgáltatásokkal a biztosító segít az ügyfeleknek a befektetések kezelésében is. Az új, választható funkciók célja, hogy bizonytalan körülmények között is védjék az ügyfelek befektetését, illetve hogy reagáljanak a tőzsdei változásokra, legyen szó egy esetleges negatív árfolyamváltozásról, vagy az árfolyamok tartós növekedéséről, vagy a már elért hozamok biztonságos újra befektetéséről.

Az ügyfelek biztosítási védelme is nagy hangsúlyt kap, amit kiegészítő biztosításokkal és az azokból összeállított csomagokkal nyújt a termék: ha szükséges egyszerűen, „dobozos” megoldással, ha kell, teljes mértékben az ügyféligényre szabva.

Mivel a termék lényege, hogy az adott ügyfélre szabható, a Groupama saját, 2000 fős tanácsadó-hálózatát is "beveti" az ügyfelek érdekében, így szakemberek segítségével is köthetnek biztosítást az ügyfelek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG