<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
A jövő arról szólhat a biztosítási piacon, hogy mi magunknak keresünk terméket: pontosabban olyan szerződést kötünk, ami abszolút ránk szabható. A unit-linked biztosítások piacán egyre több az új termék: felértékelődött a rugalmasság és a befektetésekhez adott garanciák. Tudjuk, hogy a nehéz helyzetekben csak magunkra számíthatunk.

Egyre több új, a "magyar piacon egyedülálló" életbiztosítás jelenik meg a hazai piacon. A CIG Pannónia a múlt héten jelentette be új, unit-linked típusú biztosítását, ma a Groupama Garancia Biztosító tudatta szerkesztőségünkkel, hogy április közepén indítja el Életív Programját.

Kell-e nekünk garancia?
Egyre több befektetéssel kombinált, ún. unit-linked életbiztosítás jelenik meg a piacon és ezek között egyre több a garantált termék, de a MABISZ 2011-es évkönyve szerint ezek egyelőre nem jelentenek igazi vonzerőt a szerződők számára. Az elhúzódó válság és a megszorítások megváltoztathatják a "fogyasztói szokásokat", a biztonság felértékelődhet ebben a piaci szegmensben is.

A biztosító célja az új termékkel, hogy tovább növelje a unit-linked piacon pozícióit. A Groupama Garancia Biztosító 2011-es, a TNS Hoffmann kutató céggel végzett reprezentatív kutatása már jelezte, hogy a lakosság túlnyomó többsége felismerte: a jövőbeli anyagi biztonság megteremtésében elsősorban magukra számíthatnak. A mintában megkérdezett 15-69 év közötti lakosság 80%-a szerint csak magukra számíthatnak a jövőbeli anyagi biztonság megteremtésében.

A társaság szakemberei szerint ennek a pénzügyi tudatosságnak a megjelenése egy meghatározó, hosszú távú trend kezdetét jelzi, ami egyrészt elvezethet a nálunk fejlettebb gazdaságú országokra jellemző megtakarítási állományok kialakulásához, másrészt jelzi a pénzügyi szolgáltatók felé a hosszú távú, öngondoskodást támogató megtakarítási termékek irányába megfogalmazódó erősödő keresletet. Mint a hazai biztosítási piac meghatározó szereplője, a Groupama Garancia Biztosító ezért annak érdekében, hogy termék- és szolgáltatási kínálatával megfeleljen az ügyfelek biztosítási igényeinek, termék-innovációja keretében egy alapjaiban újragondolt, korszerű, az ügyfelek legkülönbözőbb életbiztosítási igényeire is választ adó terméket fejlesztett ki.

Egyéni igények szerint

Változnak a dolgok Magyarországon is
Yann Ménétrier, a Groupama vezérigazgatója

A Groupama Garancia Biztosító francia vezérigazgatója nemrég adott exkluzív interjút a Privátbanlárnak, melyben Yann Ménétrier arról is beszélt, hogy Magyarországon is változnak azért dolgok, és még mindig izgalmas dolog itt munkát vállalni.
Részletek >>>

A Groupama Garancia Biztosító tapasztalatai is azt mutatják, hogy a gazdasági válság következtében megváltoztak a lakosság hosszú távú öngondoskodással, így az életbiztosításokkal kapcsolatos elvárásai. Egyre fontosabb az ügyfelek számára a termék rugalmassága, így például az egyedi igények szerint választható befizetési (egyszeri vagy akár folyamatos) ütemezés, a befektetési kockázatok kezelése,– mindez a hozamok lehetséges optimalizálása mellett. Ugyanakkor az ilyen unit-linked típusú életbiztosításokkal szembeni elvárás ma már az is, hogy a mindennapi élethelyzetek változásait lekövesse, és a családtagoknak megfelelő biztosítási védelmet is nyújtson.

A Groupama Garancia Biztosító a fentieket figyelembe véve tervezte meg új életbiztosítását.
Ennek a fejlesztő munkának eredménye a korszerű, rugalmas, átlátható és a magyar piacon számos tekintetben egyedülálló termék, mely az ügyfelek aktuális élethelyzetéhez igazodik, ötvözve a befektetési lehetőségek és a testre szabható életbiztosítási védelem nyújtotta előnyöket.


Mi védi a befektetéseket?


Az ún. HozamMonitor Szolgáltatásokkal a biztosító segít az ügyfeleknek a befektetések kezelésében is. Az új, választható funkciók célja, hogy bizonytalan körülmények között is védjék az ügyfelek befektetését, illetve hogy reagáljanak a tőzsdei változásokra, legyen szó egy esetleges negatív árfolyamváltozásról, vagy az árfolyamok tartós növekedéséről, vagy a már elért hozamok biztonságos újra befektetéséről.

Az ügyfelek biztosítási védelme is nagy hangsúlyt kap, amit kiegészítő biztosításokkal és az azokból összeállított csomagokkal nyújt a termék: ha szükséges egyszerűen, „dobozos” megoldással, ha kell, teljes mértékben az ügyféligényre szabva.

Mivel a termék lényege, hogy az adott ügyfélre szabható, a Groupama saját, 2000 fős tanácsadó-hálózatát is "beveti" az ügyfelek érdekében, így szakemberek segítségével is köthetnek biztosítást az ügyfelek.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG