<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Unit-linked biztosítás
Pénzügyi szektor Jól járhatnak a befektetési életbiztosítással rendelkezők
Privátbankár.hu | 2021. június 25. 15:04
Ajánlást adott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a befektetési életbiztosításokhoz kötődő automatikus portfóliókezelési szolgáltatásokról - közölte az MNB. Ennek révén jól járhatnak az érintettek.
Személyes pénzügyek Mi lesz a biztosításunkkal, ha nem tudjuk fizetni?
Privátbankár.hu | 2020. május 9. 14:50
A hitelmoratórium révén mentesülhetünk a törlesztők fizetése alól az év végéig, kérdés azonban, mi a helyzet a biztosításainkkal. Azokra nem érvényes a moratórium, ami azt jelenti, hogy ha fizetési nehézségünk adódik, jól át kell gondolni, milyen lehetőségeink vannak.
Vásárló Leszámol az aranyárban mért életbiztosításokkal az MNB: járjon végre jól az ügyfél
Privátbankár.hu | 2016. július 4. 10:03
A jegybanki felügyelet azt szeretné, ha végre tisztán látnának az ügyfelek, mielőtt megkötik a életbiztosításokat.
Vásárló Felforgatja az MNB az életbiztosítások piacát
Veres Patrik | 2016. március 9. 20:10
Talán a rengeteg ügyfélpanasz, talán az idő múlása, de a jegybank eldöntötte: itt az ideje szabályozni a unit-linked életbiztosításokat is. A felügyelet hangsúlyozza, hogy az etikussággal eddig sem volt baj, de azért hozzányúlnának a rettegett visszavásárlási táblázatokhoz, és az ügynöki jutalékok sem lesznek már olyan magasak. Binder István elmondja, mire számíthatunk.
Személyes pénzügyek Életbiztosítás: márciustól önt is nehezebben verheti át a tanácsadó
Privátbankár.hu | 2016. január 6. 09:36
Fogyasztóvédelmi tapasztalatok miatt határoz meg igényfelmérési minimumot az új biztosítási törvény.
Biztosítás Akik biztosan nem hárították át a különadót
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 29. 15:12
2010 a nagy viharok miatt fekete év a biztosítók számára, az idei évben a jövedelmezőségük még rosszabb - a különadó miatt.
Személyes pénzügyek Így lehet rugalmasan kikerülni az ehót és a kamatadót
Zsiborás Gergő | 2013. augusztus 28. 06:22
A kormány a második Varga-csomag keretében az egészségügyi hozzájárulást (eho) kiterjesztette a kamatjövedelmekre, de utólag adókedvezménnyel próbálta ellensúlyozni az öngondoskodásnak kiosztott újabb pofont. Nemcsak az adókedvezmény miatt fontos, hogy hova tesszük megtakarításainkat, hanem érdemes azt is fontolóra venni, hogy mennyire tudunk rugalmasan hozzáférni a pénzünkhöz, ha váratlanul forrásra lenne szükségünk.
Biztosítás Még az életbiztosítás is jobb befektetés, mint a bankbetét
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 21. 11:36
Pedig elkezdtünk befektetéshez kapcsolt életbiztosításokat vásárolni. A szektor végre infláció felett tudott bővülni. Ettől még nincs minden rendben, a nem élet ági biztosítások - főleg a gyilkos árverseny miatt - továbbra is mélyrepülésben.
Befalap Mire gyűjtene? Tippek a spóroláshoz
Privátbankár.hu | 2013. május 28. 14:49
A pénzügyi, befektetési és biztosítási szolgáltatások egyre komplexebbé váltak az elmúlt években, hiszen az embereknek is egyre összetettebb megoldásokra van szükségük a különböző élethelyzetekben és az egyre bizonytalanabb gazdasági körülmények között.
Biztosítás Jutalék helyett bukta: az egyszerződéses ügynökök vesszőfutása
Zsiborás Gergő | 2013. május 23. 14:56
A válság miatt sokan állnak biztosítási ügynöknek, legtöbbjük egy szerződést köt, a saját magáét, azt is csak azért, mert a cég megköveteli. Ha a díjat nem tudja fizetni, bukja a jutalékot is, fizethet, mint a katonatiszt. A jogalkotó is felismerte, hogy a rendszert meg kell tisztítani a "piramis" jellegű elemektől.
Biztosítás Életjelet adott a biztosítási piac
Privátbankár.hu | 2013. május 21. 10:55
2013 első negyedévében hosszú idő után először tudott erősödni a biztosítási piac. A minimális, mindössze 1,3 százalékos növekedés a szerény, tavalyi bázishoz képest 6,6 százalékkal bővülő életbiztosítási piacnak volt köszönhető – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a 2013-as első negyedéves adatokat.
Biztosítás Halott a unit-linked piac, Járai biztosítója 111 milliót vesztett
Privátbankár.hu | 2013. május 16. 10:41
A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a mai napon közzétette a magyar számviteli szabályok alapján elkészített 2013. évi első negyedéves gyorsjelentését. A Biztosító biztosítástechnikai eredmény szintjén nullszaldós, mely összehasonlítva a megelőző év azonos időszakával mintegy 803 millió forintos javulást jelent. A mérleg szerinti eredmény 111 millió forint veszteség.
Biztosítás Kevesebb a megtakarítás, így a befektetéssel egybekötött életbiztosítás is
Privátbankár.hu | 2013. február 16. 13:14
A befektetési egységhez kötött, vagyis unit-linked életbiztosítások díjbevétele egy év alatt közel negyedével csökkent - közölte a Groupama-Garancia Biztosító.
Biztosítás Unit-linked biztosítások: a PSZÁF betiltaná az MLM-et
Privátbankár.hu | 2012. december 18. 10:39
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szabályozói kezdeményezéseket tett a strukturált betétek és a multi level marketing típusú termékértékesítés fogyasztói kockázatainak csökkentése érdekében, s intézkedéscsomagot dolgozott ki az intézmények részére az elmúlt években több mint másfélszeresére nőtt fogyasztói panaszszám kezelésére.
Biztosítás Így kellene unit-linked biztosításokat árulni
Privátbankár.hu | 2012. december 4. 12:36
A jogszabályok egységes értelmezése, s a megerősített fogyasztóvédelmi tájékoztatási és magatartási normák alkalmazása érdekében a PSZÁF ajánlást adott ki a piaci szereplőknek a befektetési egységekhez kötött (unit-linked) életbiztosításokról.
Biztosítás Év végére eltűnik a biztosítási szektor nyeresége
Privátbankár.hu | 2012. november 26. 13:26
A biztosítók a harmadik negyedévben 1,7 milliárd forint nyereséget értek el, de a negyedik negyedévben eltűnik a nyereségük, amely a különadó nélkül szeptember végén 8,3 milliárd forintot tett volna ki - az adatok a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) honlapján, a biztosítókról szóló gyorsjelentésben olvashatók.
Biztosítás Visszaesés az unit-linked piacon, az egészségbiztosítások jól mennek
Privátbankár.hu | 2012. november 21. 11:48
2012 első háromnegyedévében közel öt százalékkal zsugorodott a hazai biztosítási piac az előző év hasonló időszakához képest. A díjbevételek összege 593,1 milliárd forint volt, a csökkenés jelentős része a befektetési célú, unit-linked életbiztosítási termékek díjbevétel-visszaesésének köszönhető – derül ki a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) legfrissebb, a 2012-es év harmadik negyedévét összegző jelentéséből.
Biztosítás Szász Károly: nem az adószabályokat kell kerülgetni (frissítve)
Zsiborás Gergő | 2012. november 13. 13:27
A PSZÁF elnöke szerint ne várjunk mesés hozamokat az életbiztosításoktól, az egészségügyben ugyanakkor van keresnivalója a biztosítási szektor szereplőinek.
Biztosítás Unit-linked biztosítás: okostelefonon követheti, mi történik a pénzével
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 26. 10:39
A Signal Biztosító Zrt. a biztosítótársaságok közül elsőként kínál a unit-linked életbiztosítással rendelkezők számára befektetési alap árfolyamfigyelést okostelefonon.
Biztosítás Biztosítási alkuszok: a kgfb fiaskó, életbiztosításokra nem lesz pénz
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 24. 10:14
Az állam azonosan kezeli a bankokat és biztosítókat, pedig ha értené a különbséget, akkor nem vetne ki biztosítási adót a mai alulfejlett piacra - véli a független alkuszok szövetségének elnöke.
Biztosítás Feléljük megtakarításainkat
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 24. 10:56
A biztosítási szektor tőkeszintje jelentős javulásának köszönhetően ismét 200% fölé került. A unit-linked üzletágban viszont kedvezőtlen folyamatok indultak el, ami egy tartósabb negatív trendet vetít előre.
Biztosítás A biztosításokon is spórolunk, az első félévben csökkent a hazai biztosítási piac
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 17. 11:52
Az első félévében az egy évvel korábbihoz képest több mint 4 százalékkal csökkent a hazai biztosítási piac, az első hat havi díjbevételek nem érték el a 414 milliárd forintot.
Biztosítás Melyik életbiztosítást válasszam? Adunk 10 tippet
Privátbankár.hu | 2012. július 19. 10:42
Egy életbiztosítási szerződés - ha nem is feltétlenül egy életre szól - de hosszú távú döntés. Az elmúlt húsz évben az életbiztosítási piac óriási fejlődésen ment át, a piaci szereplők által kínált életbiztosítások köre rendkívül változatos, és számtalan lehetőséget nyújt. De pontosan melyiket érdemes választani? A K&H összegyűjtötte a tíz legfontosabb tudnivalót, amely segíthet eligazodni az életbiztosítások között.
Biztosítás Biztosítási adó: mennyit terhelnek ránk a biztosítók?
Privátbankár.hu | 2012. május 9. 13:29
Piaci szinten erősen össze vagyunk kötve a belső fogyasztással. A biztosítási piac késve, de reagált a válságra, hatása tartósan jelen van - mondta Kálózdi Tamás, a Signal Biztosító vezérigazgatója, aki az idei évre stagnálást vár. A 821 milliárdos biztosítási piac 2,7%-ot csökkent Magyarországon tavaly, miközben a Signal 5,7%-os pluszban zárta az évet.
Biztosítás Anyagi biztonság: a magyarok 80%-a tudja, csak magára számíthat
Privátbankár.hu | 2012. március 30. 11:34
A jövő arról szólhat a biztosítási piacon, hogy mi magunknak keresünk terméket: pontosabban olyan szerződést kötünk, ami abszolút ránk szabható. A unit-linked biztosítások piacán egyre több az új termék: felértékelődött a rugalmasság és a befektetésekhez adott garanciák. Tudjuk, hogy a nehéz helyzetekben csak magunkra számíthatunk.
Biztosítás A CIG Pannónia egyre szorosabban a Brokernet ölelésében
Privátbankár.hu | 2012. március 23. 16:02
Reményei szerint ma bejelentett új termékével új generációt nyit az unit-linked biztosítások piacán az eddig töretlenül növekvő magyar biztosító, a CIG Pannónia. Az új életbiztosítást a Brokernettel közösen fejlesztették ki, a CIG továbbra is erőteljesen támaszkodik a brókercégre.
Biztosítás A végtörlesztés az életbiztosításoknak is keresztbe tett
Privátbankár.hu | 2012. február 17. 12:36
Az életbiztosítási díjbevételek lényegében stagnáltak, a nem életbiztosítási üzletágból származó díjak pedig – elsősorban az autóbiztosítások díjcsökkenése miatt – csaknem öt százalékkal zsugorodtak 2011-ben. Feltehetően főként a végtörlesztés miatt 47 ezerrel kevesebb életbiztosítási szerződés volt, ugyanakkor nőtt a hosszú távú megtakarítások értéke.
Biztosítás Elkezdte lefaragni veszteségeit a magyar biztosító
Privátbankár.hu | 2012. február 16. 08:11
A CIG Pannónia a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti konszolidált, nem auditált adatai szerint 2011-ben 27,196 milliárd forint bruttó díjbevételt ért el, melyből a rendszeres díj 20,215 milliárd forintot tett ki, míg az eseti díj: 6,981 milliárd forint. A bruttó díjbevétel 2010-hez viszonyított 11 százalékos növekedése az újonnan értékesített életbiztosítások nagy száma mellett döntően a rendszeres díjak 34 százalékos emelkedésének eredménye. A 2011-es évi új szerzés állománydíja: 8,836 milliárd forint, a tavalyi éves eredmény 88 százaléka, amellyel a CIG vezetőségének várakozása szerint továbbra is őrzi piacvezető pozícióját.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló