<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Az állam azonosan kezeli a bankokat és biztosítókat, pedig ha értené a különbséget, akkor nem vetne ki biztosítási adót a mai alulfejlett piacra - véli a független alkuszok szövetségének elnöke.

Az állam azonosan kezeli a bankokat és biztosítókat, pedig ha értené a különbséget, akkor nem vetne ki biztosítási adót a mai alulfejlett piacra - mondta Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) elnöke, a IX. Biztosításszakmai konferencián a hétvégén.

Kgfb: ez bizony fiaskó

Az elnök kiemelte, hogy a személyes ügyfélkapcsolatban fontos szerepük van a független alkuszoknak, akik a sűrű információhalmazban az ügyfelet segítik. Élen jártak az internetes értékesítés megteremtésében is, de ezen a területen Papp Lajos fiaskónak minősítette azt a helyzetet, amit - a biztosítókkal közösen - a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás területén a nagy díjeséssel kialakítottak.

Nem lesz pénz unit-linked biztosításokra?

Az alkuszok feladata a mai piacon az, hogy - az elérhető árú - kockázati életbiztosításokkal védjék ügyfeleiket és családjaikat - húzta alá Papp Lajos. Úgy vélte, hogy a befektetési jellegű életbiztosításokra nagyrészt elfogyott a lakosság megtakarítása.Az ügyfelek az alkuszokban csak azt látják, hogy képesek csökkenteni a biztosítási díjakat, pedig ennél fontosabb, a személyes tanácsadás - mutatott rá. Holott - tette hozzá - az alkuszok nemcsak az értékesítésben, hanem a nyilvántartások vezetésével és a kárrendezésben való részvétellel is a biztosítók rendelkezésére állnak.

Díjazták a biztosítókat

Turcziné, Pálos Anna, a szövetség főtitkára ismertetése szerint a FBAMSZ tagjai 1 milliárd 459 millió forint életbiztosítási jutalékbevételre tettek szert a múlt évben, ennek 29 százaléka az AXA, 23 százaléka a CIG, és 13 százaléka a Generali biztosítóktól származik. A 12,8 milliárd forint nem életbiztosítási jutalékbevételnek pedig negyede az Allianz, 23 százaléka a Generali, míg 11 százaléka az Uniqa biztosítóktól származik.

A konferencián átadták - négy kategóriában - a FBAMSZ díjait a biztosítóknak. Az első helyezett a lakossági, valamint vállalati vagyonbiztosítás területén az Aegon Magyarország, a személybiztosításban az Uniqa, a gépjármű-biztosítás területén pedig a Generali-Providencia.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG