Alkusz
Makro / Külgazdaság Kemény bírságot szabott ki az MNB egy alkuszcégre 
Privátbankár.hu | 2023. március 9. 09:42
Az MNB 14,1 millió forint felügyeleti és fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Klassis-Z Biztosítási Alkusz Kft.-re a feltárt rendszerszintű nyilvántartási problémák, illetve az ügyfél-tájékoztatás, a termékelemzés és ajánlatadás, valamint az alkusz átkötési gyakorlata kapcsán megállapított jogsértések miatt.
Személyes pénzügyek Roham indul a diákokért nyáron - ebből még nagy baj is lehet 
Privátbankár.hu | 2018. június 11. 09:16
A munkaerőhiány miatt nyáron szinte minden területen a diákoktól remélik a megoldást - ebből akár baj is lehet, ha a diákok az egyre több pénz reményében „ész nélkül” bármibe belevágnak. Főleg külföldön, megfelelő biztosítás nélkül.
Személyes pénzügyek Biztosítási kalkulátorok: nem lehet majd pénzzel előbbre kerülni 
Nagy László Nándor | 2015. május 6. 12:20
Szeptembertől rendezettebb keretrendszerben kell, hogy működjenek az online biztosítási alkuszok. Az MNB ma kiadott ajánlása megtiltja, hogy a biztosítói ajánlatokat az alkuszok bármilyen módon kiemeljenek. Az interneten az érintettek 56 százaléka már összehasonlítja az ajánlatokat, fontos tehát a szabályozás.
Biztosítás "Ne hagyja, hogy megkopasszák" - egységesítené az online alkuszok működését a jegybank 
Privátbankár.hu | 2014. november 18. 15:48
Az online alkuszi piac egységes szabályozását tervezi az MNB. Az ezt a célt szolgáló ajánlás tervezetéről szakmai konzultáció kezdődött.
Biztosítás Világgazdaság: kopnak a biztosításközvetítők 
Privátbankár.hu | 2014. október 22. 07:42
A bevételek csökkenése miatt tisztul a biztosításközvetítői piac: az idei évnek már egy tucattal kevesebb, 488 vállalat futott neki.
Biztosítás Az MNB és a szakma is szűri a biztosításközvetítőket 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 23. 06:14
A piac érdeke is, hogy csak rátermett, elhívatott biztosításközvetítők értékesítsenek biztosításokat - ezért az alkuszok sem bánják a konszolidációt.
Pénzügyi szektor Ki mondja meg, melyik a legjobb hitel? Miből élnek a hitelközvetítők? 
Nagy László Nándor | 2014. július 10. 13:43
A hitelpiac felfutásával párhuzamosan újra élénkül a hitelközvetítők piaca is. A bankok elégedettek az új hullám, a termék-összehasonlító alkuszportálok és piacterek teljesítményével, ahol még a marketing-költés is célzottabban tud érvényesülni.
Biztosítás Összefognak a netes alkuszok 
Privátbankár.hu | 2014. március 20. 09:45
Külön online biztosítási tagozat jött létre a nagyobbik alkuszszövetségen belül a terület speciális feltételeinek hatékonyabb képviseletéért. A tagozatot a piacvezető online alkuszcég vezetője, Sebestyén László irányítja.
Biztosítás Kötelezőt váltott? Jó, ha ezekre figyel! 
Privátbankár.hu | 2013. december 30. 12:00
Becslések szerint idén mintegy 400 ezer autós mondta fel a december elsejei határidőig az év végén lejáró kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat.
Biztosítás Reagált a Netrisk a tízmilliós bírságra 
Privátbankár.hu | 2013. december 18. 14:43
A Netrisk.hu, biztosítási alkuszt váratlanul érte az MNB bírság, a cég szerint amit csinálnak, az az általános piaci gyakorlat.
Vásárló Méregdrága autóhitelek: havi 20 ezerrel olcsóbban is megúszható? 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 18. 13:35
A magyarok 90 százaléka az autókereskedőnél kínált hitelt veszi fel, ráadásul anélkül, hogy informálódna egyéb lehetőségeiről, pedig havonta akár 20 ezer forinttal olcsóbb lehet a törlesztőrészlet egy testreszabott hitelnél.
Biztosítás Még nincs biztosítása? Be lehet-e előzni az árvizet? 
Privátbankár.hu | 2013. június 5. 13:30
A rekordnagyságú árvízre rekordkifizetéssel készülnek a biztosítók, ám a kártérítés majdani végösszege még így is messze elmaradhat a valós veszteségtől. A CLB Biztosítási alkusz arra biztatja az árvíz által veszélyeztetett, de még szárazon álló ingatlanokban élőket, hogy gyorsan nézessék át, újítsák meg a lakásbiztosításukat, mert a kártérítéskor százezreket nyerhetnek vele még most, az utolsó pillanatban is. Újak kötésére is van még lehetőség, de be kell kalkulálni azt, hogy a legtöbb biztosító 15 napos moratóriumot alkalmaz, vagyis arra a kárra, ami ez idő alatt történik, nem fizetnek.
Biztosítás Semmit sem tanultak a West-Balkán ügyből 
Privátbankár.hu | 2013. április 16. 17:30
Magyarországon egyetlen hatóság sem ellenőrzi, rendben van-e a tömegrendezvények felelősségbiztosítása.
Biztosítás Figyeljen biztosítójára: lassan kúsznak felfelé a kötelező árak 
Privátbankár.hu | 2013. március 28. 11:30
Az évközi köteleződíj-hirdetéssel lassan felfelé araszolnak a díjak, de bizonyos ügyfelek akár árcsökkenést is érzékelhetnek.
Biztosítás Jöhet a hidegzuhany: több ezer autós kerülhet kellemetlen helyzetbe 
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 11:00
Több ezer autósnak akkor is biztosítót kell váltania a kötelező kampány végén, ha egyébként nem tenné. Ők azok, akik túl sokba kerülnek a biztosítóknak, ezért azok egyoldalúan felbontják a szerződést. Erről a napokban, legkésőbb december elsejéig értesítik az érintett „renitens” autósokat. Lépjen önként az, aki úgy érzi, ebbe a körbe tartozik, mert most még szabadon válogathat az ajánlatok között.
Biztosítás Itt a finis: lehet-e nyugodtan kötelezőt váltani a határidő előtt? 
Privátbankár.hu | 2012. november 27. 10:30
Azoknak az ügyfeleknek, akiknek kgfb-szerződése év végi évfordulós, és szeretnének élni a biztosítóváltás lehetőségével, szerződésük felmondását oly módon kell eljuttatniuk jelenlegi biztosítójukhoz, hogy az legkésőbb december 1-jéig meg is érkezzen a címzetthez. Bár idén ez a szombati határidő munkanap, érdemes minél korábban lebonyolítani az ügyintézést – figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
Biztosítás Casco- és lakásbiztosítás: spórolja meg a biztosítási adót! 
Privátbankár.hu | 2012. november 26. 08:42
Aki még idén életbe lépő casco- vagy lakásbiztosítási szerződést köt kedvezményesen a kgfb mellé, az megspórolja a biztosítási adót. Utóbbinál azonban nem ért vigyázni, érdemes átnézni mire nyújt védelmet a biztosítás.
Biztosítás Kgfb: a vizsgált alkuszok több mint fele pontatlanul kalkulált 
Privátbankár.hu | 2012. november 21. 12:00
Kilenc online biztosításközvetítővel szemben hozott határozatot a PSZÁF, mivel a biztosítók által meghirdetett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjak nem egyeztek meg az általuk kalkulálttal. A hatóság több közvetítőt szólított föl arra: jelezzék honlapjukon azt is, ha nem minden piaci szereplő ajánlatát tüntetik fel.
Biztosítás Kezdődik az utolsó kgfb-kampány! Várjuk-e a csodát? 
Privátbankár.hu | 2012. október 27. 07:50
Három nap múlva indul az utolsó "klasszikus" kötelező kampány, hiszen az új törvényi szabályozás értelmében januártól év közben is válthatnak biztosítót az autósok. Ez mindenképpen hatással lesz a biztosítók idei stratégiájára.
Biztosítás Biztosítási alkuszok: a kgfb fiaskó, életbiztosításokra nem lesz pénz 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 24. 10:14
Az állam azonosan kezeli a bankokat és biztosítókat, pedig ha értené a különbséget, akkor nem vetne ki biztosítási adót a mai alulfejlett piacra - véli a független alkuszok szövetségének elnöke.
Biztosítás Foghatják a fejüket a biztosítási adó miatt a devizahitelesek is? 
Zsiborás Gergő | 2012. augusztus 29. 06:30
Hideg zuhanyként érheti az ügyfeleket a kormány által kivetett biztosítási adó, melyet jövő év január 1-étől kell majd megfizetni. A biztosítók többsége egyelőre óvatosan fogalmaz az áthárítás kapcsán, az alkusz szerint azonban nem nagyon lesz más választása a társaságoknak, minthogy az ügyfelekkel fizettessék meg az újabb plusz terhet.
Karrier Új vezetővel kacsintgat Cseh- és Lengyelország felé a Netrisk  
Privátbankár.hu | 2012. június 26. 10:15
Itthoni termékpalettája bővítése mellett a lengyel és cseh piacon is tovább erősítene a Netrisk.
Biztosítás Támogatott agrárbiztosítások: az irány jó, az első év mégis kudarc  
Privátbankár.hu | 2012. június 19. 12:36
Idéntől egyes agrárbiztosításokat ismét díjtámogatással köthettek a gazdálkodók. A 2012-es évre vonatkozó díjtámogatások igénylésének határideje egy hete járt le, az alkuszok tapasztalatai szerint az új lehetőség csekély érdeklődést generált a termelők körében.
Személyes pénzügyek Kórtermekben nyerészkednek milliós kártérítést ígérve 
Zsiborás Gergő | 2012. április 23. 06:30
A kórházi osztályokra egyre több idegen merészkedik be, hogy üzleti tevékenységet végezzen, pedig a jogszabályi háttér egyértelmű, a gyógyintézményekben semmi fajta tevékenységet nem lehet végezni, ami a gyógyítást zavarja. Ügynökök és hívatlan kárrendezők járják a kórtermeket, életünk üzletét, milliós kártérítést ígérnek. Szabálytalanul.
Biztosítás Szétfagyott vezetékek, elázott nyaralók: van megoldás?  
Privátbankár.hu | 2012. április 2. 11:15
Hiányos, elavult a nyaralókra kötött biztosítások többsége, s ezekkel ilyenkor tavasszal szembesülnek tömegével a tulajdonosok. Ekkor derül ki ugyanis, hogy a régi, rossz szerződés miatt például a téli elfagyásokat sem fedezi a kártérítés. De az sem jó, ha túl friss a biztosítás, mert az aláírástól számított 30 napon belül bekövetkezett esetleges elemi kárra nem fizet a szolgáltató. Elkezdődött a tavaszi szélsőséges időjárás közeledtével szokásos kapkodás a biztosítás terén – állítja a szakértő.
Biztosítás Megértettük, hogy az eredményeink felét elviszi az állam - interjú 
Zsiborás Gergő | 2012. március 13. 06:00
Egyszerűen megértettük, hogy ez eredményeink felét elveszik adó formájában - mondja Yann Armand Ménétrier, a Groupama Garancia Biztosító francia vezérigazgatója, aki a válság kitörésekor került Magyarországra. A biztosító vezetője szerint még mindig vonzó dolog Magyarországon dolgozni, szerinte a dolgok jó irányba változnak itt. A szakember szerint a magyar kisbefektetők okosan gondolkoznak, de nem mindenki ennyire művelt a pénzügyi kultúra területén. Interjú.
Biztosítás Nem díjazzák eléggé a biztosítók a hűséget 
Privátbankár.hu | 2012. március 11. 11:07
A magyar biztosítási piac szűkülését vetíti előre az Ernst&Young, az egészségbiztosítások ugyanakkor felfuthatnak, hála a járulék- és adómentességüknek. A magyarok főleg az interneten tájékozódnak, ráadásul elég alaposan, mielőtt biztosítást kötnének - de ez főleg a nem életbiztosítási ágra igaz.
Biztosítás Bánja kánya: könnyen bukhatják bónuszukat az autósok! 
Privátbankár.hu | 2012. február 7. 09:36
Máris autósok százai kértek alkuszi segítséget bónusz-malusz besorolásuk tisztázása érdekében, ám a következő hetekben akár 40-50 ezer autósnak is komoly problémát okozhat, ha kötelezőt váltott, és új biztosítója képtelen elérni az új rendszerben a korábbi kártörténeti adatait.
Biztosítás Még mindig nincs későn megkötni a kötelező biztosítást 
Privátbankár.hu | 2011. december 28. 10:06
Becslések szerint idén 700 ezer autós mondta fel a december elsejei határidőig az év végén lejáró kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását. Nekik december 31-ig kell megkötniük az új szerződést. Ha valaki elmulasztja ezt, januártól nincs fedezete, ráadásul súlyos pótköltségeket kell fizetnie. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége röviden sorra vette a leggyakoribb buktatókat és elkerülésük módjait.
Biztosítás Amitől a biztosító fél: vagy túl sokat veszítesz, vagy túl sokat nyersz 
Zsiborás Gergő | 2011. december 12. 15:53
A kgfb-díjai 5%-os csökkentésével is kétszámjegyű növekedést ért el ezen a piacon a Signal Biztosító, mely a középmezőnyből az élbolyba vágyik. A nagy tervek is az idei jó eredmények azonban nem tükröződnek majd a nyereségben, azt ugyanis jóformán egészében elviszi a bankadó.
Biztosítás A kampány vége: ma még felmondhatja kgfb-szerződését  
Zsiborás Gergő | 2011. december 1. 14:34
Ma éjfélig még bárki felbonthatja érvényes kgfb-szerződését, utána még egy hónapig gondolkozhat rajta, hogy kit válasszon új biztosítónak. A nagy árverseny miatt kevés olyan ügyfél akadhat, aki nem talál a mostaninál kedvezőbb ajánlatot. Sokan a baleseti adóról szóló csekket már a karácsonyfa alá is betehetik.
Biztosítás PSZÁF: pontatlanul kalkulálnak az online alkuszok  
Privátbankár.hu | 2011. november 30. 09:43
A PSZÁF szerint több alkusz internetes összehasonlító programja pontatlanul működött, vezetői körlevélben hívták fel erre a figyelmet. December 1-ig mondhatják fel az autósok utoljára a kgfb-szerződésüket, a kampány zárul, az új szerződések megkötésére még egy hónapja lesz a váltóknak.
Biztosítás Igazságtalanul, épp a kármentes autósokat sújtja a baleseti adó  
Privátbankár.hu | 2011. november 16. 14:03
Igazságtalan a baleseti adó maximalizálása, mert a napi 83 forintos plafonnal az erős autók tulajdonosai, közülük is elsősorban a kárt okozók járnak jól. Sőt, ők még akkor is nyernek, ha megszűnik a biztosításuk és a fedezetlenségi díj után kell adózniuk.
Biztosítás Kötelező biztosítás: akar Ön pénzt ajándékozni az államnak?  
Privátbankár.hu | 2011. november 14. 10:05
Van olyan online alkusz, ahol az autósok ötöde kalkulál 8 ezer forint alatti kötelező-díjat, sokan azonban még most sem számolnak a baleseti adó mértékével. Aki pár ezer forint miatt nem vált, az az állam zsebét tömi, és saját, bruttó kgfb-tarifáját tornázza még feljebb.
Biztosítás Miért fizetne télen egy motoros biztosítást?  
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 10:17
Nem láttak tovább a bukósisak üvegénél eddig a biztosítók, de hamar rájöttek: a motorosok nem száguldozó koporsók. Át is estek a "moci" túloldalára: van olyan kétkerekű járgány, amire egy ezresért is köthetünk már kötelezőt.
Biztosítás Kötelező: ki fizeti az új ügyfelek kedvezményeit? 
Privátbankár.hu | 2011. november 7. 12:59
A károkozók lehetnek a nagy vesztesei az idei kgfb-kampánynak, valakikkel ugyanis ki kell fizettetni a már-már irreális kedvezményeket. Nekik érdemes kivárni és úgy váltani. Ezzel szemben a szolgáltatók most először határozottan igyekeznek megtartani a hűséges ügyfeleiket.
Biztosítás Faragnak a CIG-nél: fókuszban az életbiztosítások  
Zsiborás Gergő | 2011. november 5. 14:15
A CIG Pannónia megszünteti alkuszi tevékenységét, valamint a kegyeleti szolgáltatás finanszírozására kifejlesztett Alkony életbiztosítási termék értékesítésének a felfüggesztéséről is döntött. A társaság, és a nem-életbiztosításokkal foglalkozó leányvállalata is a főtevékenységére koncentrál a jövőben.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG