1p
Azoknak az ügyfeleknek, akiknek kgfb-szerződése év végi évfordulós, és szeretnének élni a biztosítóváltás lehetőségével, szerződésük felmondását oly módon kell eljuttatniuk jelenlegi biztosítójukhoz, hogy az legkésőbb december 1-jéig meg is érkezzen a címzetthez. Bár idén ez a szombati határidő munkanap, érdemes minél korábban lebonyolítani az ügyintézést – figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) tapasztalata szerint az autósok nagy része "későn ébred" és a határidő lejárta előtti utolsó napokban néz csak utána, hogy érdemes-e váltania. Ez persze nem gond, de van néhány dolog, amire érdemes figyelni - főleg, ha úgy döntünk, biztosítót váltunk.

Nem baj, ha későn ébredünk, de erre kell figyelni

Az autósok december 1-jéig mondhatják fel meglévő kgfb-szerződésüket, onnantól pedig egy hónapjuk van rá, hogy új biztosítót találjanak maguknak. Pontosabban ez csak az autósok közel háromnegyedére igaz, akiknek a kötelezőváltás év végére esik. Nagyon fontos, hogy december 1-éig kell megérkeznie a felmondó levélnek a biztosítóhoz, még hozzá bizonyítható módon.

A felmondásnak – ha önállóan intézi az ügyfél – faxon, postai úton vagy személyesen lehet eleget tenni. A határidő közeledtével indokolt lehet a személyes ügyintézés, hiszen csak abban az esetben válik érvényessé a meglévő szerződés felmondása, ha az erről szóló írásos dokumentum december 1-jéig - igazoltan – meg is érkezik a biztosító társasághoz.Kérjen igazolást!

Annak az üzembentartónak, aki a biztosítója fiókjában intézi a szerződés felmondását, olyan nyilatkozatot kell beadnia, amelyben minimálisan a nevét és címét, az eddigi biztosító nevét, az aktuális kötvény számát, az autó rendszámát, valamint a felmondásra vonatkozó szándékot is feltünteti. Az utolsó napról lévén szó, mindenképpen indokolt a felmondólevél befogadásáról igazolást kérni, vagy a felmondás másolatán az átvételt leigazoltatni - figyelmeztetnek az alkuszok.

Nem elég tehát időben cselekedni, bizonyítani is tudni kell azt. Alkuszok segítségével rendelkezhetünk az új biztosítás megkötéséről is, és az utolsó napokban megspórolhatjuk a sorban állást is.  Az alkuszok emellett szükség esetén segítenek a kártörténeti igazolással kapcsolatban felmerülő problémák elhárításában, illetve a későbbiekben – szükség esetén – egy káreseménykor is közreműködnek az ügyintézésben. Mindezek a szolgáltatások az ügyfél számára semmilyen további kiadással nem járnak.Újabb egy hónapja lesz az autósoknak

December elsejét követően a váltani szándékozóknak egy hónapjuk lesz új biztosítót találni, ebben nemcsak az alkuszok lehetnek az ügyfelek segítségére, hanem a különböző internetes díjösszehasonlító oldalak, ilyen szolgáltatása egyébként a biztosítók szövetségének is van. Az idei kampányban nagy hangsúlyt kapnak a kiegészítő biztosítások, illetve egyéb biztosítások, amit együttkötési kedvezménnyel a kötelező mellé kínálnak a társaságok. Jellemzően casco- és lakásbiztosításokról van szó - ezek előnye, hogy az év vége előtt érvénybelépő szerződéseknél megspórolhatjuk a biztosítási adót. Hátránya lehet azonban az így kínált lakásbiztosításoknak, hogy kevesebb káreseményre nyújt védelmet, ezért vagy alaposan tanulmányozzuk át ezeket a biztosításokat, vagy forduljunk alkuszhoz.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG