1p
Nem láttak tovább a bukósisak üvegénél eddig a biztosítók, de hamar rájöttek: a motorosok nem száguldozó koporsók. Át is estek a "moci" túloldalára: van olyan kétkerekű járgány, amire egy ezresért is köthetünk már kötelezőt.

Egymásnak aláígérve versenyeznek a biztosítók a motorosokért (is), akik eddig minden télen különféle legális ügyeskedéssel bújtak ki a fizetnivalók, többek között a biztosítási díjak kiegyenlítése alól. Egy biztosítási alkusz szerint a "stop and go" elnevezésű kötelező díjkonstrukció egyike azoknak az ajánlatoknak, amelyek lehetővé teszik, hogy a kétkerekűek csak a szezonban fizessenek, a téli csomag ajánlat pedig a casco alól mentesít a szezonon kívül. Már évi háromezer forintért is van kötelező és balesetbiztosítás együtt, de különféle kedvezményekkel csak a kgfb-re már ezerért is van ajánlat. Egy jó sportmotorra viszont százezer forint felett vállalnak kockázatot.

Alig két évvel ezelőtt még a legrosszabb ügyfeleknek számítottak a motorosok, idén viszont a tavalyinál is határozottabban érződik: keresik a kegyüket a biztosítók. 
Úgy tűnik, elhitték, hogy jó ügyfelek a drága járgányokkal, vagyonokat érő védőfelszerelésben száguldozók, vagy éppen a szerényebb kétkerekűn, olcsóbb ruhában, a városi forgalomban cikázók – véli Németh Péter, a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. online üzletág-vezetője.

Azok a fránya sztereotípiák...

Németh szerint a motorozókról nehéz volt elhitetni, hogy a drága hobbi rabjait is megroggyantja a gazdasági válság, s hogy gyakran a megélhetésüket kockáztatják azért, hogy ennek a szerelemnek hódoljanak, s hogy a sport, az utazás és a technika iránt érdeklődő, internetező emberek. Vagyis, biztosítási szempontból jó ügyfelek, akik korábban különféle ügyeskedéssel, leginkább a járművek téli, ideiglenes forgalomból való kivonásával bújtak ki a holt szezonban is kötelező díjak – casco, súlyadó és felelősségbiztosítás – fizetése alól.

Nehezen, de végül beadták a derekukat a kockázatviselők, s az Aegon Biztosítónak köszönhetően idén nyárra megszületett a szezonális casco, a télen szüneteltethető díjfizetéssel. Érdekes, hogy miközben ezzel a konstrukcióval az Aegon gyakorlatilag megnyerte a motoros piacot, a kötelező kampányban mégis csak a középkategóriás járművekre dolgozott ki ajánlatot – hívja fel a figyelmet Németh, aki elismeri azonban, hogy cascóval együtt mégy így is itt található a legjobb együttes ajánlat.

Szezonális ajánlatok

A mostani kötelező kampányban viszont már ott a Generali Biztosító motoros újdonsága a "stop and go" elnevezésű ugyancsak szezonális ajánlat, amelyben a sokféle kedvezménynek köszönhetően egyes díjakat akár havi ezer forint alá is le lehet küzdeni. A legkedvezőbb csomagot úgy lehet elérni, hogy össze kell kombinálni a legolcsóbb kötelezőt és cascot a két legjobb ajánlatot adó biztosítónál – mondta Németh Péter. Példaként említi, hogy egy 40 éves férfi Honda típusú túramotorjára 3373 forintos díjat kaphat az Uniontól. Egy ugyanilyen korú férfi a Harley Davidson choppert a Wabardnál 6 ezer 800 forintért biztosíthatja, egy 23 éves férfi motoros pedig a sport Suzuki GSX-R típusú járművére – szolgáltatótól függően – 12 ezer 500 és 106 ezer forint közötti díjajánlatot kaphat. Az oldtimer Pannoniát viszont már 1 980 forintért lehet biztosítani.

A CLB motorüzletág szakértője szerint egy motorosnak mindenképpen kell cascóval, de baleset, vagy akár életbiztosítással is rendelkeznie. Ezekből most több szolgáltató ajándékba is adja egyiket, másikat. A CLB például egy évre szóló ingyenes balesetbiztosítást „osztogat”, amely a járművezető halála esetén félmillió forint kifizetésére kötelezi az alkuszt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG