<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Télen nemcsak hasznos vezetéstechnikai trükkökkel, hanem megfelelően kiválasztott öltözettel is hozzájárulhatunk a biztonságos vezetés feltételeinek megteremtéséhez. Bár sokan tudják, mégis kevesen figyelnek oda a cipő talpára, a kabát vastagságára, vagy épp a viselt kiegészítőkre, mielőtt a volán mögé ülnek.

Az alábbiakban a Groupama Garancia Biztosító Vezetéstechnikai Centrumának instruktora, Kovács Márton és a NUBU divattervezője, Kovács Adél ahhoz adnak hasznos tippeket, hogyan fér meg a divat és a biztonság a volán mögött.

1.: Tökéletes cipő az utcán és a kocsiban

Kovács Márton instruktor első számú tanácsa jellemzően a hölgyek számára, hogy mindig legyen egy váltás cipő az autóban, amely vékony talpú és könnyű viselet. Ha erre nincs lehetőség, akkor mindenképp érdemes figyelni arra, hogy lapos talpú, nem túl merev anyagból készült cipőt viseljünk vezetés közben, amely engedi a láb finom mozgásait, mert ez a pedálkezelésnél elengedhetetlen. Érdemes kerülni, vagy a vezetés idejére lecserélni a vastag talpú és magassarkú csizmákat, mert ezekben kevésbé érzékeljük a pedálokat és emiatt, illetve a méretükből adódóan is előfordulhat, hogy egyszerre két pedálra is rátapos vele az óvatlan sofőr.

Kovács Adél divattervező szerint az idei tél trendje ezzel teljesen összhangban van, hiszen a szezon hívószava a különféle stílusok keverése, így az elegáns összeállításhoz bátran választhatunk sportos, lapos talpú lábbelit, tornacipőt, akár futócipőt.

2.: A kabát mindenek előtt

A vezetéstechnikai szakértő szerint az a legfontosabb, hogy komfortosan érezzük magunkat vezetés közben, ez egyaránt igaz arra, hogy ne korlátozza a kabátunk a szabad mozgást, és arra is, hogy ne legyen túlságosan melegünk, vagy ne fázzunk, mert mindkettő elvonhatja a figyelmet a vezetésről. Figyelni kell továbbá arra is, hogy a tenyerünk mindig legyen szabadon, tehát ne lógjon bele a kabátunk ujja.

„Egészen változatos fazonú kabátokkal találkozhatunk az idei szezonban, de a legjellegzetesebbek az egészen hosszúra szabottak” – kezdi Kovács Adél a NUBU divattervezője. „Emellett virágkorukat élik a tollal bélelt, vastagabb darabok, melyeket sokan a praktikuma miatt választanak és a rövidebb, úgynevezett bomber fazonok is. Egy jól megválasztott kabát rengeteget hozzáadhat hétköznapi megjelenésünkhöz, kis odafigyeléssel a reggeli készülődésben pedig autós öltözékünket is biztonságossá tehetjük” – mondta Adél.

3.: Elnagyolt sálak, kiegészítők, szőrös kapucni, hatalmas ushánkák

A különféle, főként lazább karkötőket, órákat, nagyobb méretű gyűrűket, illetve a téli kesztyűt mindenképpen kerüljük vezetés közben, mert a sofőr keze könnyedén elcsúszhat a kormány markolatán és hamar veszélyes helyzetbe kerülhet az utakon. A motor indítása előtt érdemes mind a hölgyeknek, mind az uraknak az ékszereket és egyéb kiegészítőket levenni magukról, hogy semmi ne akadályozza a biztonságos vezetést. Ha fázik a kezünk, érdemes egy vezetéshez tervezett bőrkesztyűt vásárolni.

„A divatházak az idei évben is felülmúlták az előző szezonok kiegészítőinek méretét. A nagy gyűrűk, vastag karkötők, hosszú láncon lógó nyakláncok, robusztus órák uralják a hölgyek és az urak nyakát és kezét” – magyarázza Kovács Adél. „Emellett az elnagyolt kapucnik és ushánkák is jelentős teret kaptak, hiszen amellett, hogy praktikusak a hidegben, remekül feldobnak egy egyszerűbb összeállítást” – mondta a tervező.

„Sokan követik el azt a hibát, hogy az utcán viselt ruházatukat nem feltétlenül igazítják a vezetéshez leginkább komfortossal. A biztonságos vezetés szempontjából a sapkával, kapucnikkal, ushánkákkal és az egyéb kiegészítőkkel szemben az az elsődleges elvárás, hogy ne akadályozza a vezetőt a szabad kilátásban, ne korlátozzon sem az oldalsó, sem a középső tükrökre való rálátásban, valamint az első-hátsó és oldalsó kilátásban” – tette hozzá Kovács Márton.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló