A legrangosabb szakácsverseny
Húsz séf mérkőzik meg a világ legrangosabb szakácsversenyén, a Bocuse d'Or május 10-11-i budapesti kontinensdöntőjén. Mielőtt a világ legjobb séfje címéért versenybe szállhatnának 2017-ben Lyonban, a versenyzők kontinensviadalokon csapnak össze. A Bocuse d'Or Europe a selejtezősorozat legnézettebb eseménye, ahonnan a legtöbb, tizenegy versenyző kerül ki a világdöntőre. Az egyes országok nemzeti selejtezőit követően már tudható, melyik húsz nemzet séfje vesz részt az európai döntőn.
A február 18-i magyarországi döntőbe a selejtezőből Pohner Ádám (Olimpia Étterem, Budapest), Szabó László (Sodexo), Volenter István (67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár), Sándor Rodrigo (Costes Downtown, Budapest) és Győrffy Árpád (Kollázs - Four Seasons, Budapest) jutott be, és elindul Széll Tamás, a budapesti Onyx Étterem séfje.
A húsz versenyző 5 óra 35 perces kulináris show-n harcol a Bocuse d'Or Europe 2016 győztesének címéért. Segédjük és felkészítő trénerük támogatásával kell megalkotniuk egy húsételt szarvasból és egy halételt kecsegéből és annak kaviárjából.