<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Régebben a dédszüleinknek, nagyszüleinknek nem volt szüksége arra, hogy munkát keressenek. Már gyerekkorukban meg volt, hogy mit fognak dolgozni egész életükben. Földművelés, termelőszövetkezet és miegymás, aki, amibe született. Viszont mára már mindenki megtalálhatja az ideális állást.

Hogyan találhatunk gyorsan munkát?

Amíg régen bajlódtunk az újság lapozgatásával, postai levelezéssel és egyéb hosszadalmas procedúrával, addig mára teljesen megváltozott minden.

Hiszen az online világnak köszönhetően már jóval egyszerűbb dolgunk van. Sok álláshirdető portált találunk a neten, ilyen például a DebrecenAllas álláshirdető oldal. Egyszerűen és gyorsan kiválasztjuk, hol és milyen munkára szeretnénk jelentkezni, pár kattintással leadjuk az önéletrajzunkat és ha alkalmasak vagyunk rá, nem sokkal később csörög a telefon, hogy mehetünk az állásinterjúra. Ugye milyen egyszerű?

Sok lehetőség

Mára már néhány kattintás elég ahhoz, hogy több száz vagy akár több ezer munkalehetőséget találjunk. Persze ezeket a saját kedvünk szerint szűkíthetjük. A kategorizálásnak köszönhetően nem kell átböngészni az össze álláslehetőséget. Egyszerűen bejelöljük, milyen típusú munkát és hogy merre keresünk, majd máris csak a releváns lehetőségeket látjuk. A munkáltatók részletesen leírt elvárásain és az elvárt feladatok listáján kívül pontos információt kapunk a juttatásokról és egyéb kecsegtető lehetőségekről is, ami ösztönöz minket abban, hogy a munkában napról napra jobbak legyünk.

Milyen elvárásokkal szembesülhetünk, ha munkát szeretnénk vállalni?

  • Sok esetben egy munka elvállalásához elég az egyszerű érettségi. Viszont ha már magasabb pozícióra pályázunk, akkor már a legtöbb munkáltató elvárja az adott szakirányon elvégzett főiskolai vagy egyetemi végzettséget is. 
  • Találkozhatunk egyes munkatípusoknál, személygépkocsi-vezetői engedély szükségességével is.
  • Ha nagyobb cégeknél szeretnénk munkát vállalni, akkor több esetben előfordul, hogy angol vagy német, extrém esetekben más nyelvtudás is szükséges az alkalmassághoz.
  • Egyes munkakörnél megeshet, hogy szükséges a felhasználói vagy akár kiemelkedő tudás a számítógépek területén.
  • Továbbá minden pályakezdő rémálma a 2-3 vagy akár az 5-10 éves tapasztalattal való rendelkezés az adott munkaterületen.

Hogyan kezdjünk hozzá?

Első körben a legfontosabb, hogy tisztában legyünk a képességeinkkel. Hiszen nincs értelme felesleges köröket futni azért, mert olyan állásra próbálunk jelentkezni, amihez nincsen meg a kellő tudásunk. Ha tudjuk, milyen munkát tudunk és szeretnénk végezni, akkor találjuk meg a megfelelő oldalt, ahol akár folyamatosan értesítést kaphatunk az új, számunkra alkalmas munkákról.

Regisztráljunk és kezdjük el keresni az ideális munkalehetőségeket. Ha találtunk, akkor ne féljünk beküldeni az önéletrajzunkat, mert csak ilyenkor várhatjuk, hogy behívnak minket egy interjúra. Ha esetleg tovább tart az ideális munka megtalálása, ne csüggedjünk, mert akkor jön a jó lehetőség, mikor nem is számítunk rá.

Címkék: Vásárló

Vásárló Végül nem a kormány csodafegyvere hatott: egyéves mélypontra esett az élelmiszer-drágulás
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2023. június 7. 05:48
Ahogy az várható volt, beérik a bázishatás: most is akkorát drágult a családi nagybevásárlás, mint tavaly nyáron, de százalékos értékben kifejezve rég nem látott mértékűre csökkent az éves árindex a Privátbankár Árkosár-felmérése szerint. Az árstopos krumpli meglepően nagyot drágult, a kötelező akciók hatását pedig megtippelni sem lehet, mivel egyébként is tele vannak akciós táblákkal az üzletek.
Vásárló Az Aldi nagyot megy a briteknél, már egy éve a legolcsóbb szupermarket
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 16:23
Az Aldi lett Nagy-Britannia legolcsóbb szupermarketje a 12. egymást követő hónapban is, de alig maradt el tőle a Lidl.
Vásárló Ha szerdán tankolna, ezzel fog szembesülni
Privátbankár.hu | 2023. június 5. 14:47
Nem nyúlnak az üzemanyagok árához a hét közepén. 
Vásárló Végre itt a nyár? – A szünidő gazdasági hatása a családi költségvetésre
Márkázott tartalom | 2023. június 1. 17:56
Ahogy közeledik a nyár, a kisgyermekes családokban felmerül az egyre feszítőbb a kérdés: milyen terheket ró a szünidő a családi költségvetésre? A nyári szünetre minden bizonnyal szüksége van a gyerekeknek, hiszen ilyenkor lehetőségük nyílik a pihenésre és a játékra.
Vásárló A Spartól a kisujját kéri kormány, de a karját kapja
Privátbankár.hu | 2023. június 1. 13:58
A Spar csoport az akcióköteles időszak első napjától több mint 700 akciós ajánlattal várja vásárlóit, 300 termék árát pedig a május 31-i áron befagyasztja – közölte szupermarket lánc. A kötelező árengemény mértékét jelentősen meghaladóan olcsóbb tételek is szerepelnek a csökkentett árú kínálatban.
Vásárló Gyereknek lenni jó!
PR | 2023. május 31. 15:28
A gyermeki fantázia világokat képes teremteni. De mi történik akkor, ha a valóság ugyanolyan csodálatos, mint a szárnyaló képzelet? Ha egyszer csak életnagyságú TRex hátára lehet pattanni, lehetőség nyílik ráját simogatni, cápát etetni, trambulinon ugrálni?
Vásárló „Ősi” amerikai kaja lenne a hamburger? Ugyan, a kínaiak már kétezer éve eszik
Molnár Csaba | 2023. május 28. 18:21
McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Five Guys – a világ legnagyobb hamburgerező étteremláncai mind amerikaiak, így kézenfekvőnek tűnik, hogy Amerika – sok minden más mellett – a basic street food, a hamburger szülőhazája. Pedig nem, nagyon nem. Amellett, hogy a 19. században a nagy kivándorlási hullám előtt Európában már létezett a hamburger (bővebben a keretes írásban), a kínaiak több mint kétezer éve készítik és eszik a zsemlekenyérbe töltött raguszerű húst.
Vásárló Top 10 női parfüm 2023 - szezonnyitó illatok
Márkázott tartalom | 2023. május 25. 11:43
Az illat - a megjelenés szerves része. Egyes illatok erős mágneses térként vonzanak, mások fordítva eltávolodásra késztetnek. Az aroma sokat elárul az emberről, egyfajta névjegykártya. Ezért olyan fontos megtalálni a megfelelő parfümöt. A trendekről, a kiválasztási szabályokról és a 2023-as 10 legjobb női parfümről beszélgetünk.
Vásárló Ez a világ 10 legkülönlegesebb és legdrágább luxusórája
Kollár Dóra | 2023. május 20. 18:36
A luxusórák az egyik legfontosabb státuszszimbólumnak számítanak, azonban ezek közt is akadnak elképesztő különlegességek. 
Vásárló Sokat drágult a hús vagy a zöldség? Nézze meg az angoloknál, na, ott kilőttek az árak!
Molnár Csaba | 2023. május 17. 09:56
A brit szupermarketekben árusított húsok és zöldségek ára csaknem megduplázódott a tavalyi év azonos időszakához képest.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG