BUX
35 875.71
-1.28%
-465.00
OTP
10 370.00
-2.99%
-320.00
MOL
1 970.00
-0.86%
-17.00
RICHTER
6 810.00
+0.67%
+45.00
MTELEKOM
393.00
-1.87%
-7.00
 
2020. május 9. 13:49

Határozottan nélkülözhetetlen kelléke a grillezésnek a grillsütő készülék. Ugyanakkor ezenfelül vannak még olyan eszközök, amelyek nélkül lehet ugyan dolgozni a grillezett fogásokkal, csak nem érdemes.
 

Grillfogó csipesz
 
A listánkon nem véletlenül szerepel az első helyen a grillfogó csipesz, hiszen ez egy olyan eszköz, ami nem csupán megkönnyíti a munkát, hanem biztonságosabbá is teszi azt. Hiszen gondolj csak bele, mennyivel kisebb a balesetveszély, ha egy hagyományos villa helyett egy kifejezetten erre a célra készült fogócsipesszel fordítod meg a húst a forró grillrácson.
 
Egy ilyen fogócsipesz jellemzően rozsdamentes acélból készül, és a hossza megfelel annak a kritériumnak, hogy segítségével biztonságos távolságból lehessen a grillezett ételeket megfogni. Van ezeknek a fogócsipeszeknek egy olyan változata is, melynek egyik szára lapátként használható, a másik pedig recés kialakítású. Ha grillfogó csipesz vásárlását fontolgatod, akkor érdemes egy ilyet választani, mert ezzel stabilan lehet megtartani és megfordítani a felvett ételt.
 

Húshőmérő
 
A grillen jellemzően kicsit máshogy sülnek a húsok, ezért nehéz lehet megállapítani, hogy mikor tekinthető elkészültnek az adott darab. Ebben nyújthat segítséget egy húshőmérő, melynek fémrúdját a hús legvastagabb részébe kell szúrni, ezáltal pedig megállapítható a belső hőmérséklet. Ez az eszköz gyakorlott szakácsok számára is hasznos, mert a grillen készült ételek külseje a pác miatt megtévesztő lehet, de a húshőmérő használatával elkerülhető a hús alul- vagy túlsütése.
 
Szilikonkesztyű és edényfogó
 
A szilikonkesztyű és edényfogó szintén a biztonságos fogás eszközei, ezekkel a forró tepsiket és tálcákat lehet megfogni. Gyakorlott konyhatündérek most biztosan gondolkodnak, hogy erre miért nem megfelelő a textil konyharuha, hiszen sok esetben éppen erre használjuk. Azonban a textil nem a hőálló tulajdonságáról híres, még akkor sem, ha több rétegbe hajtogatjuk a forró tepsi megfogásához. Emellett mivel igen gyúlékony anyag, grillsütő közelében nem érdemes használni, ugyanis a lelógó részek könnyen meggyulladhatnak, ami komoly sérüléseket okozhat.
 
Ezzel szemben a szilikonkesztyű és edényfogó 260 fokig hőálló, valamint bordázott, csúszásgátló felülettel vannak ellátva, ami garantálja a biztos fogást.
 
Pizzasütő szett
 
A grillen sütött pizza igazi ínyencfogás a pizzák között, azonban kevesen szeretnek a grillen pizzát sütni, mivel a tészta méretei miatt kissé nehezen kezelhető. Ezt a problémát hivatott kiküszöbölni a pizzasütő szett, mely tartalmaz egy sütőkövet, amin ropogósra süthető a pizza és egy sütőlapátot, aminek segítségével könnyen áthelyezhető a lágy pizzatészta a felmelegített kőlapra.
 
Ha neked is szükséged van ezekre a szinte nélkülözhetetlen grilleszközökre, rendeld meg őket a Grillplaza.hu-tól!
 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: Vásárló

Vásárló Isztok ti eleget? A szeszgyárak szerint nem
Privátbankár.hu | 2020. május 31. 06:01
Az emberek sokkal több alkoholt vásároltak a karantén alatt az üzletekből, de ez nem volt elég ahhoz, hogy megakadályozza az iparág általános visszaesését. A turizmus, éttermek, szórakozóhelyek bezárása sokkal nagyobb lyukat ütött a bevételeken. Az alkoholos italok ágazatában évekig tartó lassú javulást várnak.
Vásárló A budapesti plázázók fele már vissza is tért természetes élőhelyére
MTI | 2020. május 22. 07:58
Néhány hét, és visszatér a másik felük is.
Vásárló Műanyagok betiltása: megmagyarázták, miért vonta vissza a kormány a törvényjavaslatot
Valkai Nikoletta | 2020. május 20. 15:36
A szaktárca szerint a munka folytatódik az egyszer használatos műanyagok 2021-ben megkezdődő kivezetéséhez. 
Vásárló Jönnek a támogatások - mekkora összegre pályázhat, aki elektromos autót venne?
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 20. 13:36
Ötmilliárd forintos keretösszegű pályázat indul szerdán a tisztán elektromos autók és segédmotoros kerékpárok beszerzésének támogatására - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.
Vásárló Közterületeket kaphatnak a budapesti vendéglátósok
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 19. 20:31
A fővárosi önkormányzat így segítené a vendéglátás újraindítását. 
Vásárló Váratlanul visszavonta a kormány a műanyagok betiltásáról szóló javaslatot
Privátbankár.hu | 2020. május 19. 19:48
Múlt héten nyújtották be a tervezetet az egyszer használatos műanyagok jövő évi betiltásáról, ezt most egyszer csak visszavonták. Még dolgoznak rajta. 
Vásárló Szájmaszkkal fedett citylight posztereken hirdetik a magyar árut
Márkázott tartalom | 2020. május 19. 15:55
Izgalmas, a járványhelyzetre közvetlenül reagáló plakátkampánnyal jelentkezik Budapest közterein a „Vedd a hazait! Védd a hazait!” mozgalmat elindító Magyar Termék Nonprofit Kft. Szájmaszkkal ellátott citylight posztereken hirdeti most a kezdeményezést a plakátkampányban résztvevő húsz magyar cég részvételével.
Vásárló Drágul a postai csomagküldés
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 15. 12:28
A Magyar Posta  június elsejétől átlagosan 6,1 százalékkal emeli a belföldi és a nemzetközi csomagfeladás díjszabását a költségek növekedése és a nemzetközi szállítási díjak drasztikus emelkedése miatt - közölte a társaság.  
Vásárló Elszálló árak, kígyózó sorok: ilyen lehet a repülés a koronavírus után
Privátbankár.hu | 2020. május 14. 20:01
A légiközlekedés már a pandémia előtt is macerás, kényelmetlen és drága folyamat volt, és ennél a jövőben valószínűleg csak macerásabb, kényelmetlenebb és drágább lesz.
Vásárló Karácsony Gergely bejelentette: hétvégén a gyalogosoké a pesti alsó rakpart
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 14. 15:38
A hétvégén lezárják a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpartot és átadják a gyalogosoknak, kerékpárosoknak a városvezetés újranyitási politikájának részeként, bővítve a kikapcsolódásra használható közterületeket - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.
hírlevél