3p
A nyár a gyerekeknek remek kikapcsolódás, a szülőknek azonban valóságos rémálommá válhat, hiszen tíz hétig nem csak a munkával kell zsonglőrködni, de a gyerekek szórakoztatását is meg kell oldani. Ott, ahol nincsenek nagyszülők vagy rokonok, ahová le lehet passzolni a gyereket, a táborok jelentenek kiutat, ezek azonban méregdrágák: egy családnak legalább 20-40 ezer forintjába kerülhet gyerekenként.

Idén várhatóan minden második 3 évnél idősebb gyermek megy idén táborba, a Regio Magyarország felmérése szerint a legnépszerűbbek a sport- (50 százalék), az alkotó- (32 százalék) és erdei táborok (15 százalék), melyeket a hittan-, nyelvi és zenetáborok követnek, tudta meg a Privátbankár.hu. A táboroztatás azonban nem olcsó mulatság, témájától és hosszától függően a csillagos égig szökhetnek az árak. A családok egy gyerek egy heti táboroztatására átlagosan 20-40 ezer forintot szánnak, csak a szülők egyharmada próbálja ezt ez alatt az összeg alatt megoldani – cserébe ők egy második tábort is keresnek későbbre.

Mennyi zsebpénzt adjak a gyereknek?

Gyaraki Dávid, a játéklánc marketingvezetője szerint minden harmadik családra jellemző, hogy legalább két tábort finanszíroznak, amihez hozzájön még a zsebpénz, mely egy napra általában ezer forintnál kevesebbet jelent, ezt a családok fele tervezi. A tehetősebbek, mintegy 32 százalék 1-3 ezer forintot adna a gyereknek egy napra, 10 százalék azonban 3-5 ezer forint napi zsebpénzzel indítaná útjára a gyerkőcöt.

A szülők alapvető elvárásai táborválasztáskor a biztonság, a változatos programkínálat és a pozitív visszajelzések, csupán ezek után kerül elő az étkezés minősége, a kulturált szálláshely és persze maga az ár. A felmérés szerint legtöbben 2-5 napos táborozásban gondolkodnak, a családok egyharmada azonban hosszabb, 5-7 napos tábort keres a gyerekeinek. A fennmaradó időt napközikben, családnál vagy barátoknál tölthetik el a gyerekek.

Gyerekek kézilabdáznak a Fejér megyei Mezőszilas általános iskolájában tartott, kézilabda tematikájú Napközi Erzsébet-táborban 2016. július 4-én. (Kép forrása: MTI Fotó, Bruzák Noémi)

Strandoláshoz játék is kell

A táborozás, nyaralás elmaradhatatlan kellékei a különböző strand- és szabadtéri játékok, így a szezonban is van „játékkosár” a szülőknél. A családok átlagosan 5 ezer forintot költenek strandjátékokra, medencére, labdára vagy tollas ütőkre, online ennél kicsit nagyobb a keret, 6900 forint, ami 6 százalékkal haladja meg az előző évi keretet. A nyár mellett a fidget spinner őrület is dübörög: pár hét alatt közel húszezer darabot értékesített a Regio.

Ha együtt, akkor belföldre

Idén nyáron tíz kisgyermekes családból hét tervez családi nyaralást, az egyszerűség – és a költségek – kedvéért a legtöbben belföldi szálláshelyeket céloznak meg, külföldre csak tíz családból egy utazik. A közös játékokkal azonban vannak generációs gondok, sok családnál az ifjúság szívesebben lóg telefonon vagy tableten – minden negyedik família. Ugyanakkor élnek még a régi hagyományos úti játékok, minden második család szóláncozik vagy barchobázik.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Végleg vége a jó világnak: a 60 százalékos drágulás lassan megérkezhet a boltokba
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 15:06
A csokoládé olyan szenvedélye az embereknek, hogy az elmúlt hónapokban képes volt rácáfolni a legalapvetőbb közgazdasági törvényre, a kereslet és kínálat önszabályozó mechanizmusának működésére.
Vásárló Kellemetlen áremelkedésre ébredhetnek szerdán a magyar autósok
Privátbankár.hu | 2024. március 25. 12:47
Drágul a benzin a húsvéti ünnepek előtt. 
Vásárló Hiába van vasszigor a magyar diszkontokban, erre jutott a legújabb Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérés
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. március 25. 05:44
Februárhoz képest 1,9 százalékkal nőtt a Privátbankár Diszkont Árkosarában szereplő termékek átlagára. Októberhez képest viszont bő 4 százalékos a csökkenés.
Vásárló Újra napirendre került a vasárnapi boltzár, a szomszédban
Buksza blog | 2024. március 24. 16:09
Könnyen lehet, hogy kellemetlen meglepetés érheti hamarosan a Romániába utazó magyarokat, ugyanis a bukaresti kormányt azt fontolgatja, hogy bevezeti a boltok kötelező vasárnapi zárva tartását.
Vásárló „Eldugják” a csokit a vásárlók elől egy diszkontláncban
Privátbankár.hu | 2024. március 23. 12:46
Az áruházak egyik vásárlásra csábító trükkje, hogy a pénztárak futószalagjai fölötti polcokon csábító apróságokat kínálnak a vevőknek ösztönözve az impulzus vásárlást. Ez megváltozhat a jövőben.
Vásárló Pórul járt a Tesco, a Lidl jött ki jól a veszekedésből
Buksza blog | 2024. március 21. 10:16
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia a Tescónak azt követően, hogy a fellebbviteli bíróság is úgy találta, megtévesztő, ha úgy reklámozza Clubcardjának árait, mintha azok a Lildlénél is kedvezőbbek lennének.
Vásárló A romániai vásárlók nem ismernek tréfát
Privátbankár.hu | 2024. március 20. 15:21
Romániában győzelemre állnak a hazai élelmiszerek. Az ottani vásárlók többsége azokat választja a külföldi termékek helyett. Előbb leveszik a polcról a helyben termelt árut és csak utána nézik meg az árát. 
Vásárló Az osztrák nyugdíj igénylése
Márkázott tartalom | 2024. március 20. 09:47
Amennyiben életünk során nem csak Magyarországon dolgoztunk, hanem más országokban is, akkor jó tudni, hogy ezekből az országokból is számíthatunk nyugdíjkifizetésre. Ha Ausztriában dolgoztunk, akkor attól függően, hogy ez az időtartam mennyi volt, kaphatunk nyugdíjat egyenesen az osztrák nyugdíjfolyósítótól, vagy a magyar nyugdíjunkat emeli meg ez az időszak. Cikkünkben segítséget nyújtunk az osztrák nyugdíjrendszer megismeréséhez.
Vásárló Megváltozhatnak az áruházak, 237 000 milliárd forintból
Buksza blog | 2024. március 19. 08:36
Az EU rendületlenül alkotja azokat az új szabályokat, amelyek célja a kontinens iparának támogatása a fenntarthatóvá válásban és a digitalizálás elsajátításában. A kiskereskedelem is beállt a sorba.
Vásárló Fordulat az Ikeánál, már látszik, mire számíthatnak a magyar vásárlók
Privátbankár.hu | 2024. március 16. 16:19
Az Ikea vissza akarja hozni az elmúlt évek drasztikus inflációja előtti időszakot, ez pedig az árak jelentős csökkentését helyenként akár a profit rovására is.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG