<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Gyerekek
Makro / Külgazdaság Milliárdos segítséget ad a kormány: így csábítanák vissza a szülőket munkába?
Privátbankár.hu | 2018. október 31. 10:32
Majd 10 milliárd forintot adnak a GINOP projektjéhez.
Vásárló Nem tudod, hova vidd a gyereked? Van négy tippünk
Privátbankár.hu | 2018. július 1. 10:02
Tombol a vakáció, de nem tudod, mit kezdj a gyerekkel? A K&H ad pár tippet, ahol együtt nyaralhat a család.
Ingatlan Megengedhetetlen luxus? Sok magyar erre vágyik a leginkább
Privátbankár.hu | 2018. június 27. 20:20
A gyerekes családok több mint kétharmadának lakásában van gyerekszoba, a többségüknél egy. A Fundamenta kutatásából azonban kiderül, hogy a gyerekek sokszor a kisebb szobába kényszerülnek a lakásban, így a legtöbb család nagyobb gyerekszobára vágyik. De hogyan alakítsunk ki megfelelő helyiséget?
Vásárló Rémálom helyett élmény – mutatjuk, hogy éld túl a családi vakációt!
Privátbankár.hu | 2018. május 27. 16:02
Hamarosan véget ér a tanév, a szülőknek pedig a nyakába szakad a gyerekek vakációztatásának megoldása, esetenként a családi nyaralás megszervezése. Ez rengeteg feszültséggel járhat, az apró részletek pedig könnyen rémálommá alakíthatják az együtt töltött időt. Van azonban néhány tipp arra, amivel megelőzhetjük a bajt, és végül mindenki boldogan töltheti a nyarat – gyerek és felnőtt egyaránt.
Makro / Külgazdaság Szülők helyett a telefon neveli fel a következő generációt?
Privátbankár.hu | 2018. május 23. 08:40
Komoly oktatási potenciált lehet kiaknázni a fiatalok telefonhasználati szokásaival.
Makro / Külgazdaság Új vita a menekültekről – a gyerekeket büntessük?
Privátbankár.hu | 2018. május 12. 18:18
Németország több menekültet akar visszaküldeni, de az eredeti országuk ritkán veszi vissza őket. Egy lehetőség lenne a fejlesztési támogatások megvonása, de az illetékes német miniszter megmakacsolta magát. Eközben Merkel kifejtette, miért nem hozhatják el a líbiai menekülttáborokban szenvedőket.
Személyes pénzügyek Megint jön a hatalmas pénznyelő – tényleg ennyire drága egy osztálykirándulás?
Privátbankár.hu | 2018. május 7. 20:20
Itt az osztálykirándulások időszaka, a kisebbek egy, a nagyobbak akár 2-3 napos kirándulásokra indulnak a szélrózsa minden irányába. A gyerekek általában élvezik az önállóságot, mivel a kapott költőpénzt maguk oszthatják be. A szülőknek ekkor érdemes az új, mindennapi pénzügyi élethelyzetekre is felkészíteni a pénzhez jutó gyereket – de mennyit adjunk a gyereknek?
Vásárló Heti 5 testnevelés? Mégis rengeteg az elhízott gyerek
Privátbankár.hu | 2018. április 16. 14:12
Több mutatóban is javult a magyar diákok fittségi állapota, ám továbbra is komoly gondot jelent az elhízás a fiataloknál - olvasható ki a Magyar Diáksport Szövetség által kezdeményezett felmérés eredményéből.
Személyes pénzügyek Zsebpénzkérdés: mennyit és hogyan adjuk a gyereknek?
Privátbankár.hu | 2018. április 11. 16:34
Ma minden harmadik magyar családban divat zsebpénzt osztani, amelynek összege életkoronként változik. Az egész kicsiknek nyilván kevés pénz dukál, míg a nagyobbak nem csak az iskolai büfére, de házimunkáért és ajándékba is kaphatnak pénzt. De jó ötlet-e ez, és hogyan taníthatjuk meg a gyereket a pénz kezelésére? A K&H válaszol.
Személyes pénzügyek Hajmeresztően sokba kerül – csoda, hogy alig akar gyereket a magyar?
Privátbankár.hu | 2018. január 28. 16:02
Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond? Ha megnézzük egy gyerekes család kiadásait, óhatatlanul igazat kell adni az ilyen állításoknak. Összesen akár 20-30 millió forintba is belekerülhet egy gyerek mire eljut az esküvőjéig. Mivel naponta hozunk a gyerekekkel kapcsolatos pénzügyi döntéseket, ezekbe nem árt őket is bevonni. A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő zsűritagja ad néhány tippet, hogy hogyan ne adósodjunk el, ha bővül a család.
Makro / Külgazdaság Szélkakaskodik Trump: mégis belerúg a bevándorló gyerekekbe?
Privátbankár.hu | 2018. január 15. 08:45
Eltörölték, visszaállították, megfúrták, most meg „halottnak nyilvánították” a bevándorló gyerekeket védő DACA-programot Amerikában. Donald Trump szélkakas módjára változtatja az álláspontját a kérdésben, egyre biztosabb, hogy csak egy ügyes fogásként akarja felhasználni a gyerekeket a demokraták ellen.
Makro / Külgazdaság Az elnök csak dísznek van? Megint elmeszelték Trump rendeletét
BR | 2018. január 11. 08:41
Végül csak lett megmentője a bevándorlók gyerekeinek, az amerikai főügyészség ugyanis megvétózta Trump azon rendeletét, amely eltörölné a DACA-programot. Ezzel mintegy 800 ezer fiatal sorsa stabilizálódott ideig-óráig, az elnök azonban tombol haragjában, „igazságtalannak és töröttnek” nevezte a szövetségi bíróság működését. Korábban több rendeletét is elgáncsolták, kérdés, hogy jöhetnek-e szankciók – és hogy mennyi időt nyerhetnek ezzel a gáncsoskodással.
Vásárló A te gyereked is mobilozik és gépezik? Te is rombolod a jövőjét
BR | 2017. december 28. 18:31
A számítógép és a mobil eszközök megjelenése nem csak könnyebbé tette az életünket, de népbetegségek egész sorát indította el a modern társadalomban. A mozgásszegény életmódból adódó elhízás mellett van azonban valami, ami elsősorban a gyerekeket sújtja, és egyre nagyobb számban kerül elő: a rövidlátás. Tiltani vagy kompromisszumot kötni? Mutatjuk, mit tehet a szülő.
KKV Spórolj százezreket! Rengetegen nem tudnak erről az adókedvezményről
Privátbankár.hu | 2017. október 25. 13:09
Pedig akár évi 282 ezer forintnyi közterhet is megtakaríthat az a cég, amelyik kisgyermekes szülőt foglalkoztat. A munkáltatók mintegy 60 ezer érintett után nem érvényesítik az adókedvezményt, amelynek igénybevétele rendkívül egyszerű, mindössze egy igazolás kell hozzá.
Ingatlan Óvodákra ad pénzt a kormány
Privátbankár.hu | 2017. október 21. 10:51
Örülhetnek a Pest megyei önkormányzatok.
Személyes pénzügyek Hiába a sok támogatás, 150 éve nem született ennyire kevés gyerek
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 25. 17:10
Az 1868-as nagy éhínség óta nem született olyan kevés gyerek Finnországban, mint tavaly – jelentette a Bloomberg. Pedig nagy a jólét és óriási összegeket költenek családtámogatásokra ott is, mégsem segít.
Személyes pénzügyek Végre valaki az elvált apákra is figyel
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 19. 18:30
A német családügyi miniszter kidolgozott egy koncepciót, amely szerint az elvált apák adózási könnyítést kapnának. Javítani akarnak jogállásukon és megkönnyíteni, hogy a gyermeknevelésben részt vállaljanak. Gyerekelhelyezési vita esetén tanácsadásra küldenék a párokat.
Karrier Rémálom az iskolakezdés? Itt van néhány életmentő tanács
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 26. 19:17
Az óvodalátogatás nem csak a képességek fejlesztésében és a szocializációs folyamatokban játszik nagy szerepet, hanem az iskolás éveket is előkészíti. Az iskolakezdés mégis okozhat nehézséget a kicsiknek, hiszen egy teljesen új világba csöppennek, amikor elsőosztályosokká válnak. Ez az időszak nem csupán fizikailag és szellemileg jelenthet plusz kihívást a gyerekeknek, hanem pszichésen is megterhelő lehet.
Vásárló Nyári szünet, gyerekkel? Készülj az anyagi csődre!
Privátbankár.hu | 2017. június 23. 20:00
A nyár a gyerekeknek remek kikapcsolódás, a szülőknek azonban valóságos rémálommá válhat, hiszen tíz hétig nem csak a munkával kell zsonglőrködni, de a gyerekek szórakoztatását is meg kell oldani. Ott, ahol nincsenek nagyszülők vagy rokonok, ahová le lehet passzolni a gyereket, a táborok jelentenek kiutat, ezek azonban méregdrágák: egy családnak legalább 20-40 ezer forintjába kerülhet gyerekenként.
Vásárló Kiderült: ez fogja letarolni a játékipart
Privátbankár.hu | 2017. június 12. 07:13
Ha még nincs ilyen a háztartásban, a gyereked előbb-utóbb neked is rágni fogja a füled.
Vásárló Te tudod, a gyereked mit néz az interneten?
Privátbankár.hu | 2017. június 2. 18:01
A Kaspersky Lab kiadta legújabb jelentését a gyerekek számítógép-használati szokásairól. Az elemzés azt mutatja, hogy alapvetően a gyerekek világszerte kevesebbet kommunikálnak, játszanak és van hozzáférésük a felnőtt tartalmakhoz, mint egy évvel ezelőtt, de több oldalt nyitnak meg, amelyek a kábítószerekről, az alkoholról és a cigarettáról szólnak.
Vásárló Életveszélyes játékok – ezt semmiképp se add a gyerekednek!
Privátbankár.hu | 2017. május 26. 10:40
A hamis babajátékok fulladásveszélyt és súlyos sérüléseket okozhatnak.
Makro / Külgazdaság Se anyjuk, se hazájuk – hová tart százezer menekült gyerek?
Privátbankár.hu | 2017. május 14. 10:06
A mai napig rengeteg menekült próbál meg bejutni keletről Európába, egy jelentős hányaduk azonban kísérő nélkül érkező fiatalkorú. Bár a számok valamelyest csökkentek a tavalyi évhez képest, még mindig rengeteg gyerek érkezik a határra. Hová tartanak? Mi a céljuk? Az Eurostat összegyűjtötte.
Karrier Autista robot az osztályban: ettől lesznek toleránsabbak a gyerekek?
Balkó Rita | 2017. május 1. 15:05
A robotok használata az élet már szinte minden területére bekúszott: ott vannak a gyárakban, bankfiókokban, recepciókon. A mesterséges intelligencia programozásakor azonban a gondolkodásunk olyan területeire is figyelnünk kell, amire a tudomány még nem talált megoldást – például a mentális betegségekre. Egy izgalmas szoftver és egy kis robot jelentheti a megoldást az autizmussal élők befogadására és integrációjára?
Makro / Külgazdaság Megmenekültek a gyerekek? Trump feladta az őrült ötletét
Privátbankár.hu | 2017. április 6. 08:04
Mégsem veszik el az anyjuktól a mexikói gyerekeket a határátlépéskor.
Vásárló Szuperembereket, vagy evolúciós zsákutcát nevel a gyerekből a videójáték?
Balkó Rita | 2017. március 6. 20:30
Minden ártalmas, ha túlzásba visszük, a videójátékok azonban nem kizárólag az agysejtek pusztítására képesek - sőt. Számos olyan képesség van, amit ilyen formában sajátíthatunk el, vagy erősíthetünk rá, ez pedig a gyerekeknek is előnyt jelent az iskolában. De mikortól válik ez ártalmassá? Ki függő, és ki ártalmatlan játékos? Pintér Róbert, az eNET kutatásvezetője válaszolt nekünk.
Karrier Beszippantotta a videojáték a gyereket - mit tegyek?
Izsó Márton | 2017. március 1. 20:01
Ma már elmondható, hogy minden családban akad egy játékos személyiség, aki hol több, hol kevesebb időt tölt videojátékokkal: csak ma Magyarországon tízből hat ember játszik napi szinten valamivel. Mit tehet a szülő, ha a virtuális tér beszippantja a gyereket? Hogyan szabályozzuk, tiltsuk-e egyáltalán ezt a szórakozási módot? Az aggódó szülők nevében eNET kutatásvezetőjét, Pintér Róbertet faggattuk.
Makro / Külgazdaság Apró terroristák hada – hogy kerül robbanóöv egy gyerekre?
BR | 2017. január 2. 20:10
Egy háborúnak nem csak közvetlen veszteségei vannak, a kiirtott vagy megcsonkított családok túlélői komoly sebeket hordoznak magukban. Különösen veszélyes ez a kisgyerekekre, akik háborús övezetekben nőnek fel, ráadásul mára lassan felnő egy generáció, aki a világból csak a pusztítást, a halált és a bujkálást ismeri. A terrorszervezetek pedig pontosan erre építenek, amikor gyerekeket és tizenéveseket toboroznak mártírnak. Szerencsére van gyógyír.
Vásárló Ajándékot keresel a gyereknek? Ezt mindenképp ellenőrizd!
Privátbankár.hu | 2016. december 13. 11:00
A szülők felét nem érdeklik a dobozon látható jelölések – és nem csak az életkor számít.
Vásárló Életveszélyes játékokat találtak – ezeket soha ne add egy kisgyerek kezébe!
Privátbankár.hu | 2016. november 2. 12:10
Csemenőjátékokat teszteltek, a vizsgált termékek több, mint felével gond volt.
Makro / Külgazdaság Százával állnak készen az autóbombák? Példa nélküli vérfürdőről beszélnek
Privátbankár.hu | 2016. október 31. 18:24
Moszul bevétele nagyon sok emberáldozattal járhat – állítja több német lap. Az Iszlám Állam ugyanis rendkívül sok csapdát és bombát helyezett el a városban, ráadásul szervezete a veszteségek ellenére is érintetlen maradt, és bevételei is maradtak bőven. Ha kutyaszorítóba kerülnek, az viszont nagy baj lehet.
Vásárló Kiborultak a gyerekek a sótlan étel miatt – változás jön
Privátbankár.hu | 2016. október 6. 11:44
Túl sótlanra sikerült a tavaly bevezetett menzareform.
Vásárló Túl a beiratkozáson – így is drága mulatság az iskola
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 19. 12:30
Hiába kapják sokan ingyen a tankönyveket, az egyéb költségeket így is nehezen gazdálkodják ki a családok.
Makro / Külgazdaság Mi lesz velük? Több millió menekült gyerek nem jár iskolába
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 16. 16:06
Az ENSZ felügyelete alatt álló gyermekek több mint fele nem jár iskolába, ami később katasztrofális következményekkel járhat hazájuk fejlődése szempontjából. Miközben Németországban a menekültek fogadtatása már kevésbé pozitív, mint korábban, a menekült gyermekeken még többen szeretnének segíteni, mint tavaly. Akár személyesen is közreműködnének ebben.
Közérdekű Gyógyszer, szappan, hypó – a te gyereked biztonságban van?
Privátbankár.hu | 2016. július 4. 14:25
A gyerekbiztos zárást igénylő termékek legalább egyötöde problémás.
Makro / Külgazdaság Húsz muzulmán gyerek családonként? Hülyeséggel bombázzák a magyar nyugdíjasokat
Érces János | 2015. december 4. 13:28
Körlevél terjed az interneten, amelyben azzal riogatják a magyar nyugdíjasokat, hogy majd mi fizethetjük „egy férfi négy feleségtől született húsz gyermekének” iskoláztatását, egészségügyi ellátását. Csakhogy ez lódítás, a muzulmán családokban messze nincs ennyi gyermek, ráadásul a többnejűség sem divat már.
Vásárló Itt a bejelentés: jönnek az új bölcsődék
Privátbankár.hu | 2015. november 5. 15:55
Új típusú bölcsődék jönnek létre, változik a gyerekétkeztetés is.
Makro / Külgazdaság Mit ér a kerítés? – itt vannak a legfrissebb számok a határról
Privátbankár.hu | 2015. október 3. 11:58
Szeptember 15-e, a déli kerítés befejezése óta több mint 90 ezer migráns lépett át a horvát határszakaszon. Összesen az idén már 300 ezer menekülttel szemben intézkedtek a hatóságok. A gyerekek ellátására külön pénz kérünk, persze hogy az EU-tól.
Makro / Külgazdaság Szíriusz - Szíria, érted már? Hét könnyen cáfolható tévhit a menekültekről
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 27. 06:10
Nem csitulnak az indulatok a menekültek körül, az információk és dezinformációk egy része már hitté vált. Akik még nyitottak az érvekre, néhány szám alapján elgondolkodhatnak: tényleg úgy küldik hozzánk „azok”, vagy maguktól jönnek? Mennyi idő alatt leszünk muzulmánok? Valóban kibírhatatlan az áradat?
Vásárló Veszélyes gyerek rollereket, triciklit tiltottak be - ezekre figyelj a vásárlásnál
Privátbankár.hu | 2015. május 20. 10:41
Rollereket, tricikliket, játék gördeszkákat, lábbal hajtható kisautókat vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. 22 termékből 12-ről derült ki, hogy nem biztonságos.
Vásárló Tojás, pénz vagy ajándék: te mit adsz a locsolóknak?
Privátbankár.hu | 2015. április 4. 08:12
Kiskarácsony lett a húsvét? Egy felmérés szerint már nem divat a festett tojás és pénz, helyette csoki és ajándék vár a locsolkodó gyermekekre.
Vásárló Túl sós ételek, cukros löttyök - mit esznek az óvodások?
Privátbankár.hu | 2014. április 14. 10:47
Bár az elmúlt években javult a közétkeztetés, több egészséges ételt kapnak a gyerekek, az ajánlott értékhez képest még mindig háromszor magasabb az ételek sótartalma.
Vásárló Ezek a legdrágább gyereksportok
Privátbankár.hu | 2014. március 4. 18:06
A fiúknál továbbra is a foci a legnépszerűbb sport, de szeretik a jégkorongot és a küzdősportokat is. A lányok a lovaglást és a formációs táncokat kedvelik. Ezek azonban nem olcsó hobbik, a szülőknek sokszor mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ha ilyen sportágat választ a gyerek. A K&H utánanézett a költségeknek.
Karrier Már úton vannak a tankönyvek
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 9. 12:19
A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. országszerte több ponton felállított logisztikai központjaiból már megkezdte a tankönyvek kiszállítását az iskolákba.
Személyes pénzügyek Pénzzel tömik a gyerekek zsebét a németek
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 6. 17:20
Minden korábbinál több zsebpénzt kapnak a gyerekek Németországban egy kedden bemutatott felmérés szerint.
Vásárló Januártól akár 70 százalékkal is drágulhat a menza
Privátbankár.hu | 2013. május 30. 11:54
Megkezdődtek az egyeztetések a Magyar Közétkeztetők Szövetsége és a szaktárca egészségügyért felelős államtitkársága között a közétkeztetés reformját érintő rendelettervezetről.
Személyes pénzügyek Így nevelhetők a gyerekek tudatos, okos pénzügyi döntésekre
Privátbankár.hu | 2013. március 4. 17:30
Kevés pénzügyi tudást szednek fel a gyerekek otthon, főleg a tehetős családokban, ahol nem mindennapos gond a pénz. Az iskolában is alig tanítanak erről, így kevés diák van képben a pénz értékéről, pedig ezen több módon is lehetne változtatni, akár órán kívüli oktatással, de gyakorlatban is, például az osztálypénz kezelésével lehet fejleszteni a diákokat.
Pénzügyi szektor Kisiskolásoknak folyószámla? Hasznos lehet!
Füstös Móni | 2012. szeptember 12. 06:40
Sok bank kínál számlát az újszülötteknek a babakötvény igénybevételére, vagy tizennégy éves kor felett. Az óvodás, kisiskolás korosztálynak azonban kevés banknál lehet számlát nyitni, pedig ha belegondolunk, hasznos lehet, ha a gyerekek már fiatalon tudatosan kezelik a pénzügyeket. A gyermekek a nekik szóló számlák segítségével megtanulhatnak takarékoskodni, korszerű banki és pénzügyi ismeretekre tehetnek szert, hogy később magabiztosan mozogjanak a pénzügyek világában.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG