3p
Napjainkra egyre népszerűbbé és sokak körében elterjedté váltak az okosórák, az úgynevezett smart watch-ok. Önálló szerepe azonban jelenleg még nem nagy, legtöbb esetben az okostelefonok kiegészítéseként szolgálhatnak. Azonban az előrejelzések szerint évek kérdése, és már nem lesz szükség telefonra sem, az órák továbbfejlesztett változata telefon nélkül is mindenre képes lesz, mivel modern világunkban és a technológia rohamos fejlődésével egyre kisebb készülék is elegendő egy nagyobb fejlesztéshez.

Az okosórák legnagyobb előnye, hogy nincs szükség elővennie az egyre nagyobb méretekben létező okostelefonokat, csupán rá kell pillantania az órára, hogy megtudja, ki hívja, kitől jött üzenet, és kezelni is tudja azokat egyetlen érintéssel. Tömegközlekedési eszközön vagy sportolás közben nem kell azzal bíbelődnie, hogy előtúrja a telefonkészülékét, mivel vannak már olyan karórák is, melyek akár vizes sportoknál is használhatók. Időt és energiát lehet megspórolni az órák használata során.

Miért van szüksége rá?

De miért is éri meg beruháznia egy ilyen jellegű okosórára, ha már rendelkezik okostelefonnal?

Amennyiben komolyabban sportol, vagy szeretne elkezdeni aktívabb életet élni, egy ilyen karóra segítségére lehet. Mivel GPS-szel rendelkezik, képes az Ön által megtett méterek mérésére, rendelkezik lépésszámlálóval, aktivitásmérővel, így képes a sportteljesítmény meghatározására, és a fejlődése könnyedén nyomon követhetővé válik. Mivel legtöbbjük vízálló, ezért bárhová magával viheti minden kellemetlenség és kényelmetlenség nélkül, például akár úszhat is viselése közben.

Pulzus (és akár EKG) funkciójának hála követni tudja fizikai fejlődését, és komolyabb edzésterveket egyszerűen betarthat segítségével, mivel látja, hogy éppen melyik pulzustartományban mozog, és melyikben szükséges lenni, például a zsírégetéshez vagy az állóképesség növeléséhez. Abban az esetben is hasznos, ha nem profi sportoló, mivel kis célokat is kitűzhet maga elé, mint például egy aktívabb életstílus betartása, és az óra segítségével követheti útját, láthatja fejlődését.

Mik a legfontosabb tényezői?

Okosóra vásárlásakor érdemes átgondolni az alábbi tényezőket, mint a vásárlás célja, az összekötni kívánt eszközök márkája és kapacitása, valamint az elvárt szolgáltatások mibenléte.

Az ár természetesen az extráktól függ, vagyis hogy az óra milyen szíjjal rendelkezik, esetleg vízálló-e, vagy akkumulátora akár napokig is bírja. Legtöbb esetben a telefon márkájával egyező okosóra márka sokkal többet ki tud hozni az együttműködésükből, azonban az egy tévhit, hogy csak azonos márkákkal működnek együtt a készülékek.

Amennyiben szeretne még többet megtudni az okosórákról, és kideríteni, hogy melyik készülék felelne meg igényeinek, akkor keresse fel a BestMarkt okosóra kínálatát, és válogasson a termékek közül.

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Kellemetlen áremelkedésre ébredhetnek szerdán a magyar autósok
Privátbankár.hu | 2024. március 25. 12:47
Drágul a benzin a húsvéti ünnepek előtt. 
Vásárló Hiába van vasszigor a magyar diszkontokban, erre jutott a legújabb Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérés
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. március 25. 05:44
Februárhoz képest 1,9 százalékkal nőtt a Privátbankár Diszkont Árkosarában szereplő termékek átlagára. Októberhez képest viszont bő 4 százalékos a csökkenés.
Vásárló Újra napirendre került a vasárnapi boltzár, a szomszédban
Buksza blog | 2024. március 24. 16:09
Könnyen lehet, hogy kellemetlen meglepetés érheti hamarosan a Romániába utazó magyarokat, ugyanis a bukaresti kormányt azt fontolgatja, hogy bevezeti a boltok kötelező vasárnapi zárva tartását.
Vásárló „Eldugják” a csokit a vásárlók elől egy diszkontláncban
Privátbankár.hu | 2024. március 23. 12:46
Az áruházak egyik vásárlásra csábító trükkje, hogy a pénztárak futószalagjai fölötti polcokon csábító apróságokat kínálnak a vevőknek ösztönözve az impulzus vásárlást. Ez megváltozhat a jövőben.
Vásárló Pórul járt a Tesco, a Lidl jött ki jól a veszekedésből
Buksza blog | 2024. március 21. 10:16
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia a Tescónak azt követően, hogy a fellebbviteli bíróság is úgy találta, megtévesztő, ha úgy reklámozza Clubcardjának árait, mintha azok a Lildlénél is kedvezőbbek lennének.
Vásárló A romániai vásárlók nem ismernek tréfát
Privátbankár.hu | 2024. március 20. 15:21
Romániában győzelemre állnak a hazai élelmiszerek. Az ottani vásárlók többsége azokat választja a külföldi termékek helyett. Előbb leveszik a polcról a helyben termelt árut és csak utána nézik meg az árát. 
Vásárló Az osztrák nyugdíj igénylése
Márkázott tartalom | 2024. március 20. 09:47
Amennyiben életünk során nem csak Magyarországon dolgoztunk, hanem más országokban is, akkor jó tudni, hogy ezekből az országokból is számíthatunk nyugdíjkifizetésre. Ha Ausztriában dolgoztunk, akkor attól függően, hogy ez az időtartam mennyi volt, kaphatunk nyugdíjat egyenesen az osztrák nyugdíjfolyósítótól, vagy a magyar nyugdíjunkat emeli meg ez az időszak. Cikkünkben segítséget nyújtunk az osztrák nyugdíjrendszer megismeréséhez.
Vásárló Megváltozhatnak az áruházak, 237 000 milliárd forintból
Buksza blog | 2024. március 19. 08:36
Az EU rendületlenül alkotja azokat az új szabályokat, amelyek célja a kontinens iparának támogatása a fenntarthatóvá válásban és a digitalizálás elsajátításában. A kiskereskedelem is beállt a sorba.
Vásárló Fordulat az Ikeánál, már látszik, mire számíthatnak a magyar vásárlók
Privátbankár.hu | 2024. március 16. 16:19
Az Ikea vissza akarja hozni az elmúlt évek drasztikus inflációja előtti időszakot, ez pedig az árak jelentős csökkentését helyenként akár a profit rovására is.
Vásárló Extrém ízeket kaphatnak a kenyerek
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. március 16. 11:36
A margetingguruk legújabb ötlete, hogy kézzelfoghatóvá, pontosabban ízlelhetővé teszik az emberi érzelmeket, amihez a mesterséges intelligenciát hívták segítségül. Kiderül, beveszik-e ezt az emberek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG