BUX
36 346.09
+0.72%
+261.00
OTP
10 450.00
+2.05%
+210.00
MOL
1 993.00
-1.04%
-21.00
RICHTER
6 945.00
+0.58%
+40.00
MTELEKOM
399.00
+1.14%
+4.00
 
2019. október 5. 10:45

Mindannyian tökéletes, erős és ápolt körmökre vágyunk. Sokunk életvitelébe azonban nem fér bele, hogy bizonyos időközönként eljárjunk manikűröztetni, és gyönyörű, hosszú, színes körmöket készíttessünk magunknak. Ám ez nem jelenti azt, hogy el kell hanyagolnunk kezeinket – nemcsak a körmök, hanem a kézfej ápoltságát egyaránt.

Ősszel egyébként is több odafigyelést igényelnek kezeink, hiszen az idő egyre jobban lehűl, hideg szelek fújnak, a bőrünk pedig kiszárad, olykor kirepedezik. Ezeket a hasznos tanácsokat betartva kezünk újra puha, körmünk pedig ápolt lesz.

Kézápolás egyszerűen

Amennyiben gyakran mosunk kezet vegyszeres termékekkel, még nagyobb traumának tesszük ki a bőrünket. Váltsunk természetes, bio alapanyagból készült szappanokra és krémekre, hogy ne terheljük feleslegesen a bőrt.

Ne csak az arc-, hanem a kézápolás is legyen a reggeli rutinunk része, így biztosan nem fogunk elfeledkezni róla. Kenjük be organikus shea vajból készült krémmel vagy természetes testhabbal, mielőtt munkába indulunk vagy mielőtt lefekszünk.

Szeles időben ne féljünk kesztyűt húzni, ezzel is extrán védve a kézfejet.

Alap körömápolás tippek

Gyönyörűek a hosszú és erős körmök! Imádjuk őket. Ugyanakkor sokunk hiába akar macskaszerű karmokat, ha folyton letörnek. Ilyenkor érdemes röviden tartani, és az állapotának megfelelően bánni vele.

Különösen figyeljünk a körömágynál lévő felhámra, amelyet ha levágunk, megtörjük a védelmet. Kiszolgáltatottá tesszük a körmünket a baktériumokkal és fertőzésekkel szemben. Amennyiben gyengébb a körmünk, mindig használjunk körömerősítő alaplakkot.

A szín felvitele előtt kenjük át a köröm felületét körmünk állapotának legmegfelelőbb alaplakkal, a lakkozást követően a körömágybőrt pedig tápláló olajjal. Ezt akár napi szinten is használhatjuk, sőt a köröm felszínébe, a bőrbe is belemasszírozhatjuk a még ápoltabb megjelenés érdekében.

A megfelelő lakkozás

Mielőtt kifestenénk a körmünket, reszeljük formára. A legjobb, ha a szélétől a közepe felé haladva tesszük ezt meg. Ezután vigyük fel az általunk választott alaplakkot, utána jöhet a választott szín.

Ez attól függ, milyen alkalomra készítjük a manikűrünket. Ha egy adott esemény miatt szeretnénk a legjobb formánkat hozni, akkor a lakkot a ruhánk és/vagy a rúzsunk árnyalatának megfelelően válasszuk ki. A tökéletes takarás érdekében egyszer vagy esetleg kétszer vigyük fel a színt a körömfelületre.

Ha azonban a mindennapi viseletünkhöz akarunk körömlakkot választani, nézzük át a gardróbunk uralkodó árnyalatait, vagy válasszunk semleges, krémes színeket. A Moyránál megannyi lakk közül választhatunk az égszínkéktől a napsütötte sárgán át egészen az őszies barnáig.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: Vásárló

Vásárló A budapesti plázázók fele már vissza is tért természetes élőhelyére
MTI | 2020. május 22. 07:58
Néhány hét, és visszatér a másik felük is.
Vásárló Műanyagok betiltása: megmagyarázták, miért vonta vissza a kormány a törvényjavaslatot
Valkai Nikoletta | 2020. május 20. 15:36
A szaktárca szerint a munka folytatódik az egyszer használatos műanyagok 2021-ben megkezdődő kivezetéséhez. 
Vásárló Jönnek a támogatások - mekkora összegre pályázhat, aki elektromos autót venne?
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 20. 13:36
Ötmilliárd forintos keretösszegű pályázat indul szerdán a tisztán elektromos autók és segédmotoros kerékpárok beszerzésének támogatására - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.
Vásárló Közterületeket kaphatnak a budapesti vendéglátósok
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 19. 20:31
A fővárosi önkormányzat így segítené a vendéglátás újraindítását. 
Vásárló Váratlanul visszavonta a kormány a műanyagok betiltásáról szóló javaslatot
Privátbankár.hu | 2020. május 19. 19:48
Múlt héten nyújtották be a tervezetet az egyszer használatos műanyagok jövő évi betiltásáról, ezt most egyszer csak visszavonták. Még dolgoznak rajta. 
Vásárló Szájmaszkkal fedett citylight posztereken hirdetik a magyar árut
Márkázott tartalom | 2020. május 19. 15:55
Izgalmas, a járványhelyzetre közvetlenül reagáló plakátkampánnyal jelentkezik Budapest közterein a „Vedd a hazait! Védd a hazait!” mozgalmat elindító Magyar Termék Nonprofit Kft. Szájmaszkkal ellátott citylight posztereken hirdeti most a kezdeményezést a plakátkampányban résztvevő húsz magyar cég részvételével.
Vásárló Drágul a postai csomagküldés
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 15. 12:28
A Magyar Posta  június elsejétől átlagosan 6,1 százalékkal emeli a belföldi és a nemzetközi csomagfeladás díjszabását a költségek növekedése és a nemzetközi szállítási díjak drasztikus emelkedése miatt - közölte a társaság.  
Vásárló Elszálló árak, kígyózó sorok: ilyen lehet a repülés a koronavírus után
Privátbankár.hu | 2020. május 14. 20:01
A légiközlekedés már a pandémia előtt is macerás, kényelmetlen és drága folyamat volt, és ennél a jövőben valószínűleg csak macerásabb, kényelmetlenebb és drágább lesz.
Vásárló Karácsony Gergely bejelentette: hétvégén a gyalogosoké a pesti alsó rakpart
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 14. 15:38
A hétvégén lezárják a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpartot és átadják a gyalogosoknak, kerékpárosoknak a városvezetés újranyitási politikájának részeként, bővítve a kikapcsolódásra használható közterületeket - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.
Vásárló Jövőre tényleg vége az egyszer használatos műanyagoknak Magyarországon
Valkai Nikoletta | 2020. május 13. 13:03
Egy éve tudni lehet, hogy 2021-től idehaza is be kell tiltani egyes egyszer használatos műanyagok forgalmazását. Minderről végre egy kormányrendelet és egy törvényjavaslat is napvilágot látott. 
hírlevél