TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Sok helyen szakadt az ónos eső, Pest megyében pedig továbbra is kritikus a helyzet. Útlezárások, korlátozások, rövidített buszjáratok – mutatjuk, hogy áll a tél az országban.

Északon már havazott, az időkép.hu információi szerint Miskolcon hajnalban már esett. Az Országos Meteorológiai Szolgálat délutánra ismét ezen a területen vár körülbelül öt centi vizes havat.

A szakértők egyben visszavonták a reggel kilenc megyére kiadott figyelmeztetést is, mondván az extrém körülmények estére várhatóan elvonulnak az ország fölül. Az éjszakai órákban még kósza esőzések előfordulhatnak, de holnapra már nem jósolnak veszélyes időjárást.

Elzárt települések, áramkimaradás

A legnagyobb problémát eddig sem az esőzés okozta, hanem az erdős területeken a fákra ráfagyott víz. A levelekre rárakódó cseppek lejegesedve akár több tonnával növelhetik a terhelést a fákon, így eltörve, a földből kifordítva azokat.

A Normafánál a helyzet tegnap este váltott apokaliptikusra, az index.hu információi szerint sok helyen leszakadt felsővezetékek lógnak, komplett fákon kell átmászni. A 12. kerület polgármestere, Pokorni Zoltán tegnap az InfoRádió-nak úgy fogalmazott, hogy a helyzet már „Jurassic Park-szerű”, életveszélyes. Ma pedig arra kérte a lakókat, hogy senki ne hagyja el az otthonát, és a közeli iskolákba, óvodákba se vigyék be a gyerekeket. A tűzoltók és a katasztrófavédelmiek folyamatosan dolgoznak, fákat darabolnak, és szállítanak el.

A Nagykovácsi környéki erdőket a helyi önkormányzatok életveszélyesnek nyilvánították, zárt ablakok mellett is folyamatosan hallhatóak a két-hármasával kidőlő fák. Jelenleg a település el van zárva a külvilágtól, mivel a Teleki-Tisza kastély parkjából kidőlő fák majdnem kétszáz méteren elzárják az utat. Tegnap reggel hat óra óta nincs áram, sokan maradtak fűtés nélkül.

A Katasztrófavédelem és a helyi polgárőrségek közösen dolgoznak a helyzet mielőbbi elhárításán, de a feladatukat nehezíti, hogy Remeteszőlős magasságában is több fa az útra dőlt.

Budakeszi Hűvösvölgy felől nem megközelíthető, itt egy rendőrségi kisbusz tartja vissza a feljutni vágyókat. A kanyargós és rossz állapotban lévő úton a helyzet egyébként már tegnap is nagyon súlyos volt, karvastagságú ágakat vonszoltak le az útról az arra járó autósok.

Mogyoródon már kicsikét javult a helyzet, itt a felsővezetékek szakadtak le, sötétbe borítva ezzel az egész nagyközséget. Itt reggelre a fogyasztók 25 százalékát sikerült visszakapcsolni a hálózatba.

Dobogókőn szintén vezetékek szakadtak, itt aggregátorok segítségével részben helyreállították a szolgáltatást, illetve melegedőhelyeket nyitottak. A környéken a helyzet továbbra is súlyos, az MTI beszámolója szerint jégpáncél borítja az utakat, sok fa, és néhány vas villanyoszlop is kidőlt.

Az áramszolgáltatók telefonjai állandóan csengenek, de annyian maradtak energiaellátás nélkül, hogy az egyik cég ügyfélszolgálata már azzal nyugtatja a betelefonálókat, hogy a „szerencsésebbek közé tartoznak, mert még van áram”. Az ELMŰ szóvivője az index.hu-nak elmondta, hogy dolgoznak a probléma elhárításán, de a rossz idő és a köd akadályozza őket.

Hogy áll a BKK?

Gödöllő környéke: A H8-as HÉV csak Kerepesig közlekedik, innen busz szállítja tovább az utasokat. Jóval nagyobb menetidővel kell számolni.

Normafa környéke: A 21-es és a 21A busz rövidített útvonalon jár a Széll Kálmán tér és a Fülemile út között.

Budakeszi környéke: A 22-es, a 22A és a 222-es busz két szakaszra osztva jár, a Széll Kálmán tér M végállomástól csak a Dénes utcáig, Budakeszi, Dózsa György tértől pedig csak a Szanatórium utcáig tud közlekedni. A Széll Kálmán tértől Budakeszire céljáratok viszik az utasokat, ezek megállás nélkül közlekednek a külső végállomásig.

Nagykovácsi környéke: A 63-as busz az Erdészház megállóig jár.

A fogaskerekű rövidített útvonalon, az Esze Tamás iskoláig közlekedik. A Libegő nem jár.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Fűtési kisokos a fától a hőszivattyúig: hogyan működnek?
Natív tartalom | 2020. november 25. 12:47
Dübörög a fűtési szezon Magyarországon. Ez nem csak akkor válik nyilvánvalóvá, ha a hőmérőre nézünk: a légszennyezettségi adatokat nézve is látszik, hogy országszerte füstölnek a kémények. Magyarországon a szakértői becslések szerint 800 ezer és 1 millió közé tehető az elavult, több mint 20 éve felszerelt kazánok száma, így sok háztartásban esedékes vagy válik hamarosan esedékessé a fűtőberendezés cseréje.
Vásárló Újra visszajöhet az idősek vásárlási idősávja
Privátbankár.hu | 2020. november 23. 10:47
Az Idősek Tanácsa javasolja.
Vásárló Hagyományos vagy modern karikagyűrű?
Márkázott tartalom | 2020. november 18. 10:35
Milyen is az a hagyományos karikagyűrű? Mivel érdemli ki egy gyűrű ezt a titulust, és mitől válik modernné? Ezekre keressük ma a választ, és ezzel talán segítünk abban, hogy ki tudd választani azt is, hogy hozzád melyik stílus áll a legközelebb.
Vásárló Ragyogó tisztaság a HORECA szektorban is!
Márkázott tartalom | 2020. november 16. 12:22
A vendéglátóipar egyes szegmenseiben, az éttermek, a szállodák és a kávéházak személyében, azaz a HORECA szektorban kifejezetten fontos a vendégek számára a higiénikus és egészséges környezet biztosítása. Hiszen ahol az ember alszik és ételeket vagy italokat fogyaszt, ott érzékenyebb a megfelelő higiéniára. Amennyiben ezzel nincsen megelégedve, akkor többször garantáltan nem fogja látogatni az adott helyszínt, és más lehetőség után néz.    Az ő helyzetében könnyű a váltás, míg a szektorban tevékenykedő szálloda, kávéház vagy étterem hírneve egyetlen rossz tapasztalat hatására is romolhat. Ennek tükrében érdemes beszerezni a legideálisabb ipari tisztítószereket, hiszen jó minőségű szerek segítségével képes az ember biztosítani a megfelelő higiéniát és elégedetté tenni a vendégeit. 
Vásárló Ne féljen a budapesti költözéstől! Így néz ki a költöztetés egy profi csapattal
Márkázott tartalom | 2020. november 15. 12:43
Sajnos a legtöbben félnek a költözéstől. Akik nem vesznek igénybe költöztető cégtől segítséget, azoknak többféle félelmük is van. Egyrészt attól félnek, hogy hogyan fogják kilogisztikázni az egész fuvart. Gondolok itt a segítőkre, a parkolásra, a fel-le cipelésre, a sérülésmentes szállításra, stb. Ez mind-mind jogos félelem, mert nem profi költöztetők végzik a költöztetést, a pakolást, a rakodást.   Akik viszont költöztető segítségét veszik igénybe, részben másfajta félelemmel rendelkeznek. Persze ők is félnek attól, hogy valóban épségben meg fog-e minden érkezni, vagy megérkezik-e egyáltalán minden. Attól is tartanak, hogy a felpakolás pillanatában valóban meg fog-e érkezni a teherautó, és megkezdik-e a felpakolást. És természetesen ott van a végösszegtől való félelem, nehogy többe kerüljön, mint amire számítanak. Nézzük, hogy miért érdemes költöztető cég segítségét kérni, és kis körültekintéssel miért alaptalanok a félelmek!
Vásárló Így lehet megoldani házilag a gumicserét a robogón
Márkázott tartalom | 2020. november 14. 17:55
Mi szükséges ahhoz, hogy a robogó gumicseréje akár önállóan, házilag is megoldható legyen? Ezt a kérdést fogjuk részletesen megválaszolni ebben a bejegyzésben. Megnézzük a műveletet indokoló tényezőket, a beavatkozás eszközigényét, illetve a leghasznosabb tudnivalókat a robogó gumicseréjére vonatkozóan. Szóval, amennyiben előszeretettel javítjuk és tartjuk karban a motorunkat önállóan, akkor a házilag történő gumicserét is sikeresen oldhatjuk meg.
Vásárló Szigorítások - mit léptek a vidéki városok?
Privátbankár.hu / MTI | 2020. november 12. 18:18
Több helyen is korlátozták, hogy egy időben hányan tartózkodhatnak a piacokon. Van, ahol újra bevezették az idősek vásárlási idősávját.
Vásárló A magyar GDP háromnegyedét költötték el pár nap alatt két áruházban
MTI | 2020. november 12. 08:19
Majdnem kéthetesre húzták el a szinglik napját, és egyébként is pörög az internetes vásárlás - el is költötték pár nap alatt a tavalyi éves magyar GDP háromnegyedét két áruházban.
Vásárló Sehol sincs már a fekete péntek: ma van a legnagyobb vásárlási őrület
MTI | 2020. november 11. 06:43
Úgy tűnik, hogy nem a fekete péntek lesz idén sem a vásárlók legnagyobb ünnepe, hanem a szinglik napja: már a felvezető időszakban megdőlt a tavalyi rekord az Alibabán.
Vásárló A jövő innovatív technológiái egy helyen: Moon Store
Márkázott tartalom | 2020. november 10. 13:10
Most egy olyan hazai céget fogok bemutatni neked, ahol felismerték, hogy a jövő elkezdődött. A Moon Store azért jött létre, hogy globális, vezető, innovatív márkák termékeit hozza el Magyarországra. Olyan termékeket, melyekről egyszerűen bűn lenne lemaradni.    Fókuszban az innováció és a minőség, valamint a kiváló felhasználói élmény. Ezeket az igényeket, elvárásokat, vágyakat veszik figyelembe egy-egy innovatív termék forgalmazásának megkezdésekor. Ha szeretnél betekinteni a jövőbe, jó helyen vagy, ugyanis a Moon Store elhozta számodra is a jövő innovatív technológiáit. Lássuk, hogy az Anker cégcsoport milyen innovatív termékeit érheted el immár te is Magyarországon az otthon, biztonság és szórakozás területén.
Friss
hírlevél