TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Napjainkban a telefon nem csak kommunikációs eszköz, de divatcikk is. A legtöbben évente, kétévente cserélnek készüléket. Pedig ez sem a környezetnek, sem a pénztárcánknak nem tesz jót. De mit lehet tenni, ha a mobil már hibás? Korlátozottan, de még a modern készülékek is javíthatók. Telefon akkumulátorért például nem is kell messzire menni, akár online is megrendelhetjük a cserét.

Miért kellene sokáig használni a telefonunkat?

A modern telefonok koltánt tartalmaznak. Ezt az anyagot leggyakrabban Afrika területéről vásárolják fel. Az itteni országok azonban nem a létbiztonságukról híresek. A koltánhoz elengedhetetlen érceket kitermelő bányákban gyakran rabszolgák és a családon belüli erőszak áldozatai dolgoznak. A koltán eladásából származó hasznot az ország vezetői fölözik le, így a vagyonból a munkások látnak a legkevesebbet.

A koltánt termelő bányák környezetromboló módon működnek, de az anyagból egyre többre és többre van szükség. Ennek az az oka, hogy egyre több és több készülék kering a világban. Ezek egy része ráadásul használaton kívül pihen valamelyik fiókban. Pedig ha újra lehetne hasznosítani a benne található koltánt, kevesebb veszélyes bányára lenne szükség.

A mobiltelefon akkumulátor csere is segít

Ha sokáig használjuk a telefont, az azt jelenti, hogy nem volt szükség koltánra, vízre, energiára egy újabb készülék legyártásához. Ha csak 10-15 ember dönt úgy, hogy nem kettő, hanem legalább 4-5 évig használ egy mobilt, már azzal is rengeteg szennyezést megspórolunk.

A telefonok persze gyakran meghibásodnak, és nem is feltétlenül éri meg a javításuk, ezért sokan inkább előre hozzák a cserét. Pedig nem csak anyagi okok miatt éri meg a javítás mellett dönteni. Ha szeretnénk a környezetünkre vigyázni, feltétlenül fontoljuk meg a javítást akkor is, ha az előfizetésünkhöz már nulla forintért is kínálnak mobilt.

Szerencsére sok telefonban csak az energiaellátás mondja fel a szolgálatot. A Phonelinestore-nál mobiltelefon akkumulátort online is rendelhetünk. Vannak készülékek, amelyek esetén a csere sem bonyolult. Csak ki kell venni a régi akkumulátort, betenni az újat, majd szelektív gyűjtőbe vinni a feleslegessé vált elemet.

A pénztárcánk sem látja kárát

Bár az akkumulátor vásárlás költséges, hosszú távon sokat spórolhatunk vele. A legtöbb szolgáltató az ingyenes készülék árát behajtja valahol. Vagy a havidíjunk emelkedik, vagy hosszú ideig fizetjük a részletet, amely így nem tűnik megterhelőnek. Ha sikerül 4-5 évig tartani a készülékünket, az azt jelenti, hogy legalább egy kétéves ciklusban nem vásároltunk feleslegesen, akár több mint 100.000 forintért telefont.

Ha csak egy akkumulátor csere vagy a telefon javítása megoldja a gondokat, nem érdemes kísérletezni: vásároljuk meg a pótalkatrészt, és takarítsunk meg pénzt egy pár ezer forintos befektetéssel!

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Még drágább lehet a kenyerünk: újabb áremelés készül
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 15. 08:44
Biztosra ígérik a lisztáremelést erre a hónapra - kevés és gyenge minőségű búza termett Magyarországon. Ez a kenyér árát is tovább emelheti, pedig már így is 10-15 százalékot drágult tavalyhoz képest.
Vásárló Magyar fejlesztésű tüdővitamin-készítmény került a gyógyszertárak polcaira
Fizetett tartalom | 2020. szeptember 14. 17:18
Az Air7 hatóanyagainak összetételét a tüdő igényeinek kielégítésére állították össze. A tüdő vitaminjának megalkotását a pandémia hívta életre, hiszen a SARS-CoV-2 légzőszervi vírusról beszélünk. A táplálékkiegészítő nem gyógyír a betegségre, azonban abban egyetértés van az orvostársadalomban, hogy egészséges tüdővel jobb eséllyel indulunk a vírus ellen.
Vásárló Az ittas vezetés még mindig óriási probléma Magyarországon
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 14. 11:25
Európában a közúti balesetek mintegy negyedét okozza az alkoholfogyasztás. Hazánkban ez az arány jóval alacsonyabb, azonban még mindig sok az ittasan okozott baleset, ráadásul több évnyi javulást követően az idei év első nyolc hónapjában romlott a helyzet. A ma kezdődő és idén az online térben zajló Biztonság Hetének, a MABISZ és az ORFK-OBB közös kezdeményezésének is a központi témája az ittas vezetés veszélye.
Vásárló Tolltartó helyett laptop – hogyan zavar be az iskolakezdés költségeibe a koronavírus?
Valkai Nikoletta | 2020. szeptember 10. 06:06
Minden nyár végén pénzügyileg igen megterhelő tud lenni a szülőknek az iskolakezdéssel járó kiadások fedezése. Különösen úgy, hogy ezúttal nem látni, mikor kell esetleg ismét átállni digitális oktatásra, ami miatt sok családi költségvetésbe most egy új számítógép vagy tablet árát is be kellett kalkulálni.
Vásárló 8 ezer forintot fizethet, aki nem hord maszkot a BKK járatain
Privátbankár.hu / MTI | 2020. szeptember 9. 06:13
Mostantól pénzbüntetéssel szankcionálható, ha valaki nem visel maszkot, vagy ha azt szabálytalanul hordja - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
Vásárló Elszálló élelmiszerárak: újabb fájdalmas áremelkedés szakadt ránk
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2020. szeptember 8. 19:26
A Privátbankár.hu legfrissebb Árkosár-felmérése szerint továbbra sem fékez az élelmiszerárak emelkedése: augusztus után szeptemberben is kétszámjegyű áremelkedést mértünk. Több mint 13 éve havi rendszerességgel publikált árkörképünk az ősz első hónapjára újabb történelmi csúcsra ért.
Vásárló Milyen egy nyár végi pihenés Horvátországban? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 29. 18:34
Mit kell tennie annak, aki a koronavírus-járvány közepette sem szeretne lemondani a megszokott adriai nyár végi vakációjáról, ugyanakkor aggasztják a növekvő horvátországi esetszámokról érkező hírek? Mennyire lehetünk biztonságban déli szomszédainknál, egyáltalán, hogyan néz ki ott a mostani körülmények között egy nyaralás? Kollégánkat, Csabai Károlyt kérdeztük, annak kapcsán, hogy egy hetet töltött Hvar szigetén.    
Vásárló Szerethető-e egy SUV?
Márkázott tartalom | 2020. augusztus 29. 12:23
A címben szereplő kérdésre egy Ford Kuga segítségével keressük a választ, melyet néhány napig Budapesten és a Balaton környékén teszteltünk a Ford Petrányi jóvoltából. A rövid válasz igen, de nézzük, lesznek-e ellenérvek és tanulságok – rendhagyó autóteszt következik.
Vásárló Küszöbön a benzináremelés: erre számíthatnak az autósok
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 26. 09:51
A gázolaj ára megint nem mozdul, de a benziné igen. 
Vásárló Az online kasszák forgalmából látszik, kezdünk kimászni a gödörből
MTI | 2020. augusztus 26. 07:44
A kereskedelemben és a vendéglátásban az online pénztárgépek adatai szerint az újranyitás után egyre inkább élénkül a kereslet.
hírlevél