Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az év utolsó harmadába lépve már egyre élesebben sejlik fel a karácsonyi ünnepek képe. A legtöbbek számára ez egy örömteli, vidám időszak, ám sokan ekkor sem tudnak felszabadultan ünnepelni. A stressz és a szorongás ekkor erősebben jelentkezhet, így érdemes figyelnünk egymásra.

Az év végi sürgés-forgás

Októberben megkezdődik az év utolsó harmada, ekkor már igazán belátható távolságba kerülnek az év végi ünnepek, a karácsony és a szilveszter. A köztudatban – főleg az előbbi – ez egy rendkívül emelkedett, boldog ünnep, mikor a család és a barátok összeülnek, megajándékozzák egymást és elfeledik kicsit az év minden gondját és baját.

Az ünnepkörhöz hagyományosan a sürgölődés, a sokszor feszített tempójú készülődés is hozzá tartozik. Az ajándékok beszerzése az első szakasz, mely már eleve nagy stresszel jár. Mindenki számára ki- és megtalálni a megfelelő ajándékot, majd be is szerezni azt a legtöbbször zsúfolásig tömött bevásárlóközpontokban. A második szakasz közvetlenül az ünnepekre tehető és a vendégváráshoz, az előkészületekhez kötődik. Bár az ember hajlamos kicsit vidámabban, gondtalanabbul állni az ezt övező terhekhez, mégis csak meglehetősen nagy stresszel járó munkák ezek. Mások számára pedig már az ünnep gondolata is szorongást idéz elő.

Stressz a fa alatt

Sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy családjuk, szeretteik körében töltse az ünnepeket. Sokan kényszerülnek magányosan karácsonyozni, hiszen vagy sorsuk, vagy körülményeik nem teszik lehetővé a boldog találkozásokat. Ez a szomorú helyzet egy egészen másfajta stresszt szül, hiszen ekkor nem az ünnepi készülődés, vagy bevásárlás nyűgje miatti szorongás merül fel, sokkal inkább az ünneptől és a hozzá kapcsolódó vidám eseményektől való félelem.

Ez persze talán némiképp szélsőséges példa az időszakot övező szorongásra, ám nem feledhetjük el, hogy sok embertársunk jár hasonló cipőben. Ami biztos, hogy a karácsonyi ünnepek táján is érdemes megőrizni hidegvérünket, ekkor sem hagyhatjuk, hogy a stressz győzzön. Akár egyedül, akár társaságban ér minket az ünnep, fontos tudnunk, hogy létezik segítség az ezzel járó problémák higgadt kezeléséhez és elménk nyugalmának megőrzéséhez.

Szorongásmentesítés természetesen

Napjaink egyik leghatékonyabb stresszoldó hatóanyaga a CBD, mely a kenderből kivont, nyugtató hatású vegyület. A Cibdol termékei között is elérhető készítmények az év terhesebb időszakaiban is garantálják az elménk nyugalmát és a teendők higgadt levezénylését. Az ünnepnek nem kell a stresszről és az idegeskedésről szólnia, hiszen épp ez az az időszak, mikor kicsit lazíthatunk és kiszakadhatunk a hétköznapok sodrásából.

A CBD készítmények alkalmazásakor nem kell arra gondolnunk, hogy a problémákat képtelenek vagyunk külső segítség nélkül kezelnünk, hiszen csupán egy apró és természetes külső segítséget jelentenek a feszültebb időszakok higgadt menedzseléséhez. És ha már karácsony és CBD, bizony, ajándéknak sem utolsók az említett termékek.

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Csúcsközelbe drágult a nagybevásárlás - mégis fellélegezhetnek a nyugdíjasok és az alacsony jövedelműek
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2021. május 10. 15:22
Az áprilisban mért hajszálnyi havi árcsökkenés májusra eltűnt: áremelkedést mértünk a hazai hipermarketekben. Nemcsak havi szinten, éves távlatban is feljebb mentek az árak - az áremelkedés üteme azonban beállni látszik a 3 százalék körüli szintre. Már második hónapja mértünk ekkora éves áremelkedést szokásos havi Árkosár-felmérésünk során - a tavalyi évvel ellentétben idén kissé fellélegezhetnek az alacsonyabb jövedelműek és a nyugdíjasok.
Vásárló Jön a pályázat: elektromos autóra vágyók, figyelem!
Privátbankár.hu / MTI | 2021. május 6. 17:57
Jön az elektromos járműves pályázat.
Vásárló Idén nyáron sem lesz Sziget Fesztivál
Privátbankár.hu / MTI | 2021. május 6. 13:29
A szervezők már 2022-re koncentrálnak. 
Vásárló Jelenlét: a példaértékű program hosszú távra nyújt segítséget
PR | 2021. május 5. 10:07
A Jelenlét Program keretében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fenntartható társadalmi célú vállalkozásokat működtet, melyek legfontosabb célja, hogy a perifériára szorult embereket integrálja az értékteremtő munka világába. A program válságálló, hazai munkahelyeket hoz létre és sikeres termékeket juttat a piacra.
Vásárló Egyre több gyermek látja meg a világot magánklinikákon
PR | 2021. május 3. 18:01
Folyamatosan növekszik a magánszülések száma, olyannyira, hogy a tavalyi év az eddigi legnagyobb elmozdulást mutatta, az évek óta sztenderd, országos 2%-os arány 2020-ban 3%-ra növekedett. Budapesten pedig még ennél is nagyobb arányú volt a növekedés, a három budapesti magánszülészeten több mint kétezer csecsemő jött világra.
Vásárló Elkezdték oltani a dolgozókat az Audinál is
Privátbankár.hu | 2021. április 28. 14:27
3 ezren vakcinálnak.
Vásárló Budapest kiült a teraszra, és megitta a rá váró sört (galéria)
Izsó Márton | 2021. április 25. 11:51
Szombaton öt hónap kényszerszünet után ismét kinyithattak a vendéglátó egységek teraszai. A fővárosi lakosok, mintha parancsként értékelték volna Orbán Viktor facebookos kurjantását, miszerint "szabad a sör!", tömegekben vonultak ki, hogy a kocsmák, éttermek elé kitelepülve élvezzék a napsütést, egymás társaságát, az alkoholt és azt a csipetnyi szabadságot, ami most a nyakukba szakadt. Kollégánk körbejárta Budapest legkiülősebb részeit, és fotózott.
Vásárló Ma már mindent előre megtervezünk, a mosolyunkat is
PR | 2021. április 22. 14:24
A mosolytervezés egyre népszerűbb azok körében, akiknek munkájuknál fogva fontos a jó megjelenés. Topmenedzserek, középvezetők, területi képviselők, közszereplők, modellek döntenek úgy, hogy igénybe veszik ezt a szolgáltatást. De mit takar pontosan a mosolytervezés?
Vásárló Svájci-magyar fogturizmus: egy fejlődő iparág
Márkázott tartalom | 2021. április 19. 13:53
Sokan felkapják a fejüket, ha meghallják, mennyivel olcsóbb Magyarországon a fogászati kezelés a nyugati országok árszabásához (például a svájcihoz) képest. Egyesek úgy gondolják, ha valahol egy szolgáltatást ennyivel kevesebb pénzért el lehet adni, akkor az bizonyára a minőség rovására megy. De mit mondanak a kliensek? Elsöprően pozitív a véleménye azoknak a svájci pácienseknek, akik az elmúlt években megtapasztalhatták a magyar ellátás professzionalitását, fogorvos csapataink szakmai felkészültségét.
Vásárló Sehol sem olcsóbb a földgáz Európában, mint Budapesten
Privátbankár.hu | 2021. április 19. 11:44
Megjelent a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legfrissebb, márciusi nemzetközi árösszehasonlító vizsgálata.
hírlevél
depositphotos