A cikkben tehát a Trabucco feeder horgok által kínált előnyöket fogjuk megvilágítani. Továbbá arra is igyekszünk felhívni a figyelmet, hogy manapság miért lehet célszerű a szakáll nélküli horgok használatában gondolkodni.
Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a horogválasztás kapcsán?
Amikor feeder horgászathoz szeretnénk horgot választani, alapvetően kétféle elvárást kell figyelembe vennünk. A kiszemelt horgoknak egyrészt elő kell segíteniük a minél könnyebb csalizást, másrészt stabilan kell tartaniuk a megakasztott halat.
A modern feeder horgok ennek megfelelően nem túl vastagok, ugyanakkor minőségi anyagok felhasználásával készülnek. Vagyis könnyedén feltűzhetünk rájuk csontit, kukoricát vagy egyéb csalit, miközben a nagyobb halak fárasztása közben sem fognak kihajolni, ezáltal pedig halvesztést okozni.
A Trabucco feeder horgok egyet jelentenek a magas minőséggel
A Trabucco márkanév említése a versenyhorgászok, illetve a hobbi horgászok körében is garanciát jelent a magas minőségre. A méltán elismert brand által gyártott és forgalmazott termékek közül a horgok mindenképp kiemelt szerepet játszanak.
Trabucco horgokkal akár száz méteres távolságban sem jelenthet gondot a hal biztos megakasztása. Ezek a horgok ugyanis kifejezetten öblösek, ezért a bevágással együtt mélyebben ülnek be a hal szájába.
Ennek köszönhetően fárasztás közben stabil tartást biztosítanak, így sokkal inkább bízhatunk a megakasztott hal partra segítésében. Tegyük hozzá gyorsan, hogy a Trabucco feeder horgok nem okoznak indokolatlanul nagy sebet a hal szájában. Különösen akkor, ha jól választunk horogméretet.
Ma már az is fontos lehet, hogy a horog szakállal vagy szakáll nélküli kivitelben kapható
A telepített horgásztavak jelentős részén kiemelt figyelmet fordítanak a halakkal szembeni kíméletes bánásmódra. Az alapvető cél finoman bánni a hallal, visszaengedni őt az éltető elemébe, hogy másnak is életre szóló örömet okozhasson.
Ennek szellemében sok helyen már elvárás a szakáll nélküli horgok használata. Persze akkor is lehetőség van ezeknek a horgoknak az alkalmazására, hogyha az általunk meghorgászott vízen ez nem kötelező.
A szakáll nélküli változatok ugyanis jóval kisebb sebet ejtenek a megakasztott hal szájában. Halvesztéstől azonban mégsem kell tartanunk, mert a horog minőségi anyaga kellően stabil tartást biztosít a fárasztás egésze alatt.
Vagyis két legyet üthetünk egy csapásra. Fárasztás közben finomabb kézzel bánhatunk a halakkal, miközben a horgászatunk eredményessége nem fog indokolatlanul visszaesni.