BUX
34 692.71
+0.83%
+285.00
OTP
10 170.00
-0.29%
-30.00
MOL
1 750.00
+2.52%
+43.00
RICHTER
6 850.00
+1.18%
+80.00
MTELEKOM
372.00
+0.54%
+2.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 2. 10:04

A Trabucco feeder horgok a felszerelésünk fontos elemeinek bizonyulhatnak, hogyha finomszerelékes technikával szeretnénk pontyot, amurt, keszeget vagy kárászt fogni. Ezek a horgok ugyanis kellő stabilitást, illetve könnyed csalizást biztosítanak.

A cikkben tehát a Trabucco feeder horgok által kínált előnyöket fogjuk megvilágítani. Továbbá arra is igyekszünk felhívni a figyelmet, hogy manapság miért lehet célszerű a szakáll nélküli horgok használatában gondolkodni.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a horogválasztás kapcsán?

Amikor feeder horgászathoz szeretnénk horgot választani, alapvetően kétféle elvárást kell figyelembe vennünk. A kiszemelt horgoknak egyrészt elő kell segíteniük a minél könnyebb csalizást, másrészt stabilan kell tartaniuk a megakasztott halat.

A modern feeder horgok ennek megfelelően nem túl vastagok, ugyanakkor minőségi anyagok felhasználásával készülnek. Vagyis könnyedén feltűzhetünk rájuk csontit, kukoricát vagy egyéb csalit, miközben a nagyobb halak fárasztása közben sem fognak kihajolni, ezáltal pedig halvesztést okozni.

A Trabucco feeder horgok egyet jelentenek a magas minőséggel

A Trabucco márkanév említése a versenyhorgászok, illetve a hobbi horgászok körében is garanciát jelent a magas minőségre. A méltán elismert brand által gyártott és forgalmazott termékek közül a horgok mindenképp kiemelt szerepet játszanak.

Trabucco horgokkal akár száz méteres távolságban sem jelenthet gondot a hal biztos megakasztása. Ezek a horgok ugyanis kifejezetten öblösek, ezért a bevágással együtt mélyebben ülnek be a hal szájába.

Ennek köszönhetően fárasztás közben stabil tartást biztosítanak, így sokkal inkább bízhatunk a megakasztott hal partra segítésében. Tegyük hozzá gyorsan, hogy a Trabucco feeder horgok nem okoznak indokolatlanul nagy sebet a hal szájában. Különösen akkor, ha jól választunk horogméretet.

Ma már az is fontos lehet, hogy a horog szakállal vagy szakáll nélküli kivitelben kapható

A telepített horgásztavak jelentős részén kiemelt figyelmet fordítanak a halakkal szembeni kíméletes bánásmódra. Az alapvető cél finoman bánni a hallal, visszaengedni őt az éltető elemébe, hogy másnak is életre szóló örömet okozhasson.

Ennek szellemében sok helyen már elvárás a szakáll nélküli horgok használata. Persze akkor is lehetőség van ezeknek a horgoknak az alkalmazására, hogyha az általunk meghorgászott vízen ez nem kötelező.

A szakáll nélküli változatok ugyanis jóval kisebb sebet ejtenek a megakasztott hal szájában. Halvesztéstől azonban mégsem kell tartanunk, mert a horog minőségi anyaga kellően stabil tartást biztosít a fárasztás egésze alatt.

Vagyis két legyet üthetünk egy csapásra. Fárasztás közben finomabb kézzel bánhatunk a halakkal, miközben a horgászatunk eredményessége nem fog indokolatlanul visszaesni.
 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: Vásárló

Vásárló Így rendeltünk online a járvány alatt
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2020. augusztus 1. 11:44
A GKI Digital mérései szerint a koronavírus okozta járványhelyzet miatt március közepe és április vége között több mint 50 ezer új vásárló jelent meg a magyar online kiskereskedelmi piacon, így az aktív online vásárló felnőtt lakosság száma elérte a 3,35 millió főt. De nem csak a digitális világhoz köthető vállalatok tudtak nőni a vírusválság idején.
Vásárló Csúnya ősz közeleg: tömeges boltbezárások lehetnek hazai plázákban
Mester Nándor | 2020. július 30. 06:10
Egyre nagyobb sebet ejtenek az utazási korlátozások, a súlyos áruellátási gondok és a gyenge hazai kereslet a fontosabb bevásárlóközpontok bérlőin. Megrendülhet több budapesti plaza bérlői állománya, ha nem áll helyre a forgalmuk az ősz kezdetére. Az üzemeltetők adtak némi kedvezményt az üzleteknek, de a jelek szerint ez nem elég, hónapokon belül akár több bolt is bezárhat. 
Vásárló Hatalmas növekedési potenciál az online kereskedelemben
Márkázott tartalom | 2020. július 29. 10:54
A hazai e-kereskedelem gyors növekedésre volt képes az elmúlt években, a koronavírus-járvány pedig további bővülést tett lehetővé a szektor számára. De mit mutatnak a számok valójában? Sikertörténet vagy rosszul értelmezett statisztika?
Vásárló Romantikus pihenésre vágyik a kedvesével? Ezeket érdemes szem előtt tartania
Márkázott tartalom | 2020. július 21. 09:50
Egy romantikusan eltöltött hétvége nem csupán a kedvünkre, hanem a kapcsolatunkra szintén jó hatással lehet. Bár megvan a maga romantikája a spontán hétvégéknek is, azonban ha valóban viszonylag problémamentes és tökéletes nyugalomban szeretné eltölteni az időt a kedvesével, akkor érdemes indulás előtt legalább néhány nappal megszervezni a programot.  
Vásárló A tömegközlekedését üzemeltető céget keres egy magyar város
Privátbankár.hu | 2020. július 17. 08:21
A kormányzati Hivatalos Értesítőből derül ki az, hogy Nagykanizsa tömegközlekedésének biztosítására pályázatot ír ki a városvezetés.
Vásárló Édeshármas, avagy a mindenkit megmozgató tilalom
Márkázott tartalom | 2020. július 16. 08:51
A te partnered is bedobta már, hogy milyen izgalmas és újszerű lenne, ha kipróbálnátok hármasban? Lehet, hogy már egy ideje érlelitek a gondolatot, de nem jutottatok dűlőre, hogy férfi vagy nő legyen-e a harmadik? Maradjatok velünk, ez a cikk nektek szól!
Vásárló Kétszer annyiba kerül az alma, mint tavaly - a nyugdíjasoknak jobban fáj az élelmiszerár-emelés
Privátbankár.hu | 2020. július 10. 14:47
Az ATV Start című műsorának vendége volt kedden munkatársunk. Gáspár András a Privátbankár Árkosár-felmérésének legfrissebb eredményeiről illetve az élelmiszerárak emelkedésének hátteréről beszélt.
Vásárló A vizuális memória fejlesztésének fontossága iskolába lépés előtt
Márkázott tartalom | 2020. július 8. 10:12
Ha gyermeked az iskolakezdés küszöbén áll, akkor mindenképp érdemes nagy hangsúlyt fektetni a vizuális memóriájának a fejlesztésére. Mai cikkünkben megtudhatod, hogy miért is olyan fontos ez, illetve néhány játékos ötlettel is szolgálunk.
Vásárló Dinnyére sört? Megint történelmi csúcsra drágult a családi nagybevásárlás
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2020. július 7. 18:39
A koronavírus-járvány első hullámának lecsengésével párhuzamosan az élelmiszerárak tovább nőttek: 1 százalékkal drágább a bevásárlás májushoz képest Árkosár-felmérésünk szerint. Az éves drágulás ennél jóval több, 5 százalék fölé ugrott júliusban. Közel 22 ezer forintra lesz szükségünk ahhoz, hogy letudjunk egy átlagos nagybevásárlást. Megnéztük, hol és mennyibe kerülnek a nyár klasszikus hűsítői.  
Vásárló Praktikus nászajándékötletek
Márkázott tartalom | 2020. július 7. 10:50
Nincs is szebb, mint amikor két fiatal örökre összeköti az életét. Ekkor minden családtag, barát és ismerős együtt sír örömében, és tulajdonképpen mi is átéljük a boldogságukat. Ha voltál már esküvőn, tudod, miről beszélek, valamint azzal is tisztában vagy, milyen sokat jelentenek ilyenkor a különleges ajándékok. Most néhány fergeteges nászajándékötlettel találkozhatsz!
Friss
hírlevél