Összesen 577 millió forintból fejlesztett húsipari termékeket a Bábolna Élelmiszeripari Kft. Törökszentmiklóson, a projekthez az Új Széchenyi Terv keretében 259,5 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást kapott a társaság.
Mit csinálnak?
A fejlesztés célja volt a csontos csirke- és sertéshúsok előkészítése, pácolása, panírozása és készre sütése oly módon, hogy az így elkészült, mélyhűtött termékeket rövid melegítés után rögtön fogyasztani lehessen. A cég a kifejlesztett termékeket elsősorban nagy élelmiszeripari láncokban szeretné árusítani, ahol már eddig gyártott termékei is megtalálhatóak - áll a társaság közleményében.
A projektben a szakemberek megfelelő adalékanyagokat választottak ki és teszteltek le, pácolási és panírozási technológiát fejlesztettek ki. A többlépcsős sütési technológiának köszönhetően a kifejlesztett termékeket készre sütve vásárolhatja meg a fogyasztó. A cég kiemelten figyelt arra is, hogy a lehető legkevesebb mesterséges adalékot tartalmazzanak a termékek.