<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Októbertől több változás lép életbe a fővárosi buszhálózatban és a járatok menetrendjében. Több új buszjáratot is indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), míg másoknak az útvonalát hosszabbítják meg, a hajóknál életbe lép a téli menetrend. Mutatjuk, mi hogyan változik a budapesti közlekedésben.

Hivatalosan is fut a Futár

Szerdán átadták a Futár névre keresztelt forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszert. Ezután műholddal figyelik a budapesti közösségi közlekedést. A 263 közterületi utastájékoztató napi 24 órában ad tájékoztatást a forgalmi változásokról és a járművek várható érkezési idejéről. Részletek >>>

A BKK összefoglalója szerint a 8-as, a 8A és a 108-as busz szombattól 8-as jelzéssel közlekedik a Keleti pályaudvartól a Kelenföld-vasútállomásig a Rákóczi út-Erzsébet híd-Hegyalja út-Németvölgyi út-Érdi út-Törökbálinti út-Gazdagréti út-Rétköz utca-Budaörsi út útvonalon. A buszok reggel 5, délután 6, egyéb napszakokban pedig 10 percenként indulnaA 8A és a 108-as buszjárat beolvad a 8-asba.

A 239-es busz október 4-étől a továbbiakban nem gyorsjáratként közlekedik, hanem minden, az útvonalán érintett megállóhelyen megáll, így biztosítja a többletkapacitást a 8-as Thököly úti szakaszán.

Mától a Szépvölgyi dűlőig meghosszabbítják a 65-ös autóbusz útvonalát is.

Új járatok: a 110-es, 195-ös, 297-es és 298-as busz

Ugyancsak október 4-től új buszjárat indul 110-es jelzéssel a Bosnyák tér és a Thomán István utca között, ennek útvonala a hegyvidéki végállomás felé megegyezik a 112-es buszéval, ugyanakkor visszafelé is a Fodor utca-Tornalja utca-Bürök utca útvonalon közlekedik. A busz minden nap a 112-es járattal összehangoltan jár, de az utóbbi menetrendje megváltozik: hétköznap a két járat 5-8 perces, hétvégén az eddigi 20 helyett 10 perces követési idővel közlekedik.

A X., XVII. kerületben három új járat is indul: a 195-ös jelzésű a Puskás Ferenc Stadiontól Kőbányán át Rákoskeresztúr-városközpontig közlekedik, a 297-es Rákoscsaba-Újtelep vasútállomás és a Nyeremény utca között jár majd, a 298-as pedig Rákoscsaba-vasútállomás és a Zimonyi utca között szállít utasokat. Mindhárom járat jövő hétfőn közlekedik először.

Mi változik még?

Kisebb változás, hogy a BKK áthelyezi a 20E, a 30-as, a 30A és 230E Keleti pályaudvari végállomását, ezek a járatok szombattól már a nemrég átépült busz- és troliterminálhoz érkeznek.

A hajójáratoknál október 15-én életbe lép a téli menetrend: a D12-es és a D13-as hajók nem közlekednek, a D11-esek pedig csúcsidőben 60, napközben 120 percenként érkeznek.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Vár a 37. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál
PR | 2022. szeptember 26. 18:11
Mindegy, hogy sokat futsz, vagy keveset, állj rajthoz Te is a 37. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál valamelyik távján. Október második hétvégéjén több tízezer futó társaságában élvezheted Te is a közös mozgás örömét.
Vásárló Már csak a megfelelő fotó hiányzik az önéletrajzodból?
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 24. 11:37
Önéletrajzot írni nem egyszerű. Akkor sem, ha van már munkatapasztalatod, és akkor sem, ha pályakezdőként, friss diplomásként készülsz betörni a munkaerőpiacra. Ha ez utóbbi a helyzet, és gyakornoki vagy normál állást keresel, akkor bizony nem sok mindent tudsz beleírni az önéletrajzodba.
Vásárló Kültéri lépcső a házhoz: hogyan válasszuk ki a megfelelő alapanyagot?
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 16. 14:41
Ha a házunkon kívülre tervezünk lépcsőt, akkor mindenképp érdemes alaposan fontolóra vennünk a megfelelő alapanyagok kiválasztását, hogy valóban a kívánt végeredményt kapjuk. Ehhez azonban több szempontot is figyelembe kell vennünk, hiszen a kültéri viszonyok néha elég szélsőségesek, éppen ezért az ide tervezett lépcsőnek komoly kritériumoknak kell megfelelnie. Nézzük meg tehát, mire is érdemes pontosan odafigyelnünk az anyag választásánál.
Vásárló Borkóstoló a szecessziós kastélyépület pincéiben
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 16. 12:33
Aki Tolna megye kilencedik legnépesebb települését, Simontornyát meglátogatja, az ki ne hagyja a településbe oly harmonikusan beilleszkedő igazi kis szecessziós ékszerdobozt, a város híres szállodáját!
Vásárló Keressünk eredeti céges karácsonyi ajándékot!
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 12. 16:00
A karácsonyi ajándékok megtalálása a családtagok számára is elég nehézkes, de ha még minket bíznak meg a tökéletes ajándék felkutatásával a vállalati ügyfeleknek vagy alkalmazottaknak, a nyomás megtízszereződik.
Vásárló Téged is kínoz az allergia?
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 12. 10:31
Sajnos manapság egyre többen szenvednek különféle allergiáktól, és ezek közül az egyik legalattomosabb a pollen és porallergia, amellyel csak nagyon nehezen lehet bármit is kezdeni. Biztosan neked is ismerős, hogy hiába minden erőfeszítés, a mindennapos porszívózás, az ablakon beszűrődő fénynyalábokban bizony táncot járnak a porszemek, pollenek.
Vásárló Online vásárlás – minden, ami érdemes tudnia, mielőtt kattint!
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 9. 09:24
Ugyan nem egy újszerű dologról van szó, sokak számára még mindig kifejezetten kockázatos tevékenységnek számít az online vásárlás. A folyamat nem ördögtől való, sokkal egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb, mint az offline vásárlás, ráadásul még pénzt is spórolhat vele! 
Vásárló Céges karácsonyi ajándékcsomag olcsón, de mégis magas minőségben? Igen, létezik!
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 8. 09:29
Az ajándékozás nem akkor lesz örömteli, ha minél nagyobb az ajándéktárgy értéke. Az ajándékozás attól válik igazán boldog pillanattá, hogy a meglepetés szívhez szól, és benne van mind az ajándékozott, mind az ajándékozó.
Vásárló A népharag a magángépek ellen fordult – de mi lehet a valódi megoldás a betiltás helyett?
Kollár Dóra | 2022. szeptember 7. 19:09
A magánrepülőgép-ipar által elindított „No Plane, No Gain”-kampány a magánrepülés termelékenységi és gazdasági előnyeit hangsúlyozza; a használt repülőgépek tavalyi eladásának ugrásszerű emelkedése és az európai magánrepülések rekordnövekedése alapján idén nyáron az utazók ráérezték arra, miért éri meg a hagyományos, kereskedelmi légiközlekedés helyett valami másra voksolni. Mindezek alapján úgy tűnhet, hogy a magánrepülők piacán tulajdonképpen minden rendben van, csakhogy a közvélemény egyre inkább a luxusgépek ellen fordul.
Vásárló Új online magazinok indultak augusztusban
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 7. 10:26
Új ismeretterjesztő valamint kulturális online magazint indítottak 2022 nyarán a citygreen.hu kertészeti és életmód magazin szerkesztői. A thinker.hu ismeretterjesztő magazin, valamint a teaser.hu kulturális és szórakoztató magazin színvonalas és hiteles tartalmakat kínál olvasói számára.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG