2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Budapest egyre vonzóbb hely a szilveszterezésre - az ország legnépszerűbb városaiban már alig akadnak szabad szálláshelyek.

A Trivago.hu szálláskereső weboldal adatai alapján a magyar főváros a 12. helyen szerepel a legkeresettebb európai városok listáján szilveszterkor. A főváros tavaly szilveszterkor még csak a 16. helyen volt. A weboldalon a kattintott ár is megnőtt, míg tavaly átlagosan 35 700 forintért, idén már 40 700 forintért keresnek szállást (2 főre, egy éjszakára) a Budapest iránt érdeklődők.

A top 20 európai úti cél szilveszterkor (forrás: Trivago.hu)

Jobban megy? Rámentünk a négycsillagosra

A portál azt is megnézte, a magyar turisták mit keresnek a leginkább. Azt találták: a magyarok körében a belföldi úti célok közül – Budapest mellett – idén is a fürdővárosok (Hajdúszoboszló, Hévíz, Sárvár) szállásai kapják a legtöbb keresést a Trivago.hu oldalán, a külföldi úti célok közül pedig a kedvelt európai fővárosok (Prága, Bécs, Párizs) iránt érdeklődnek leginkább a magyar bulizók szilveszterkor.

Míg tavaly a legkeresettebbek a kategória nélküli szálláshelyek (apartmanok, apartmanhotelek, vendégházak, B&B szállások) voltak, addig idén arányában a 4 csillagos szállások iránt érdeklődnek a legtöbben a magyar utazók közül.

Későn kap észbe, aki még nem foglalt szilveszterre

Budapesten és Hajdúszoboszlón is a Trivagón szereplő szálláshelyek 96%-a már elkelt, Hévízen 90%-os, Sárváron 93%-os a foglaltság. Nehéz dolga van azoknak is, akik Egerben foglalnának, itt 98%-os a szállások telítettsége. Sopronban a szobák 95%-a, Pécsett 93%-a, Szegeden pedig 92%-a már megtelt. A magyar tenger is rengeteg vendégre számíthat: az összes balatoni szálláshely 95%-át már lefoglalták szilveszterre.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG