4p
Budapest turisztikai központjában, a Bazilikához közeli Október 6. utcában található az Urban Betyár, az élményközpont, ahol egy néprajzi kiállítás mellett ínycsiklandozó ételeket fogyaszthatunk, miközben egyik őshonos halunkat, a sebes pisztrángot is megtekinthetjük a látványfüstölőben.

A folklór világa

A városi élettől teljesen eltérő, néprajzi kuriózummal találkozhatunk a látogatóközpont alagsorában, ahol a XIX. századi vidéki élet kulturális örökségeivel ismerkedhetünk meg. Innovatív technológiák segítségével merülhetünk el az akkori falusi világ mindennapjaiban. Tematikus kiállításon keresztül gyönyörködhetünk különböző népművészeti kincsekben, népviseletekben, letűnt korok használati tárgyaiban. Audionarrációval, holografikus kivetítéssel, korhű felvételekkel elevenítik fel a paraszti életmód, a gyereknevelés, a női-férfi lét szokásait, szépségeit, illetve nehézségeit.

Amennyiben szeretnénk otthonunkba is hazavinni egy kis emléket, akkor a Hungaricum Shopból Budapesthez és Magyarországhoz köthető ajándéktárgyak, élelmiszerek széles választéka közül válogathatunk.

Exkluzív helyszínt keresel? Megtaláltad!

Az Urban Betyárról nyugodtan állíthatjuk, hogy egy étteremkomplexum is egyben, hiszen a földszinten egy hangulatos éttermet alakítottak ki, ahová ugyanúgy betérhetünk egy gyors ebédre, mint egy családi összejövetelre, vagy céges rendezvényre. Két önálló, de akár össze is nyitható különterme ideális választás üzleti tárgyalások, állófogadások, sajtótájékoztatók lebonyolítására, hiszen a legújabb Barco ClickShare rendszerrel szerelték fel. Külön büszkeségük a különálló VIP-helyiség, ahol elszigetelt, meghitt beszélgetéseket folytathatunk, miközben rendelésünket Zsolnay-étkészletben szolgálják fel.

Igazi autentikus hangulat vár minket

Az Urban Betyár modern enteriőrjét teljesen eklektikussá varázsolja a két évszázaddal korábbról fennmaradt, eredeti és újrahasznosított kiegészítők tárháza. Az itt-ott fellelhető tulipános ládák, a 150 éves prés, a régi utazóbőröndök fantasztikus összhangban állnak a mai kor kényelmével. Már a hely neve is a fő díszítőmotívumára utal, a betyárvilágra, mely észrevétlenül tűnik fel és lengi körbe a betérő vendégeket, akik még egy interaktív táblán is megtekinthetik a nagyvilág híresen hírhedt zsiványait is.

Kóstoltad már a szilvásváradi pisztrángot? Itt megteheted!

A hagyományos vidéki életérzés nemcsak a berendezési tárgyakon keresztül jelenik meg, hanem az ételkínálatában is. Kihagyhatatlan a füstölt pisztráng lencsesalátával. Hazánkban őshonos alapanyagát egyenesen a szilvásváradi Szalajka-völgyből hozzák, és saját szemünkkel tekinthetjük meg az üvegfallal elválasztott látványkonyhájukban a füstölésük folyamatát, illetve tanúi lehetünk, hogyan rotyog a gulyás a rézkatlanban. A változatos, hetente megújuló menükínálat mellett az à la carte ajánlata szintén rendkívül széles: nemcsak a hazai ízek kedvelői, de a nemzetközi, fúziós konyha szerelmesei is izgalmas fogások közül válogathatnak, mint például a ‘Chateaubriand steak’ bourbon mártással és kifliburgonyával. A laktózérzékenyek és a vegetáriánusok sem panaszkodhatnak, hiszen számukra is kitűnő gasztronómiai élményt nyújtanak hús- és tejmentes fogásaik. Itallapjukon ugyancsak a hazai vonalat erősítik: sörcsapjukból kézműves Hedon folyik, a nemzetközi borok mellett pedig a Bortársaság különböző tájegységű termelőitől is rendelhetünk.

Az Urban Betyár tökéletes választás mindazok számára, akik kedvelik néphagyományunkat, és szeretik az ízletes, szemet gyönyörködtető, különleges ételeket, illetve akiknek számít a páratlan látványvilágú, rendhagyó koncepciójú miliő.

További részletek és fotók az Urban Betyár Facebook-oldalán és az Instagramon!

A cikket írta Pádár Judit Vivien
(x)

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Fontos hír jött a benzinről, már ne tankoljon hétfőig!
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 18:35
Pünkösd hétfőn tovább csökkennek az üzemanyagárak.
Vásárló Nem Magyarországot választotta célpontjául a kisbolt-specialista
Buksza blog | 2024. május 14. 10:04
A főleg élelmiszereket és italokat árusító lengyel Zabka három üzlet megnyitását tervezi májusban Romániában, majd ezt követően gyors terjeszkedésbe kezd. 
Vásárló Jelentős árcsökkentésre kényszerül a McDonald's: menüt adnának szendvicsárban az amerikai éttermekben
Buksza blog | 2024. május 14. 08:57
A McDonald’s arra készül, hogy extra árengedményt ad legalább egyik menüjére, hogy visszacsalogassa azokat a vendégeit, akik az infláció miatt az utóbbi időben inkább otthon főznek.
Vásárló Hamarosan szívhatják a fogukat az autósok?
Privátbankár.hu | 2024. május 11. 11:19
Az árcsökkenésnek vége szakadhat. 
Vásárló Nagyon bejött a "féláras" megoldás a magyar vásárlókat is megcélzó lengyel "cipőkirálynak"
Buksza blog | 2024. május 11. 09:37
Remekeltek az év elején a CCC cipőboltlánc üzletei. A nyereség a triplájára nőtt.
Vásárló Miért pont az Aldi vagy a többi diszkont? Megvan az új varázsszó
Buksza blog | 2024. május 9. 19:03
Az Aldi azon áruházláncok között lesz, amelyek jól jönnek majd ki abból az időszakból, amelyben az inflációval küszködő vásárlók sokkal jobban megnézik, mit vásárolnak a boltokban.
Vásárló Az elképzelhetetlent kínálja a svájci bicska új változata
Buksza blog | 2024. május 9. 15:13
A svájci bicska mögött 140 éves múlt áll, ám a fejlesztése soha nem áll meg egy pillanatra sem. Más kérdés, hogy amire a gyártó most készül, az igencsak meglepő változást hoz a bicska történetében.
Vásárló Hogyan tehetünk szert több bevételre?
Márkázott tartalom | 2024. május 9. 11:04
A nagy kérdés, ami a legtöbb ember foglalkoztatja: hogyan lehetnék gazdagabb, sikeresebb? Mit kellene tennem ahhoz, hogy biztonságos pénzügyi helyzetet teremtsek magamnak?
Vásárló Kitalálja, mennyivel olcsóbb ugyanaz a magyar tészta Romániában, mint nálunk?
Privátbankár.hu | 2024. május 9. 06:35
Bődületes a különbség - miért vásárolna itthon az, aki Romániában is megteheti?
Vásárló Ezért kellett új ellenséget keresnie a kormánynak: sosem láttunk még ilyet a magyar boltokban
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. május 9. 05:36
A Privátbankár Árkosár-felmérések bő 17 éves történetének legnagyobb éves árcsökkenését mértük a hazai hipermarketekben májusban - igaz, az áresés mértéke messze-messze elmarad a korábban látott óriási áremelkedésektől. Jó hír, hogy végre havi szinten is értelmezhető árcsökkenés történt az élelmiszerek frontján. Megnéztük azt is, hol a legolcsóbb a spárga, a párizsi és a csirkemáj.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG