<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Újabb kampány indul a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítéséért.

Újabb kampányt indít a Budapesti Közművek keretében működő FKF, hogy meggyőzze a ma még kétkedő lakosokat arról, hogy szelektíven gyűjtsék a szemetet. Ezen belül is hangsúlyt fektetnek arra, hogy megmutassák, hol a helye az italos kartonoknak.

Januártól ugyanis a tej és a gyümölcslevek dobozait is a sárgafedelű kukákban kell gyűjteni Budapesten. Mára sok budapesti megtanulta a leckét, de még nem mindenki, ezért indul az új kampány.

Nem közismert, de az italos dobozok csak 70 százalékban készülnek papírból, bőven tartalmaznak még műanyagot, sőt a legtöbbjük belül egy vékony alumínium réteget is. Korábban ezeket a papírral együtt gyűjtötték, azonban feldolgozni már nem lehetett együtt őket. A BKM jelentős lépést tett a körforgásos gazdaság felé azzal, hogy kikerülnek az italos dobozok a papírhulladékok közül, így a sokkal tisztább papírhulladékot válogatás nélkül lehet újra hasznosítani. Az italos kartondoboz pedig nagyobb arányban hasznosul a sárga (fém- és műanyaggyűjtő) tartályba kerülve.

A BKM tavaly év végi tájékoztató kampánya sokakat elért. A cég facebook közleményét csaknem 1 millióan olvasták, ami azt mutatja, hogy a budapesti lakosság zöme figyel arra, hogy környezetkímélő módon kezelje a hulladékot. Sokan vannak még ugyanakkor, akik nem, vagy nem megfelelően gyűjtik szelektíven a hulladékot. Nekik szól az ismételt tájékoztató kampány. Kukákra készült, ingyenes matricák segítik a lakosok tájékoztatását arról, hogy mit hol gyűjtsenek. Szintén térítésmentesen hozzáférhető plakátok ismertetik, milyen hulladéktól hogyan lehet díjmentesen, környezetkímélő módon megválni. A matricák és a plakátok az FKF ügyfélszolgálati irodáiban és a nagyobb, vasárnap is nyitva tartó hulladékudvarokban is átvehetők, ahogy kérésre postán is kézbesítik azokat. A BKM igyekszik a társasházak közös képviselőit is elérni.

Fotó: Budapesti KözművekFotó: Budapesti Közművek

Dr. Kiss Tibor, hulladékgazdálkodási főigazgató lapunknak elmondta, hogy tapasztalataik szerint a budapestiek egyre nagyobb hányada már helyesen gyűjti a szelektív hulladékot, és ennek köszönhetően évente legalább 90 tonna italos karton hasznosulhat újra. Ami pedig a körkörös hulladékgazdálkodás egészét illeti, évente mintegy 50 ezer tonna hulladék kerül vissza a körforgásba Budapesten. Az új kampány jóvoltából remélhetőleg minél több fővárosi lakos követi majd azoknak a példáját, akik számára már hétköznapi rutin a szelektív hulladékgyűjtés.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Sosem került még ennyibe a családi nagybevásárlás – duplázódott a kenyér és a sajt ára
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2022. augusztus 8. 05:20
Augusztusban is 30 százalék fölötti éves áremelkedést mutat a Privátbankár Árkosár több mint 15 éve havi rendszerességgel elvégzett felmérése. Még soha nem fordult elő, hogy 30 ezer forint fölé kerüljön a családi nagybevásárlás átlagos ára, most ez is bekövetkezett. A sajt és a kenyér ára is megduplázódott egyetlen év alatt - összességében nehéz lenne azt mondani, hogy az árstopnak egy teljes bevásárlás árára lenne bármi érdemi hatása. 
Vásárló A nap képe: ezt láttuk egy budapesti benzinkúton az üzemanyagár-stop szigorítása után
Privátbankár.hu | 2022. július 30. 15:34
A rendkívüli, szombati Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, hogy szűkül a jogosultak köre.
Vásárló A bentlakásos terápia nem büntetés, hanem esély egy új életre!
Márkázott tartalom | 2022. július 13. 10:52
Amikor valaki a függőségével odáig jut, hogy már nem elegendő a heti néhány alkalmas konzultáció egy szakemberrel, akkor a legjobb választás részt venni egy több hetes bentlakásos terápián. Ez elsőre rémisztőnek tűnhet, de ha megtesszük az első lépést, akkor már csak nyerhetünk vele.
Vásárló A tudás hatalom
Márkázott tartalom | 2022. július 13. 10:26
Ezt az információs társadalom berobbanása óta talán senki sem vitatja. Minél hamarabb van a birtokunkban a tudás, annál gyorsabban tudunk cselekedni, amivel helyzeti előnybe hozhatjuk magunkat vagy akár a vállalkozásunkat. Természetesen ugyanezt az előnyt kínálhatjuk fel az ügyfeleinknek is, akik ha honlapunkon járnak, pár kattintással megtalálhatják a számukra releváns információkat.
Vásárló Online megoldások az új dolgozók betanításához
Márkázott tartalom | 2022. július 12. 09:42
A Covid-járvány óta gyökeresen átalakult a munkavégzés módja hazánkban is. A korábban csak bizonyos szakmákban alkalmazott otthoni munkavégzés, vagyis a “home office” rengeteg szegmensben természetessé vált, ugyanígy az online meetingek is. Összességében a digitális megoldások sokkal nagyobb teret kaptak, és nincs ez másképpen a munkaerő-toborzás és a betanítás esetében sem.
Vásárló Tudnivalók a homlokzati állványról
Márkázott tartalom | 2022. július 11. 12:06
Nagy méretű, függőleges falfelületeknél szükséges munkálatok elvégzéséhez jöhet jól a homlokzati állvány. Legyen szó szigetelésről, színezésről vagy más szerelési projektről, a homlokzati állványok igen biztonságos segítséget nyújtanak.
Vásárló Mit kapunk 45 millió alatt, ha egyetemek közelében keresgélünk?
Márkázott tartalom | 2022. július 10. 14:49
Alig több, mint egy hét van hátra az egyetemi felvételi ponthatárok húzásáig, és ilyenkor szülőként, ha van egy kis befektetni való pénzünk, így is, úgy is elgondolkozunk azon, hogy egy lakás vásárlásának talán több értelme lenne, mint albérletet fizetni. Különösen most, hogy a pandémia után idén nyáron újra berobbant az Airbnb piac, így hosszú távra kiadó lakást találni szinte lehetetlen.
Vásárló A pszichológusok szerint is pozitívan hatnak az utazások mindenkire!
Márkázott tartalom | 2022. július 10. 11:13
Nem kérdés, hogy ha el tudunk időnként, akár egy évben egyszer is utazni valahová, amely távol esik az otthonunktól, akkor észrevehetően érezzük magunkon a változást, és az esetek döntő százalékában feltöltődve, boldogan térünk haza!
Vásárló Végképp elszabadultak az élelmiszerárak Magyarországon – duplázódott a kenyér ára is
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2022. július 7. 11:46
Az a pár termék, amit az Árstop érint, kevésbé drágult tavalyhoz képest, minden másnak elszállt az ára - így lehetne összegezni a Privátbankár Árkosár-felmérésének júliusi eredményeit. 15 éve tart felméréssorozatunk, de ekkora áremelkedést még sosem láttunk. Még az előző hónaphoz képest is hatalmasat drágult a családi nagybevásárlás. Aki spórolni akar, az most már kénytelen lesz beszállni valamelyik hűségprogramba.
Vásárló Marketing stratégia és marketing rendszer
Márkázott tartalom | 2022. július 7. 09:25
A marketing stratégia milyenségén múlik, hogy egy cég mennyi ügyfelet tud megszólítani, és végül mennyi érdeklődőből lesz vásárló a folyamat végén. Egy bonyolult rendszerről van szó, amely számos elemet foglal magába, de valójában az egész értékesítés sikerességének zálogát jelenti.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG