(Fotó: Wikimedia Commons/Yonikasz) |
Mi köze az olcsó, de megkérdőjelezhető minőségű gofriknak a hurrikánokhoz? A Waffle House egy eléggé középkategóriás amerikai gyorsétteremlánc, egy dologban viszont kiemelkedik, ez pedig a megbízhatóság.
Miért a Waffle House?
Ahogy az az Economist cikkéből is kiderül, árvizek, hurrikánok és tornádók után szinte hiba nélkül mindig a WH egységei nyitnak ki először, még akkor is, hogyha csak limitált menüvel tudnak kiszolgálni. Például mikor 2011-ben Missouri államban lecsapott egy 158 embert megölő tornádó, a Joplin város közelében lévő mindkét Waffle House végig nyitva tartott.
Ez a megbízhatóság olyannyira elhíresült, hogy Craig Fugate, a FEMA (Állami Katasztrófavédelmi Ügynökség) korábbi igazgatója egy külön mutatót igazított ehhez. Ennek három fokozata van:
- Piros – a Waffle House bezárt, nagy a baj
- Sárga – a Waffle House ugyan nyitva van, de csak limitált menüvel dolgozik
- Zöld – a Waffle House nyitva van, minden rendben
Nem túl meglepő módon a vállalatnak tetszik a kialakult index, így például szeptember 11-én, mikor a Florence-hurrikán lecsapni készült, a Twitteren közölték, hogy szemmel tartják a vihart.
The @WaffleHouse Storm Center is activated and monitoring #Florence. Plan ahead and be safe. pic.twitter.com/UOBi5oZRRi
— Waffle House News (@WaffleHouseNews) 2018. szeptember 11.