<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Azt hinnénk, a Samsung csúfos bukással véget érő Galaxy Note 7-kalandja simán lezárul úgy, hogy az ember visszaadja a készüléket, a cég meg ad egy másikat vagy visszaadja a pénzt, és kész. Az elmélet tényleg ilyen egyszerű, a logisztika azonban messze nem: hogyan szállítsunk egy olyan eszközt, ami közben kigyulladhat? A cég üzent a magyar vásárlóknak is.
Egy eladó eltávolítja a Galaxy Note 7 reklámját egy szöuli üzletből október 11-én, miután a készülék gyártását és értékesítését világszerte leállították. Fotó: EPA/YONHAP

Hogyan juttassuk vissza a veszélyes telefonokat a Samsungnak?

A kérdés komoly fejtörést okoz, és többféle válasz is van rá. Az egyik a brit Royal Mail válasza: ők egyszerűen nem hajlandóak Note 7 telefonokat szállítani. Aki küldeményt ad fel, annak meg kell mondania, mi van benne; ha kigyulladós telefon, akkor nem veszik fel a csomagját. A britek így a Royal helyett a UK Maillel küldhetik vissza a visszahívott phableteket - legalábbis ha az Egyesült Királyság területén vásárolták őket a Samsung online boltjából - írja a Bloomberg.

A két nagy amerikai szállítmányozó vállalat, a FedEx és a UPS viszont hajlandó elszállítani a Note 7-eseket, de azért nem csak úgy simán egy buborékos borítékban. Egy speciális, tűzálló dobozba kell beletenni a készüléket, ami a hibás lítium-ion akkumulátorok szállítására szolgál, és még ezeket sem engedik fel a repülőkre, csak földi/vízi úton szállítják őket. A Note 7 tulajdonosainak tehát meg kell várniuk, amíg a szabályoknak megfelelő csomagolóanyagot megkapják, és csak ezután viszik el tőlük a készülékeket. A Samsung és a Verizon mobilszolgáltató az amerikai vásárlóknak tűzbiztos csomagolásokat küld ki, amelyek feladásáért a vásárlóknak már nem kell fizetniük, azt a cégek rendezik.

Persze személyesen is vissza lehet vinni a telefonokat az átvevőpontokra, bár ha a futárszolgálatok ennyire óvatosak, valószínűleg mindenkinek érdemes vigyáznia.

Mi a bajuk a telefonoknak?

A Samsung azután döntött a Note 7 globális visszahívásáról, hogy a visszahívott készülékek helyett adott cseretelefonokkal kapcsolatban is felmerült a gyanú, hogy ugyanúgy veszélyesek.

A Samsung még nem közölte, hogy mi okozta a legutóbbi incidenseket. A Bloomberg kormányzati vizsgálatokra hivatkozva azt írja: elképzelhető, hogy egy külön probléma okozta a cserekészülékek túlmelegedését. A Samsung azt közölte, a vizsgálat időbe telik, korai lenne bármiféle találgatásba bocsátkozni. Részleteket ugyan nem árultak el, de elmondták: megvan a biztonságos megoldásuk a hibás telefonok megsemmisítésére.

A Samsung eredményén persze nyomot hagy a zászlóshajónak szánt készülék körüli botrány: 2,3 milliárd dollárral csökkentették a harmadik negyedévre vonatkozó profitvárakozásukat szerdán.

Üzentek a magyaroknak is

A Samsung Magyarország a Facebookon tett közzé egy posztot szerdán, amiben sajnálatukat fejezik ki, hogy ezúttal nem tudták azt a megszokott magas minőséget biztosítani, melyet a Samsungtól az ügyfelek elvárnak. Arra kérnek minden Galaxy Note 7-tulajdonost, hogy ne használják tovább készülékeiket: mentsék róla az adatokat, majd kapcsolják ki. A készülékeket a vásárlás helyszínén Galaxy S7, Galaxy S7 Edge vagy bármilyen Samsung Galaxy okostelefonra cserélik az árkülönbözet visszatérítésével. Másik lehetőségként a Galaxy Note7-tulajdonosok igényelhetik a teljes vételár visszatérítését.

Vásárló Különleges ékszerkollekciók
Márkázott tartalom | 2023. január 25. 10:23
  Évről évre különleges ékszerkollekciók jönnek divatba. Jellemzően ezeket a márkákat híres emberekkel, celebekkel reklámozzák, így hamar igen népszerűek lesznek.
Vásárló Üzleti öltözködés – Tényleg ennyire bonyolult?
Márkázott tartalom | 2023. január 22. 10:44
Öltöny vagy ing farmerrel? Magassarkú vagy sportcipő? Az üzleti dresszkódok sűrű eredjében nem nehéz eltévedni. A különféle ruhadarabok mellett a karórák, a zoknik, a retikülök és a márkás szemüvegek pedig csak tovább bonyolítják a helyzetet. Azonban néhány egyszerű szabály megtanulása sokkal könnyebbé teheti a dolgunkat.
Vásárló Mire figyeljünk egy sportfogadási portálnál?
Márkázott tartalom | 2023. január 20. 12:24
A sportfogadás szinte egyidős a versenyszerű sportok megjelenésével. Sok mindenben fogadhatunk, akár egy szívességet is vállalhatunk vereség esetén, de a legtöbben pénzben játszanak. Ma már nem kell elsétálni a legközelebbi lottózóba, hanem könnyedén, egy internetes weboldal megnyitásával el is kezdhetjük a játékot.
Vásárló Milyen előnyei vannak a saját cég indításának?
Márkázott tartalom | 2023. január 19. 13:31
Milyen kérdésekre kell választ keresnünk?
Vásárló A GVH-nak is szúrja a szemét, ami a hazai élelmiszerüzletekben megy
Privátbankár.hu | 2023. január 18. 14:06
Éppen ezért vizsgálják az élelmiszer-kiskereskedelmi piaci szektort annak ellenőrzésére, hogy az élelmiszerárak kiugró emelkedésében közrejátszhatott-e versenyjogsértés vagy versenytorzulás.
Vásárló Mire jó a probiotikum?
Márkázott tartalom | 2023. január 16. 11:04
Sokat olvashatunk a probiotikumokról, és azok jótékony hatásairól. Azonban a legtöbben még mindig legfeljebb az antibiotikum kúra mellé alkalmazzák őket, vagy éppen akkor sem. 
Vásárló Az úti cél: Anglia
Márkázott tartalom | 2023. január 15. 12:43
Ahol a teát tejjel isszák, a villanykapcsolók fordítva működnek, és az autók a bal oldalon közlekednek, ez a különc és különleges Anglia, ahol a fürdőszobában két külön csapból folyik a hideg és a meleg víz.
Vásárló Közigazgatási és jogi állások Egerben
Márkázott tartalom | 2023. január 13. 11:57
Köztisztviselőnek nevezzük azt a személyt, aki a közigazgatásban dolgozik hivatalnokként, az állam vagy az önkormányzat kötelékében áll, és a közhatalmat gyakorolja. Egerben és környékén is vannak köztisztviselői munkák, lássuk milyenek!
Vásárló Ügyvédkereső – 5 tipp, hogy megtalálja a megfelelő szakembert!
Márkázott tartalom | 2023. január 12. 16:00
Jogi kérdésekben a megoldás megtalálása egy bonyolult folyamat, hiszen jogi ismereteink lehetnek hiányosak, elavultak, tévesek. Még ha úgy is gondoljuk, hogy képesek vagyunk eligazodni a Magyar jogban, sosem árt a lépéseinkhez jogi tanácsadást, véleményt kérni egy szakembertől, jogásztól, ügyvédtől. A megfelelő szakember megtalálásában sokat segít egy ügyvédkereső szolgáltatás.
Vásárló Nagyon rosszul indul az év - újabb durva élelmiszerár-emelkedéssel
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2023. január 12. 05:31
Ez az év is úgy kezdődik, ahogy az előző abbamaradt: masszív élelmiszerár-emelkedéssel. Januárban is több mint 41 százalékos drágulást mért a Privátbankár Árkosár-felmérése, ami ráadásul a tavalyi masszív áremelkedésre rakódik rá - már majdnem 36 ezer forint egy átlagos családi nagybevásárlás. Duplázott a kenyér és a krumpli – de megpróbáltunk olcsó homárt is találni.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG