1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Rekordszámú, 630 nevezés érkezett a VinAgora Nemzetközi Borversenyre, mely borok megkóstolhatók a Borgálán. Akinek ez mégsem lenne elég, kedvére válogathat a különleges és rendhagyó programok közül (x)

VinAgora Borgála
2012. június 30.  12-20 óráig
Boscolo Konferencia Központ
Budapest, Erzsébet krt. 9-11. Bejárat: Osvát utca felől

A borászok, szakemberek tudják, hogy nyár elején zajlik hazánk legrangosabb nemzetközi bor-megmérettetése, a VinAgora Nemzetközi Borverseny, az egyetlen olyan verseny Magyarországon, ahol a magyar és külföldi borok együtt mérettetnek meg nemzetközi szaktekintélyek által. A borkedvelők, hozzáértők pedig ilyenkor már várják, hogy ők is megkóstolhassák a nevezett és díjazott magyar, külföldi borokat. Június 30-a az ő napjuk, hiszen e napon elegáns környezetben vonul fel előttük a hűs borospalackok hosszú-hosszú sora, melyekből kedvükre kóstolgathatnak. Minden bor mellett megtalálható lesz a hivatalos bírálati lap a versenyen kapott értékeléssel, így a vendégek összehasonlíthatják a borok eredményeit is. Új kedvencekre bukkanhat, régi ismerősöket üdvözölhet poharaiban az, aki szereti a bort, szereti a sokszínűséget vagy egyszerűen kellemesen szeretne eltölteni egy borillatú napot 630 féle nedű, és sok neves borász társaságában.

 

 

Akinek ez mégsem lenne elég, kedvére válogathat a különleges és rendhagyó programok közül:

A nyári szarvasgomba és kalapos társai - illat, íz, élmény

Ha szereti az erdő rejtelmes, mély illatait, hallgassa meg a természet egyik legnagyobb tisztelője és értője, Szakács József egyedi hangulatú előadását, kedves történeteit a szarvasgomba vadászatról, gombavadász kutyákról, az erdő fekete gyémántjáról. Az előadás alatt bemutatott gombák hozzájuk illő, kiváló borok kíséretében kóstolhatók meg. A program támogatója a Vagoemt Kft., a Gravitációs Gourmet Pont működtetője.
Előadás kezdete: 16 óra.

Mesterkóstoló a sötétben - csúcsborászok, csúcsborok

Ha különösen ínyencnek tartja magát, szereti az elit kóstolókat és nem fél a sötétben, jelentkezzen a mesterkóstolóra, ahol négy szakember (Légli Ottó, Szepsy István, Tiffán Ede, Zilai Zoltán) hat kiemelkedő borról fog beszélgetni a résztvevőkkel, egy vaksötét teremben. Három bor a VinAgora Borverseny kiváló eredménnyel szereplő bora lesz, másik három pedig külföldi, nemzetközileg elismert csúcsbor, szintén fehér, vörös és természetes borkülönlegesség kategóriában. A rendhagyó program célja megmutatni, milyen érzés vaksötétben kóstolni, mennyire befolyásolja a szem kizárása az értékelést, valamint arra kíván rámutatni, hogy milyen stílusjegyeket képvisel a nemzetközileg jegyzett minőség és egy nemzetközileg elismert borverseny legnagyobb díjával rendelkező bor.
Előadás kezdete: 14 óra.

"Én is pontozok" - interaktív borszakmai játék

Ha szeretné összevetni saját véleményét, bírálatát a VinAgora szakmai zsűri ítéletével, vegyen részt az ingyenes interaktív borszakmai játékon a rendezvény egész ideje alatt. A borok elismert tudója segíti Önt a pontozásban. A játékszabályok egyszerűek:

  1. Töltsön poharába a Borgálán fellelhető bármelyik borból
  2. Írja fel a bor mellett található bírálati lapon szereplő kódszámot, de a játék kedvéért ne nézze meg a hivatalos bírálat eredményének részleteit!
  3. Keresse meg a játék helyszínét, foglaljon helyet az egyik számítógépnél, és a borversenyen is használt számítógépes programmal értékelje a poharában található bort.
  4. A bírálat befejeztével vegye át az Ön eredményeit tartalmazó, kinyomtatott bírálati lapot, és hasonlítsa össze az eredeti bírálati lappal.

A program informatikai támogatója az Answare Kft.

Parafadugó-gyűjtés – garantált ajándékok

Ha szeretne tenni Földünkért, ne dobja ki a használt parafa dugókat, hanem hozza el a Borgálára! Garantált ajándék mindenkinek, aki legalább 50 parafa dugót hoz, és bedobja a nagy dugógyűjtő hengerbe. Ne felejtsen el feliratkozni a helyszínen a Borkultúra Kft. hírlevelére, hiszen a feliratkozók között kisorsolnak többek között egy 2 éjszakás pihenést az Andrássy Rezidencia Wine & Spa *****-ban.

Borgálára szóló belépőjegy ára elővételben: 4 500 forint, helyszínen: 5 500 forint
A nyári szarvasgomba és társai - előadás: 3 500 forint
Mesterkóstoló a sötétben - előadás: 15 000 forint

Jegyvásárlás:

 

 

 

Az előadásokra szóló jegy kizárólag a Borgálára megváltott belépőjeggyel együtt érvényes, melyeket a helyek korlátozott száma miatt ajánlott elővételben megvásárolni.

Stölzle kristály poharat 1000 forintért lehet a helyszínen bérelni vagy megvásárolni.

A program a Nemzeti Bormarketing Program támogatásával valósul meg.

www.vinagora.hu

(x)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Örömhírt kaptak a magyar autósok
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 13:24
Szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is tovább csökken.
Vásárló Hogyan védhetjük az izületeinket az ülő munka adta nehézségektől?
Márkázott tartalom | 2024. április 29. 19:45
Az ülő munka legalább olyan szinten terhelheti az ízületeket, mintha kemény fizikai munkát végeznénk. Gyakran pedig 40 óránál is többet töltünk a számítógép előtt ülve, ezért különösen fontos, hogy tudatosan védjük az ízületeinket. Mit tehetünk egészségünk érdekében? Mutatjuk a leghasznosabb tippeket!
Vásárló Örömteli hír érkezett a magyar benzinkutakról
Privátbankár.hu | 2024. április 29. 11:24
Olcsóbb lesz megtölteni a tankokat. 
Vásárló Bevetik a "mindent tudó" tanácsadót az élelmiszereknél
Privátbankár.hu | 2024. április 28. 15:28
Komoly változás jöhet az élelmiszer- és italpiacon, miután minden vállalat a mesterséges intelligenciára támaszkodva akar versenytársai fölé kerekedni. 
Vásárló Használtcikk-forradalmat hirdet a Decathlon
Buksza blog | 2024. április 28. 14:41
Magasabb szintre emeli használtcikk-üzletét a Decathlon.
Vásárló Ki lehet mosni a legkoszosabb ruhákat is 15 perc alatt?
Buksza blog | 2024. április 28. 12:57
A távmunka egyik kevésbé ismert mellékhatása, hogy sokan többet sportolnak, amihez nem az öregebb pólókat használják, hanem az úgynevezett athleisure ruházatot. Ennek is van azonban egy mellékhatása.
Vásárló Meglepő újdonsággal állt elő az Aldi, mérföldkő lehet a boltlánc életében
Buksza blog | 2024. április 28. 08:33
Az Aldi és építőipari beruházó partnere új szintre emelte Németországban közös tevékenységét azzal, hogy többre vállalkozott egyszerűen egy új áruház felépítésénél. A bolt felett lakóház épült.
Vásárló Búcsú az 1687 milliárd forintos értéktől: eladósorba kerülhet a Dr. Martens
Buksza blog | 2024. április 23. 10:07
Az elmúlt hónapokban egymás után érkeztek a rossz hírek a legendás Dr.Martens bakancsokat gyártó vállalat háza tájáról, aminek a márka önállóságának elvesztése lehet a következménye.
Vásárló Inkább a pénzre szavaztak: maradnak a kínálatban az egészségtelenebbnek mondott élelmiszerek
Buksza blog | 2024. április 23. 07:44
Elbukott egy olyan civil szervezet támadása a kényeztető csokoládék ellen, amely azt gondolja magáról, hogy a hozzá hasonló felvilágosult csoportoknak meg kell védeniük az embereket saját maguktól.
Vásárló Csempésszünk egy kis zöldet bárhová!
Márkázott tartalom | 2024. április 22. 16:32
A szép, zöld, gondozott fűfelület nagyon vonzó és kellemes látványt nyújt. Azonban tény, hogy sok odafigyelést is igényel. A rendszeres fűnyírás, öntözés, esetlegesen a gyomirtás vagy a különféle növényvédelmi kezelések időt és energiát igényelnek. Emellett költségesek is, és még a környezetet is terhelik.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG