1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Ez a hétvége lesz az utolsó, amikor még az első lekapcsolási ütem területén található nyaralókban és hétvégi házakban használt televíziókészülékeket is felkészíthetjük a digitális vételre. Jövő szerdától az ország középső területén már csak úgy lehet majd tévézni.
Hogy a kábeltévé előfizetéssel rendelkezőknek van-e dolguk az átállással kapcsolatban, azt korábbi cikkünkben elolvashatja IDE kattintva.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) felmérései szerint az állandó lakóhelyeken használt készülékek mellett több tízezer olyan tévé lehet, amelyet hétvégi házakban, nyaralókban, présházakban vagy horgásztanyákon néznek.

Ezeken a készülékeken jellemzően csak az ingyenesen fogható, analóg műsorszórással terjesztett három csatorna (M1, RTL Klub, TV2) műsora látható, hiszen a tulajdonosok a nyaralás vagy egy-egy hétvége során használt ingatlanokba nem szereznek be kábeltelevíziós vagy műholdas előfizetést.

A tavak környékén is átállnak

Idén július 31-én zárul a digitális átállás első üteme, amikor az ország középső területén 14 megyében megszűnik a hagyományos analóg műsorszórás, vagyis például a balatoni, a velencei-tavi és a Fertő-tó melletti hétvégi házakban sem lesz fogható többé az analóg adás. A mostani lesz az utolsó hétvége, amikor az első ütem területén lévő nyaralóingatlanokban lévő készülékeket is alkalmassá tehetjük a digitális vételre, hogy szabadságunk alatt, július 31-e után is zavartalanul tudjunk tévézni.

A nyaralók mellett természetesen ugyanígy számba kell venni az otthonokban használt valamennyi készüléket is. Az NMHH közleménye szerint gyakori, hogy a nappaliban használt tévé mellett az emeleten, a konyhában, esetleg a garázsban még analóg módon érkezik az adás. Az átállást minden készülék esetén meg kell oldani.

 

Érdemes mindenhol átállni

A készülékeket továbbra is megtarthatjuk, elég, ha a tévéhez egy set-top-boxot és egy antennát kapcsolunk. Ezekkel a digitális vételi eszközökkel az eddigi három helyett hét csatornát nézhetünk jobb kép- és hangminőségben, valamint továbbra sem kell előfizetési szerződést kötnünk, hiszen a hét csatorna adását ingyen foghatjuk. Aki ennél több csatornát szeretne nézni a nyaralás alatt, választhat az elérhető előfizetési csomagok közül.

Érdemes még ezen a nyáron átállni azokban a nyaralóingatlanokban is, amelyek a második lekapcsolási ütem területén vannak, hiszen október 31. után már ott sem lehet majd fogni az analóg adások.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Örömhírt kaptak a magyar autósok
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 13:24
Szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is tovább csökken.
Vásárló Hogyan védhetjük az izületeinket az ülő munka adta nehézségektől?
Márkázott tartalom | 2024. április 29. 19:45
Az ülő munka legalább olyan szinten terhelheti az ízületeket, mintha kemény fizikai munkát végeznénk. Gyakran pedig 40 óránál is többet töltünk a számítógép előtt ülve, ezért különösen fontos, hogy tudatosan védjük az ízületeinket. Mit tehetünk egészségünk érdekében? Mutatjuk a leghasznosabb tippeket!
Vásárló Örömteli hír érkezett a magyar benzinkutakról
Privátbankár.hu | 2024. április 29. 11:24
Olcsóbb lesz megtölteni a tankokat. 
Vásárló Bevetik a "mindent tudó" tanácsadót az élelmiszereknél
Privátbankár.hu | 2024. április 28. 15:28
Komoly változás jöhet az élelmiszer- és italpiacon, miután minden vállalat a mesterséges intelligenciára támaszkodva akar versenytársai fölé kerekedni. 
Vásárló Használtcikk-forradalmat hirdet a Decathlon
Buksza blog | 2024. április 28. 14:41
Magasabb szintre emeli használtcikk-üzletét a Decathlon.
Vásárló Ki lehet mosni a legkoszosabb ruhákat is 15 perc alatt?
Buksza blog | 2024. április 28. 12:57
A távmunka egyik kevésbé ismert mellékhatása, hogy sokan többet sportolnak, amihez nem az öregebb pólókat használják, hanem az úgynevezett athleisure ruházatot. Ennek is van azonban egy mellékhatása.
Vásárló Meglepő újdonsággal állt elő az Aldi, mérföldkő lehet a boltlánc életében
Buksza blog | 2024. április 28. 08:33
Az Aldi és építőipari beruházó partnere új szintre emelte Németországban közös tevékenységét azzal, hogy többre vállalkozott egyszerűen egy új áruház felépítésénél. A bolt felett lakóház épült.
Vásárló Búcsú az 1687 milliárd forintos értéktől: eladósorba kerülhet a Dr. Martens
Buksza blog | 2024. április 23. 10:07
Az elmúlt hónapokban egymás után érkeztek a rossz hírek a legendás Dr.Martens bakancsokat gyártó vállalat háza tájáról, aminek a márka önállóságának elvesztése lehet a következménye.
Vásárló Inkább a pénzre szavaztak: maradnak a kínálatban az egészségtelenebbnek mondott élelmiszerek
Buksza blog | 2024. április 23. 07:44
Elbukott egy olyan civil szervezet támadása a kényeztető csokoládék ellen, amely azt gondolja magáról, hogy a hozzá hasonló felvilágosult csoportoknak meg kell védeniük az embereket saját maguktól.
Vásárló Csempésszünk egy kis zöldet bárhová!
Márkázott tartalom | 2024. április 22. 16:32
A szép, zöld, gondozott fűfelület nagyon vonzó és kellemes látványt nyújt. Azonban tény, hogy sok odafigyelést is igényel. A rendszeres fűnyírás, öntözés, esetlegesen a gyomirtás vagy a különféle növényvédelmi kezelések időt és energiát igényelnek. Emellett költségesek is, és még a környezetet is terhelik.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG