Hirdetés

Betilthatják a szcientológiát Magyarországon

2017. október 20., 09:25

Pár napja volt hír, hogy a rendőrség elfoglalta a szcientológusok Váci úti központját.

Fotó: Wikimedia Commons / Rakás
Fotó: Wikimedia Commons / Rakás

A Magyar Nemzetnek ezzel kapcsolatban adott interjút a magyar szervezet elnöke, Miklovicz Attila. Ő úgy véli, kommunista módszerekkel akarják ellehetetleníteni a Magyarországi Szcientológia Egyházat, ezért tartottak vezetőknél, magánlakásokban is házkutatást. Mint mondta, titkos nyomozásról van szó, és húsz évre szóló titoktartási nyilatkozatot írattak alá a nyomozók a kollégáival.

Az interjúból egyebek mellett kiderült, hogy az eljárások ismeretlen tettes ellen folynak, ugyanakkor a szervezet jogászai szerint példátlan módon folynak a nyomozások, mivel úgynevezett készletező házkutatást tartanak, ami azt jelenti, hogy mindent elvisznek a nyomozók, amit találnak. Őrizetbe vétel nem történt, viszont néhány tanúkihallgatás biztosan volt.

Nem hazugságvizsgáló, hanem vallási eszköz?

A 24.hu arról írt, hogy vallatószobákat és hazugságvizsgálóhoz hasonlatos eszközöket találtak a nyomozók. Ezt az elnök tagadja, ugyanakkor azt elismerte, hogy a szcientológiában használt E-méterük (elektronikus mérőműszer)  van, amelyről 2002-ben egy rendőrségi kutatás azt mutatta ki, hogy felhasználható etikátlan célra, hiszen olyan információkhoz is hozzá lehet jutni, amiket az alany esetleg nem akar elmondani. Miklovicz Attila szerint ez egy vallásos eszköz, s ehhez semmilyen hatósági engedély nem szükséges.

Hirdetés

Az elnök szerint a szcientológusoknál a gyónási titok szent és sérthetetlen, és az elmúlt huszonhat évben senki nem tett panaszt azért, mert visszaéltek volna a személyes adataival. Ugyanakkor most egyebek mellett személyes adattal való visszaélés gyanúja miatt van nyomozás. Az elnök ugyanakkor nem tudja, hogy ki tette a mostani feljelentést, viszont az épületben lévő kollégáival 20 éves titoktartási nyilatkozatot írattak alá a rendőrök.

Miklovicz szerint egyébként a mostani rendőri akció, amely mint mondta, kommunista és ÁVH-s módszerekkel zajlik, a szcientológia elleni nyílt támadás, amellyel el akarják lehetetleníteni őket. Az elnök úgy fogalmazott, hogy végső soron akár a szcientológiai egyház teljes betiltása is lehet a cél.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Minden autós rémálma: százezres károkat okozhat, ha nem figyelsz

Minden autós rémálma: százezres károkat okozhat, ha nem figyelsz

Defekt, sérült felni, rossz egyenesfutás: problémák, amelyek akár egyetlen kátyú után is jelentkezhetnek. Mindez nem csoda: egy-egy fagyos, csapadékos hét után kátyúk ezrei jelennek meg a hazai utakon, amelyek akár százezres nagyságrendű kárt is okozhatnak autónkban.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38240.09-1.05%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?