Hirdetés

Így tűnik el egy klasszikus magyar szakma: meghalt az utolsó szemfelszedő

2017. április 30., 16:06

Elhunyt Szabóné Lendvai Zsuzsa - vele együtt szállt sírba a szemfelszedő szakma Magyarországon és valószínűleg a világban is.

Elhunyt Szabóné Lendvai Zsuzsa, az "utolsó szemfelszedő" - írja a Blikk. A lap februárban közölt cikket az óbudai Flórián üzletházban dolgozó nőről, aki egy eltűnőben lévő szakmát is űzött: a szemfelszedés a nylonharisnyák javítását jelenti abban az esetben, amikor felszaladt egy szem.

A hivatást nem csak azért nem lehet már feltámasztani, mert javíttatás helyett a fogyasztói társadalom tagjai előszeretettel dobják ki az elromlott, meghibásodott termékeket, és vesznek helyettük újat: Szabóné Lendvai Zsuzsa a korábbi interjúban beszámolt arról, hogy már nem lehet beszerezni sem szemfelszedő gépet, sem ahhoz tartozó alkatrészeket sem a világban. Az Óbudai anziksznak adott 2015-ös interjúban elmondta: magával a szemfelszedéssel sem találkozott máshol a világon, csak itthon.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Még hogy válság? Kitűnő hete volt Amerikának

Még hogy válság? Kitűnő hete volt Amerikának

A múlt év őszén komoly esés indult az amerikai tőzsdéken, amely decemberben összeomlásba torkollott. Nem csak a befektetők estek pánikba, hanem amerikai kormányzati tényezők is, sőt, maga a jegybank szerepét betöltő Fed is. Nos, mindez csak ijesztés volt, a héten az árfolyamok immár az őszi szintekre emelkedtek.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Advertisement

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40179.84+0.7%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?