Advertisement
Hirdetés

Így tűnik el egy klasszikus magyar szakma: meghalt az utolsó szemfelszedő

2017. április 30., 16:06

Elhunyt Szabóné Lendvai Zsuzsa - vele együtt szállt sírba a szemfelszedő szakma Magyarországon és valószínűleg a világban is.

Elhunyt Szabóné Lendvai Zsuzsa, az "utolsó szemfelszedő" - írja a Blikk. A lap februárban közölt cikket az óbudai Flórián üzletházban dolgozó nőről, aki egy eltűnőben lévő szakmát is űzött: a szemfelszedés a nylonharisnyák javítását jelenti abban az esetben, amikor felszaladt egy szem.

A hivatást nem csak azért nem lehet már feltámasztani, mert javíttatás helyett a fogyasztói társadalom tagjai előszeretettel dobják ki az elromlott, meghibásodott termékeket, és vesznek helyettük újat: Szabóné Lendvai Zsuzsa a korábbi interjúban beszámolt arról, hogy már nem lehet beszerezni sem szemfelszedő gépet, sem ahhoz tartozó alkatrészeket sem a világban. Az Óbudai anziksznak adott 2015-ös interjúban elmondta: magával a szemfelszedéssel sem találkozott máshol a világon, csak itthon.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Lecsapnak azokra, aki csal a katával

Lecsapnak azokra, aki csal a katával

A munkaerő-kölcsönzőknél van a legnagyobb kupleráj, de a médiában dolgozók sem lehetnek nyugodtak. Parragh László, az MKIK elnöke avat be a részletekbe.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX43867.73+1.11%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?