Hirdetés

Kirúgták a János kórház főigazgatóját – megvan az utódja

2019. február 25., 10:37

Az Index értesülései szerint ma lesz az átadás-átvétel.

A lap kórházi forrásai is megerősítették a hírt, miszerint múlt pénteken felmentették Kázmér Tibort, a Szent János kórház eddigi főigazgatóját. A héten két miniszter, Varga Mihály és Gulyás Gergely is bejárja a patinás intézményt, és úgy tudjuk, a II. és XII. kerületi polgármester is jelen lesz.

Információik szerint a kórház élére Takács Péter kerülhet, aki jelenleg az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője. A kórházon belül már régebb óta úgy tudják, hogy a János-kórház küszöbön álló átalakítását új vezető fogja irányítani. Az Egészséges Budapest Program szerint a kórháznak a Kútvölgyi kórházzal együtt fontos szerepe lesz a környező kerületek ellátásában.

Hirdetés

A Semmelweis Egyetem itt működő egységei elköltöznek, így itt fog létrejönni az  Észak-Közép-budai Centrum kórház. A János-kórház épületeit felújítják. A Kútvölgyi tömbjében fog működni a II. és XII. kerületet ellátó új szakrendelő. A kórház feladatai is módosulnak. Mostani 800-as ágyszáma 500-600-ra fog csökkenni, zajlik a koncepció kidolgozása az új orvosszakmai feladatokkal.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Jön az Ursula-kormány? Fokozódik a helyzet Olaszországban

Jön az Ursula-kormány? Fokozódik a helyzet Olaszországban

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök ma délután három órakor mond beszédet a római parlament felsőházában. Ezután bizalmatlansági szavazás nélkül is benyújthatja lemondását Sergio Mattarella államfőnek, hivatalosan pontot téve az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Liga közös kormányzásának végére. Elemzők szerint még meglepetés is lehet.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40005.90-0.03%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?