Hirdetés

Szinte üres a nyilatkozat: a kormány új államtitkárának csak némi készpénze van

2019. október 06., 08:01

Üres sorok – leginkább így lehetne jellemezni az Innovációs és Technológiai Minisztérium legújabb államtitkárának, friss, október elsején közzétett vagyonnyilatkozatát. Perényi Zsigmond (Sigismund) Péter a minisztériumhoz tartozó egyik legjelentősebb államtitkári poszt mellett két bizottsági pozíciót is átvett nemrégiben.

Orbán Viktor még szeptember 11-ei hatállyal küldte el a Fejlesztéspolitikai Koordinációs Bizottság és a Partnerségi Megállapodás monitoring bizottság éléről Schanda Tamás Jánost, őt váltotta Perényi mindkét tisztségében, azután, hogy az ITM európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkári címét is Schandától vette át nemrég. Fontos kiemelni, hogy mindkét testület komoly szereppel bír az uniós pénzek hazai elosztásában, és az ezzel kapcsolatos stratégia megtervezésében.

Nem sokat lehet megtudni a nyilatkozatból

Hirdetés

Perényi Zsigmond Péter a feltöltött dokumentum alapján feleségével és három gyermekével él egy háztartásban, és semmilyen ingatlannal, illetve nagyobb értékű ingósággal sem rendelkezik, valamint céges érdekeltsége sincs. A nyilatkozatból megtudható az is, hogy Perényinek nincsenek adósságai se magánszeméllyel, se pénzintézettel szemben, viszont van egymillió forintnyi készpénze.

Perényi Zsigmond (Forrás: kormány.hu)
Perényi Zsigmond

Az új államtitkár egyrészt az ITM-ben végzett munkájáért bruttó 1,3 millió forintos fizetést kap havonta, másrészt miután „az egyes állami támogatású külföldi ösztöndíjprogramok és csereprogramok kidolgozásával és felügyeletével kapcsolatos feladatokat” felügyelő miniszteri biztos posztját is ellátja 2018 szeptembere óta, ez további bruttó 500 ezer forintos járandóságot jelent. Az államtitkári munkában az ingyenes juttatásként kapott autó, mobiltelefon, laptop és iPad segíti.

Méregdrága repülőutak

Az Index még 2015-ben írt arról, hogy az akkor még helyettes államtitkárként dolgozó Perényi Zsigmond egy, egyébként ma is kiugróan drágának számító, 512 500 forintos jeggyel utazott Németországba.

A politikus a cikk szerint Belgiumba többször is 378 500 forintért repült, míg Romániába menet volt, hogy 303 ezer forintra jött ki a jegy ára.

Nagy név

Az önéletrajza alapján négy nyelvet beszélő Perényi Bécsben diplomázott 2003-ban, majd 2010-től előbb a Fidesznek, majd később a kormánynak kezdett dolgozni. 2014 és 2018 közt a Miniszterelnökség nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára volt (ebből az időszakból származnak a már említett utazások is), majd 2018-tól miniszteri biztosként és politikai főtanácsadóként folytatta a munkát.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Amerikai milliárdos vetett szemet a Chelsea FC-re

Amerikai milliárdos vetett szemet a Chelsea FC-re

Tavaly nyár óta téma, hogy Roman Abramovics megválna a Chelsea-től. Ennek hátterében két fontos ok is áll, egyrészt a Chelsea tulajdonosa és a brit hatóságok közötti huzavona nem járt eredménnyel, az orosz milliárdos állandó vízumát ugyanis nem hosszabbították meg. A másik érv, ami az eladás irányába mutat, hogy az üzleti ügyei sem alakultak jól.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX44248.52-0.88%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?