Hirdetés

Távozik a Figyelő főszerkesztője - L. Simonék előtt már nincs akadály

2017. február 01., 13:49

Rövid közleményben tudatták, hogy Lambert Gábor is elhagyja az újságot.

Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója (j) átveszi a Figyelő 2016-os év embere díját Lambert Gábortól, a hetilap főszerkesztőjétől Óbudán, a Szindbád rendezvényteremben 2017. január 4-én.
MTI Fotó: Marjai János
Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója (j) átveszi a Figyelő 2016-os év embere díját Lambert Gábortól, a hetilap főszerkesztőjétől Óbudán, a Szindbád rendezvényteremben 2017. január 4-én. MTI Fotó: Marjai János

A Schmidt Mária tulajdonába került lapot innentől a nemrég felállított szerkesztőbizottság fogja irányítani, ennek tagjai:

 • L. Simon László, korábbi kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár, Fideszes parlamenti képviselő,
 • Lánczi Tamás politológus, tanácsadó, a Századvég vezető elemzője,
 • Tallai Gábor, a Terror Háza programigazgatója

Lambert Gábor az Indexnek azt mondta, pont ez az illusztris társaság az oka annak, hogy felmondott. Nem látta a helyét, ráadásul őt a szerkesztőbizottság felállításáról nem tájékoztatták. "A távozásom oka nem feltétlenül a politikai nyomás, hanem az, hogy én ahhoz szoktam hozzá, hogy főszerkesztőként én szabom meg a Figyelő, egy független gazdasági hetilap irányvonalát." - közölte a lappal.

Hirdetés

Scmidt Mária tulajdonos korábban azt mondta, a lap viszi tovább a jól megszokott igényes vonalat. Minőség, méltányosság és mértéktartás voltak a jelszavak. L. Simon ehhez képest konkrétan azt mondta, ők nem független lapot akarnak csinálni.

A 444 figyelős újságírókra hivatkozva kedden azt írta, már a cenzúra eszközét is bevetette az új tulajdonos, csak a szerkesztőségi nyomás miatt nem landolt a kukában egy cikk, amelyet a laptervből kiszedve, utólag jelentettek meg. A portál arról is ír, hogy Schmidt "az élő fába is belekötött" a legutóbbi lapértékelő értekezleten, amely okot szolgáltathat arra, hogy homlokegyenest más irányba terelhesse a Figyelő hangnemét.

Nemrég jelentette be a távozását Brückner Gergely is, a Pénz-piac rovat vezetője. Brückner rendszeresen szállított exkluzív anyagokat a bankok és a politika közötti világról.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

400 ezer alvó számla lehet Magyarországon

400 ezer alvó számla lehet Magyarországon

Ezek tulajdonosai nem azonosították magukat az október 31-ei határidőig.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

 • BUX43038.67-0.93%
  DAX9823.5-2.77%
  EUR/HUF311.610%
  EUR/USD1.08340%
  Arany1118.150%

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?