Hirdetés
Hirdetés

Bejött a fizetős úthálózat - a vártnál is több pénz folyt be

2014. január 10., 07:40

További fejlesztéseket terveznek az idén a HU-GO rendszerben.

Hirdetés
Ahogy arról a Privátbankár beszámolt idén is a tavalyi árakon autózhatunk az autópályákon. Az árakat ITT nézheti meg.

Kibédi-Varga Lajos, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) szóvivője a Világgazdaságnak elmondta, hogy a fuvarozói érdekképviseletek javaslataival összhangban tovább finomodott a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer.

A többi között tovább osztották a díjköteles útszakaszokat, amely elsősorban ipartelepek és útcsatlakozások környékét érintette, de voltak köztük logisztikai központokat és kamionos pihenőhelyek is. A módosítás következtében a teljes díjköteles úthálózat hossza gyakorlatilag változatlan maradt, azonban az útszakaszok száma 2075 darabról 2243-ra nőtt.

Felülteljesített a rendszer

A szóvivő a lapnak elmondta, hogy idén több fejlesztést is terveznek. Többek között az utólagos fizetési konstrukció és a mobil értékesítés fejlesztését említette, de a HU-GO rendszerben is várhatóak változások. A 2014-es tervekben szerepel a saját értékesítési csatornák erősítése, illetve az e-matrica (személyautók, 3,5 tonnánál kisebb teherjárművek, buszok díjfizetési rendszere) és a HU-GO ellenőrzési megoldásának integrációja - mondta Kibédi-Varga Lajos.

A 2013. július elsején indult díjfizetés év végéig a közel 78,9 milliárd forintot hozott, ami 5 százalékkal több a tervezettnél. A legnagyobb forgalmat október hozta, akkor 14 milliárd 490 millió forintot.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Még hogy válság? Kitűnő hete volt Amerikának

Még hogy válság? Kitűnő hete volt Amerikának

A múlt év őszén komoly esés indult az amerikai tőzsdéken, amely decemberben összeomlásba torkollott. Nem csak a befektetők estek pánikba, hanem amerikai kormányzati tényezők is, sőt, maga a jegybank szerepét betöltő Fed is. Nos, mindez csak ijesztés volt, a héten az árfolyamok immár az őszi szintekre emelkedtek.

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Advertisement

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40179.84+0.7%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?