Klasszis videó

A Klasszis Média (privatbankar.hu, mfor.hu, piacesprofit.hu, turizmusonline.hu videós gyűjteménye.

Szubjektív „Nem bízom a nyugati oldalban” – járókelők a kínai–magyar kapcsolatokról 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2024. május 19. 17:41
Az utca embere sorozatunkban ezúttal Hszi Csin-ping kínai elnök látogatásáról és a keleti nagyhatalommal ápolt kapcsolatokról kérdeztük a járókelőket. Videó.
Szubjektív Sorsdöntő év lesz az idei Magyar Péter számára – Ez Viszont Privát 
Bózsó Péter – Juhász Gábor – Litván Dániel – Wéber Balázs | 2024. május 18. 10:34
Sikerül kinyírnia a hatalomnak a Tisza Pártot is, vagy dagad majd tovább, mint a hólabda? Meddig dőlhet a dominó, ami idén februárban elindult? És milyen következményei lesznek annak, ha az EP-választáson tényleg robban a bomba? Erről is beszélt a Klasszis Média szubjektív műsorában, az Ez Viszont Privátban Bózsó Péter, Litván Dániel és Wéber Balázs.
Nemzetközi Nem kéne itthon is eljutni odáig, mint Szlovákiában – A hét videója 
Izsó Márton - Litván Dániel - Wéber Balázs | 2024. május 17. 19:07
A politikai megosztottság, a politikai ellenfelek démonizálása is hozzájárulhatott ahhoz, hogy Robert Fico merénylője meghúzza a ravaszt. Litván Dániel és Wéber Balázs e mellett a magyar kormánypropaganda reakciójáról, illetve arról is beszélgetnek A hét videójában, hogy a szavaknak bizony súlya van, és politikai oldalaktól függetlenül visszafogottságra lenne szükség, választási kampány ide vagy oda. Nem szabadna eljutni addig, ami Szlovákiában történt, az erőszakot és erőszakra felbujtást el kell ítélni, politikai oldalaktól függetlenül - így a magyar kormányfő elleni erőszakra felhívó kommentek is elfogadhatatlanok.
Szubjektív Húsz éve nem nézek köztévét, nem hiszek nekik - üzentek a médiának az emberek 
Izsó Márton - Vég Márton | 2024. május 12. 14:02
Egy hónap múlva lesz a választás, dübörög a kampány, a médiából pedig ömlenek a hírek. Miből és hogyan próbálnak hiteles információkhoz jutni az emberek? Kiderül a videóból.
Nemzetközi Ami a palesztin ügyben a híradókból kimarad – Klasszis Klub N. Rózsa Erzsébettel  
Wéber Balázs | 2024. május 11. 10:15
A Hamász terrortámadása nyomán indult izraeli hadműveletek óriási civil áldozatokkal járnak, ami Izrael és szövetségesei megítélését is súlyosan károsítja. A küzdelem valójában a területért folyik. Gáza nagy része romokban hever, a megszállt Ciszjordániáról és Kelet-Jeruzsálemről Izrael nem mond le – a hatmillió palesztinnak ezért továbbra sem lehet állama. A globális tiltakozáshullám ugyanakkor azt jelzi, hogy ügyük ismét a világ napirendjére került. A Klasszis Klubban N. Rózsa Erzsébet Közel-Kelet-szakértőt kérdeztük a gázai háború hátteréről.
Makro / Külgazdaság Megint a Kádár-korszak jutott eszünkbe az Orbán-kormányról – A hét videója 
Dobos Zoltán - Gáspár András - Izsó Márton | 2024. május 10. 18:44
Ez volt az inflációs hullám alja? Vagy lehet még alacsonyabb? Az élelmiszerláncok és benzinkutak után kit akar majd megrendszabályozni Orbán Viktor kormánya? Ki tehet az elmúlt három év gigantikus mértékű pénzromlásáról? A hét videója sorozatban a legfrissebb KSH-adatokat elemzi Dobos Zoltán újságíró és Gáspár András lapigazgató.
Szubjektív Magyar Péter az új Orbán Viktor? - Ez Viszont Privát podcast 
Privátbankár.hu | 2024. május 4. 10:39
Utolérjük-e Magyar Péterrel Romániát? Lesz-e kormányátalakítás a választások után? Hogyan használja a Rogán Művek teljes eszköztárát a Tisza Párt országjáró alelnöke? És kell-e nemzetiszalag-hiányra számítani a falvakban mostanában, mint korábban bármilyen választás előtt? Erről is beszélt Mester Nándor felelős szerkesztő, Dobos Zoltán és Vég Márton újságíró az Ez Viszont Privát friss adásában.
Közérdekű Magyar Péter teljesen átrajzolhatja a politikai térképet – A hét videója 
Csabai Károly – Izsó Márton – Wéber Balázs | 2024. május 3. 18:31
Felbolydult Magyarország a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választások előtt, ami elsősorban a Magyar Péter-jelenségnek köszönhető. A NER-rel szembefordult jogász pártja a voksok negyedét is megszerezheti, és ezzel átrajzolhatja a politikai térképet. A Tisza Párt egy centrista erő lehet, ehhez azonban kellő tartalommal és személyekkel kellene feltöltenie magát – gazdasági terveiről például még nem sokat tudunk. Mintha a Fideszen a félelem jelei mutatkoznának, valószínűleg ezért támadja óriási erőkkel új ellenfelét. De lehet-e valódi változás majd 2026-ban? Erről is beszélt a hét videójában Csabai Károly főszerkesztő és Wéber Balázs újságíró.                  
Szubjektív „A hülyeségig próbálják szabályozni az életünket” – ezt gondolja az utca embere két évtizednyi uniós tagság után 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2024. május 2. 05:43
Kereken húsz év telt el azóta, hogy Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz. Az utca embere sorozatunkban arra kértük a járókelőket, értékeljék, összességében milyen hatása volt hazánk tagságának, és milyen személyes pozitív és negatív élmények fűződnek hozzá. Videó.
Személyes pénzügyek Ha valamit, akkor ezt tényleg forintban mérhetően is tudja hasznosítani az ember - A hét videója 
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 18:13
A budakeszi gimnazisták legalábbis így látják - érdemes rászánni az időt és az energiát a pénzügyi ismeretek elsajátítására. Véget ért a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis!, a Privátbankár által szervezett pénzügyi tudatossági verseny 2024 tavaszi fordulója, amelyen ezúttal gimnazisták mérhették össze tudásukat. A hét videójában a győztes Veni, Vidi, Vici csapat tagjait és felkészítő tanárukat kérdeztük, és a verseny szakmai partnerei is üzentek a diákoknak.
Szubjektív Egy intelligens párt nem vet be lejárató kampányt - megszólaltak a választók 
Izsó Márton - Vég Márton | 2024. április 26. 05:39
Berúgták a kampányt a pártok, gyűlnek az ajánlások, egyre durvábbakat mondanak egymásra a szemben álló felek. Hogyan bírják ezt az emberek és mi alapján választanak? Kiderül a videóból.
Szubjektív „Putyint nem fogják legyőzni, akármit csinálnak” – a világban zajló háborús eseményekről kérdeztük az utca emberét 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2024. április 21. 17:47
Az elhúzódó orosz–ukrán háború mellett eszkalálódik a közel-keleti konfliktus is, ennek egyértelmű jele, hogy Irán a múlt hét szombaton rakéta- és dróntámadást indított Izrael ellen. Az utca embere sorozatunkban arról kérdeztük a járókelőket, mennyire követik figyelemmel a világban zajló jelentősebb háborús eseményeket, illetve tartanak-e attól, hogy valamelyik harci helyzet világháborúvá fajul. Videó.
Szubjektív Magyar Péter nyomul, Gáza pusztul, Ukrajna vesztésre áll – Ez Viszont Privát podcast 
Csabai Károly – Juhász Gábor – Litván Dániel – Wéber Balázs | 2024. április 20. 13:43
Mi köze a dollármédia Audijának a kormánymédia agymosásához? Miért nem beszélünk már a rogáni hangfelvételről? Tarol-e Magyar Péter az EP-választáson? Miért nem adna interjút nekünk Orbán Viktor? Miért nem vitázik Karácsony Gergely? Miért simul Szijjártó Péter Izraelhez? Miért nem hallja Magyarország a gázai gyerekek hangját? Miért büntetik a sportolókat a politika miatt? És lesz-e orosz-magyar határ? Erről is vitatkozott szubjektív műsorunkban, az Ez Viszont Privát podcastban főszerkesztőnk, Csabai Károly szakújságíróinkkal, Litván Dániellel és Wéber Balázzsal.
Nemzetközi A lengyelek lobbizhatták ki Trump drámai fordulatát Ukrajna ügyében - A hét videója 
Izsó Márton-Káncz Csaba-Mester Nándor | 2024. április 19. 18:58
Értesülésünk szerint Andrzej Duda lengyel elnök szerdai vacsorája Trumppal hozta el a drámai fordulatot a republikánus elnökjelöltnél Ukrajna támogatása ügyében.  8,9 millió amerikai vallja magát lengyel származásúnak és bizony ők nagyon érzékenyek az ’orosz kérdésre’. Mind Izrael, mind Irán most próbálja eljelentékteleníteni az Iszfahán melletti éjjeli incidenst. Káncz Csaba és Mester Nándor felelős szerkesztő tárgyalja meg ezeket A hét videójában.
Szubjektív Egyáltalán nincsenek rendben a dolgok Budapesten – ezt gondolják a fővárosiak 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2024. április 13. 10:21
Rendben mennek a dolgok a fővárosban, vagy van, amin változtatni kell? Mi szorul leginkább módosításra? Mi a vélemény Rákosrendező területfejlesztéséről? Az utca emberes sorozatunkban Budapest útjait járva érdeklődtünk a járókelőknél. Videó.
Közérdekű Kit vesz maga mellé Magyar Péter: Chikán Attilát, Járai Zsigmondot, Jaksity Györgyöt, esetleg Pottyondi Edinát? - A hét videója 
Juhász Gábor-Mester Nándor-Bózsó Péter | 2024. április 12. 18:53
Vajon kiket választ majd Magyar Péter, hogy húzónévként mellette álljanak, mondjuk egy óriásplakáton? Honnan jöhetnek, és ki lesz közöttük a legismertebb nő? Mely társadalmi rétegeket célszerű megszólítania? Mit tervez vidéken és mennyire fog a fitalokra fókuszálni? Hogyan tud hatni eddig passzív, vagy visszahúzódó rétegekre? Ezt elemezte a hét videójában Mester Nándor felelős szerkesztő és Bózsó Péter újságíró, akik saját szakállukra castingoltak.
Szubjektív Maradjon is népszerű, mert Orbánt meg kell buktatni - Magyar Péterről mindenkinek van véleménye 
Izsó Márton - Vég Márton | 2024. április 6. 10:19
Ilyen könnyen még soha nem lehetett elkészíteni az Utca emberét, mert Magyar Péterről mindenki hallott. Hogy mi a vélemény róla, az kiderül a videóból.
Makro / Külgazdaság Vajon Vitézy Dávid nekimegy Orbán Viktornak, ha főpolgármesterré választják? – A hét videója 
Dobos Zoltán – Izsó Márton – Mester Nándor | 2024. április 5. 18:51
Milyen esélyei vannak Karácsony Gergelynek és Vitézy Dávidnak? Kell-e program, ha igen, honnan lesz pénz a megvalósítására? Mi lesz, ha marad a jelenlegi városvezetés, és milyen forgatókönyv lehetséges egy váltás esetén? A hét videójában erről beszélgettek kollégáink, Dobos Zoltán újságíró és Mester Nándor felelős szerkesztő.
Szubjektív Magyar Péter olyat tett, amire nagyon rég volt példa – Ez Viszont Privát podcast 
Bózsó Péter – Gáspár András – Izsó Márton – Juhász Gábor – Wéber Balázs | 2024. április 5. 15:01
Elgondolkodtak Önök már azon, hogy hány évig kellene dolgozniuk 83 millió, illetve 925 millió forintért? Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium volt államtitkára, illetve Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnöke ennyi kenőpénzt kapott a Központi Nyomozó Főügyészség vádirata szerint. Ráadásul Magyar Péter hangfelvétele szerint Varga Judit akkori igazságügyi miniszter tudhatott arról, hogy Rogán Antalék kihúzathatták magukat az ügy nyomozati anyagából. A NER-lázadó, úgy tűnik, felrázta a tetszhalott magyar társadalmat, tömegeket képes kivinni az utcára.
Szubjektív Nagyon drága minden - kiüríti a pénztárcát a húsvéti bevásárlás 
Izsó Márton - Vég Márton | 2024. március 30. 10:01
Az infláció papíron már alacsonyabb, de azért ez a húsvét sem lesz valami olcsó. A vásárlók véleménye kiderül a videóból.
Közérdekű Varga Judit lett korunk Tocsik Mártája – A hét videója 
Dobos Zoltán – Izsó Márton – Vég Márton | 2024. március 29. 18:35
A hét legnagyobb vihart kavart közéleti eseményei egyértelműen Magyar Péter hangfelvétele és Varga Judit kettejük magánéletét érintő állításai voltak. Kinek higgyünk? Mi az, ami biztosan igaz? Hogyan tud indulni Magyar Péter az európai parlamenti választáson? Ezekről a kérdésekről beszélgettek az eseményekhez illően viharos szélben kollégáink, Dobos Zoltán és Vég Márton.
Szubjektív Je suis Magyar Péter vagy Je suis Dezső András? Ez Viszont Privát podcast 
Csabai Károly - Izsó Márton Artúr - Juhász Gábor - Litván Dániel - Vég Márton | 2024. március 24. 18:34
Csak a munkáját végezte a HVG újságírója, vagy óvatosabban kellett volna kezelnie a gyanús módon kikerült jelentést? Mi lesz Varga Judittal, és mi, vagy éppen ki mozgatja Magyar Pétert? A Fidesz be fog állni Vitézy Dávid mögé? Lehet valódi ellenzéki, akinek normális hangosítás van a tüntetésén? Csak néhány kérdés azok közül, amelyek szóba kerülnek kollégáink, Csabai Károly, Litván Dániel és Vég Márton kötetlen beszélgetésében, az Ez Viszont Privát legújabb adásában.
Szubjektív Jól jár a főváros és az állam is, de főleg az emberek – az új tarifarendszer tapasztalatairól kérdeztük az utasokat 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2024. március 23. 10:31
Miután megegyezett az állam és a főváros, március 1-jével elindult az új közlekedési tarifarendszer. Többféle kedvezmény megszűnt, más kedvezményeket pedig kibővítettek, és ami szintén nagyon fontos: a Pest vármegyebérletet elfogadják a BKK járatain is. Az utca emberét az első két hét tapasztalatairól kérdeztük. Videó.
Nemzetközi Beszáll az ukrajnai háborúba Franciaország? A hét videója 
Izsó Márton – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2024. március 22. 19:11
Emmanuel Macron a közelmúltban felvetette azt a lehetőséget, hogy a Nyugat és ezen belül Franciaország akár csapatokat is küldhet Ukrajnába. Az orosz hadsereg ugyanis előrenyomult a keleti fronton, miközben az ukránok ember- és lőszerhiánnyal küzdenek. De komolyan gondolja-e a francia elnök, amit mondott? Mi áll mindennek a hátterében? És fennáll-e a veszély, hogy Putyin valóban nem áll meg Ukrajnánál? Erről is beszélt a hét videójában Káncz Csaba külpolitikai elemző és Wéber Balázs külpolitikai újságíró.                         
Makro / Külgazdaság Zsiday Viktor: a kormány azt szeretné, hogy minden évben pár százalékot gyengüljön a forint 
Csabai Károly | 2024. március 16. 10:54
A Hold Alapkezelőnél elérhető Citadella Befektetési Alap portfóliókezelőjével a Klasszis Klub március 13-ai adásában beszélgettünk.
Nemzetközi Putyin-fejtés a budapesti orosz nagykövetségnél – A hét videója  
Juhász Gábor – Mester Nándor – Wéber Balázs | 2024. március 15. 17:39
A rendőrök ugyan elküldtek minket, mégis sikerült felvennünk A hét videóját az orosz nagykövetség közelében – ahol egymás után sorakoztak a BMW-s diplomataautók. Miközben hátunk mögött orosz zászló lengett, mellettünk friss virágok és mécsesek sokasága emlékeztetett Alekszej Navalnijra. Vlagyimir Putyin legfőbb kritikusa már nem tud részt venni a most zajló elnökválasztáson, amelynek eredménye előre borítékolható. De meddig tarthat Putyin hatalma? Mennyire fájnak az orosz gazdaságnak a szankciók? És elpattanhat-e a húr az oroszoknál, vagy jó nekik, ha marad a "cár"? Erről is beszélt a helyszínen felelős szerkesztőnk, Mester Nándor és külpolitikai szakírónk. Wéber Balázs.
Szubjektív Jobb volna, ha hazamennének. Van itt elég koreai - gödiek az akkugyárakról 
Izsó Márton - Vég Márton | 2024. március 15. 10:03
A hírek szerint ijesztő mértékű szennyezések történtek a gödi akkumulátor-gyárban és annak környezetében. A Samsung egy harmadik gyárat is épít Gödön. Mit szólnak ehhez a helyiek? Kiderül a videóból.
Makro / Külgazdaság Miből főznek a közgazdászok? Kinyomoztuk a jegybank elemzési szakértőjével – Klasszis podcast 
Rácz Gergő | 2024. március 14. 18:57
Hogyan készülnek azok az elemzések amelyekből a jegybank és a gazdasági élet szereplői dolgoznak? Mitől lesz egy elemzés „robusztus”? Ezekről, és sok minden másról is kérdeztük Balatoni Andrást, a Magyar Nemzeti Bank igazgatóját, elemzési szakemberét a Klasszis podcastjában. Megtudtuk, mire támaszkodik a Monetáris Tanács egy kamatdöntés előtt, ahogy azt is, hogy neki személy szerint voltak-e olyan melléfogásai, amelyek most is álmatlan éjszakákat okoznak.
Szubjektív „Ostobaság! Miért lenne bármivel is szabadabb az ember készpénzzel, mint kártyával?” – az utca emberét kérdeztük, hogyan szeret fizetni 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2024. március 9. 10:39
Az utóbbi időben ismét a közbeszéd része lett a készpénzforgalom kérdése. Egyesek úgy érvelnek, a bankkártyás fizetés segít a feketegazdaság visszaszorításában, és jóval egyszerűbb is. Mások viszont úgy vélik, a készpénz jobban beosztható, sőt egyes vélemények szerint ez szabadságunk záloga. Az utca emberét erről a dilemmáról kérdeztük. Videó.
Makro / Külgazdaság Könnyen lehet, hogy az emberek hosszú távon nem érzékelik a mostani áresést – A hét videója az inflációról 
Csabai Károly - Dobos Zoltán - Izsó Márton Artúr | 2024. március 8. 19:04
Péntek reggel a Központi Statisztikai Hivatal közzétette a februári inflációs adatokat. A tájékoztatóban szereplő számokat összehasonlítottuk a Privátbankár Árkosár-felmérés és az Mfor Nyugdíjas Árkosár-felmérés eredményeivel. Emellett megpróbáltuk előrejelezni, a március eleji díjemelések hogyan fognak hatni a következő havi adatokra. A hét videójában Csabai Károly főszerkesztő és Dobos Zoltán újságíró beszélgetett.
Makro / Külgazdaság Csakis Orbán Viktor utasíthatta Novák Katalint a kegyelem megadására - véli Lengyel László 
Csabai Károly | 2024. március 2. 17:58
Bár a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatóját a róla készült internetes szócikk közgazdászként jellemzi, a Klasszis Klub február 28-ai adásában vele folytatott beszélgetésben a legkevesebb szó a gazdaságról esett. Elvitte ugyanis a fókuszt a rendszerváltás utáni legnagyobb botrány, mely Novák Katalin köztársasági elnök lemondásához vezetett. Ha nem látta, vagy szeretné újra megnézni, itt és most megteheti.
Szubjektív „Ő is egy aláíróember lesz” – Sulyok Tamásról kérdeztük a járókelőket 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2024. március 2. 10:47
Az Országgyűlés kormánypárti többsége némi meglepetésre Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság eddigi elnökét jelölte és választotta új államfőnek. Az utca emberénél arról érdeklődtünk, mennyire ismerik a pedofilbotrányba belebukott Novák Katalin utódját, és mit várnak tevékenységétől. Videó.
Makro / Külgazdaság Háttéralkuk ágyazhattak meg a magyar-svéd kiegyezésnek – A hét videója 
Bózsó Péter – Juhász Gábor – Wéber Balázs | 2024. március 1. 19:01
A héten a magyar parlament a tagországi parlamentek közül utolsóként, csaknem két éves csuklóztatás után járult hozzá Svédország NATO-csatlakozásához. A magyar kormányra nagy nemzetközi nyomás nehezült, miután januárban Törökország is beadta a derekát. Törökország egyúttal F-16-osokat vásárol az USA-tól, Magyarország pedig további négy Gripen vadászgépet vesz a svédektől.
Szubjektív Nagyon durva, lehet, hogy átverték a Katalint - egész Bicske a kegyelmi botrányt találgatja 
Izsó Márton - Vég Márton | 2024. február 24. 10:04
A pedofil bicskei igazgatót fedező igazgatóhelyettes kegyelmi ügyéből hatalmas botrány lett. Mit szólnak ehhez a bicskeiek? Kiderül a videóból.
Makro / Külgazdaság Vezércsere jöhet az ukrán sakkjátszmában – A hét videója 
Izsó Márton – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2024. február 23. 19:35
Ukrajna Avgyijivkánál fájdalmas vereséget szenvedett, Zelenszkij elnök „mindent vissza” álma egyre távolodik. A Nyugat titokban már tárgyalt a Zelenszkij által menesztett főparancsnokkal, Zaluzsnijjal, aki elnökként térhet vissza. Vezércsere és kiegyezés készül? Erről is beszélt az ukrajnai háború kitörésének második évfordulóján Káncz Csaba nemzetközi politikai szakértő és Wéber Balázs külpolitikai újságíró.
Szubjektív „Valaki odatolta, és valamiért aláírta” – a járókelők véleménye Novák Katalin ügyéről 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2024. február 17. 10:26
A pedofil intézetigazgatót fedező helyettesnek adott államfői kegyelem akkora vihart kavart, hogy az Novák Katalinnak a pozíciójába került. Az utca emberét arról kérdeztük, mit szól a köztársasági elnök távozásához, és kit látna szívesen a Sándor-palota új lakójaként. Videó.
Makro / Külgazdaság Nem maradhatnak a szakmájukban a pályát elhagyó pedagógusok? Kérdezzen Ön is Nagy Erzsébettől - szerdán, a Klasszis Klubban 
Privátbankár.hu | 2024. február 12. 10:21
Ehhez nem kell mást tennie, mint ingyenesen regisztrálni a február 14-én, 15:30-kor kezdődő online rendezvényünkre.
Szubjektív Én büszke lennék a milliárdjaimra - tanácsolták az emberek a politikusoknak 
Izsó Márton - Vég Márton | 2024. február 10. 18:25
Nyilvánosak a képviselők vagyonnyilatkozatai, Orbán Viktor kormányfő például szegényebb lett. Hisznek a politikusoknak az emberek? Kiderül a videóból.
Makro / Külgazdaság Ezt is megértük: végre a nyugdíjasok járnak jobban a boltokban - A hét videója 
Dobos Zoltán - Gáspár András - Izsó Márton | 2024. február 9. 18:52
A héten meglepő eredményre jutott a Privátbankár Árkosár-felmérése és az ugyancsak a Klasszis Médiához tartozó laptársunk, az Mfor Nyugdíjas Árkosár-felmérése. Míg előbbi immár zsinórban negyedik hónapja tartó áremelkedést mutat, utóbbi értéke fél éve stabilan egy szűk sávban mozog. Az okokról és a várható inflációs folyamatokról beszélgetett A hét videójában Dobos Zoltán újságíró és Gáspár András lapigazgató.
Szubjektív Majd ha bocsánatot kérnek a svédek, csatlakozhatnak a NATO-hoz! – az utca embere az északi ország belépéséről 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2024. február 3. 17:49
Bár a kormányzat azt ígérte, nem Magyarország fogja utolsóként jóváhagyni Svédország NATO-csatlakozását, mégis az történt, hogy már csak hazánk nem ratifikálta a skandináv állam belépését a katonai szövetségbe. Az utca emberét arról kérdeztük, helyeslik-e az ellenállást, és szerintük jár-e valami haszonnal Magyarországnak a késleltetés. Videó.
Ingatlan Elérte az alját a lakáspiac, nem érdemes tovább várni a vásárlással - A hét videója 
Csabai Károly - Juhász Gábor - Mester Nándor | 2024. február 2. 19:03
Friss pénz jelenik meg a vevők zsebében és ezt tudják az eladók is, akik ennek megfelelően már nem fognak engedni az árból. Az infláció is megtámasztja az árakat, így akik most hétvégén nem nyerik meg az ötöslottó főnyereményét és saját lakásra vágynak, nem sokáig halogathatják a döntést. Hol és mekkora méretű ingatlant célozhatnak meg ezek a vevőjelöltek? Erről is beszélt Csabai Károly főszerkesztő és Mester Nándor felelős szerkesztő.
Makro / Külgazdaság Ha felvételnél elsőbbséget élvez a hazai munkaerő, akkor elbocsátásnál miért nem lehet megvédeni őt a vendégmunkással szemben? 
Privátbankár.hu | 2024. január 31. 14:44
Megfordult a kommunikáció, és most már jó a messziről érkező idegen? Kellenek a magyar munkaerőpiacra a vendégmunkások, vagy van más megoldás a munkaerőhiányra? Mi lesz a munkabiztonsági, munka-egészségügyi szabályozással? Helyes-e, ha adókedvezménnyel csábítjuk Magyarországra a többségében vendégmunkásokat alkalmazó digitális cégeket? Az ATV Csatt című vitaműsorában kollégánk, Dobos Zoltán beszélgetett erről Deák Dániellel, a XXI. század vezető elemzőjével, Schiffer András ügyvéddel, korábbi országgyűlési képviselővel és Sebestyén Géza közgazdásszal, az MCC Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetőjével.
Makro / Külgazdaság A drónok dönthetik el az ukrajnai háborút? Szerdán Klasszis Klub Live! 
Privátbankár.hu | 2024. január 29. 10:11
Háborúk, geopolitika és a drónok szerepe – szerdán ismét jön a Klasszis Média Lapcsoport élő vitaestje, a Klasszis Klub Live! Rendezvényünk első felében az ukrajnai háborúban kulcsfontosságúvá vált drónokról, a második felében pedig magáról a háborúról és annak kilátásairól lesz szó.
Szubjektív Aki egymilliót keres, annak nem emelnék semmit - bérkövetelésektől hangos az utca 
Izsó Márton - Vég Márton | 2024. január 27. 10:32
Sok hírt lehet hallani arról, hogy melyik ágazatban mennyivel emelkednek idén a bérek. De tényleg így van? Mindenki örülhet? Kiderül a videóból.
Makro / Külgazdaság Kutyaszorítóba került Zelenszkij, Netanjahu teljesen elszabadult – A hét videója 
Juhász Gábor – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2024. január 26. 19:46
Számos érdekes párhuzam mutatkozik a jelenkor két legvéresebb válsága, az ukrajnai és a gázai háború között: egyik válságban sem látszik épkézláb exit stratégia, mindkét régió biztonságpolitikája alapjaiban megrendült, és mindkét esetben csődöt mondott Európa diplomáciája. Aggasztó fejlemény, hogy a szélsőjobbos politikusokkal megtűzdelt Netanjahu-kormányt már az Egyesült Államok sem képes féken tartani. Ennek hátteréről és az aktuális fejleményekről beszélt a hét videójában Káncz Csaba és Wéber Balázs.
Vállalat A nyitás lehet a cégek megfejtése, nem az áremelés - Klasszis podcast 
Natív tartalom | 2024. január 22. 16:01
Tanulékonyak a hazai vállalatok, és a digitalizáció már eléri a kisebb cégeket is, miután felismerték, hogy ez lehet a hatékony válasz az őket érő kihívásokra. De melyek ezek a kihívások? Ez is szóba került Illés Zoltánnal, az MBH Bank mikro- és kisvállalati üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatójával folytatott beszélgetés során.
Makro / Külgazdaság László Csaba: a magas nyomású gazdasággal a kormány komoly kockázatot okoz 
Csabai Károly | 2024. január 21. 14:21
A volt pénzügyminiszterrel, közgazdásszal, adószakértővel, a Budapesti Corvinus Egyetem tanárával a Klasszis Klub idei első, január 17-ei online adásában beszélgettünk a hazai gazdaságról, a költségvetésről, a GDP-ről, inflációról, a monetáris politikáról, az európai uniós forrásokról, valamint az euró potenciális magyarországi bevezetéséről.
Szubjektív Valami win-win szituációt kellene kialakítani, amivel mindkét fél meg tud elégedni – fővárosiak véleménye a Budapest-bérlet körüli huzavonáról 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2024. január 20. 10:37
Mivel december 31-ével lejárt a főváros és a MÁV–Volán-csoport közti szerződés, jelen pillanatban úgy tűnik, a BKK-bérletek hamarosan nem lesznek érvényesek a vonatok, Volánbusz-járatok és HÉV-ek Budapesten belüli szakaszaira sem. Ennek oka, hogy a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium, valamint a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat még mindig nem egyezett meg a folytatás mikéntjéről. Az utca embere sorozatunkban az utazóközönséget arról kérdeztük, szerintük ki a felelős a kialakult helyzetért, és milyen megoldást látnának szívesen. Videó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG