Hirdetés
Hirdetés

16 ország biztosan ott lesz a migrációcsúcson – Orbánék kihagyják

2018. június 22., 17:12

Eredetileg 8 EU-s tagállam ment volna a vasárnapi találkozóra.

Miből finanszírozzam a cégem? Mitől lesz versenyképes egy magyar KKV és honnan szerezhet fejlesztési forrásokat? Ki viheti tovább a családi vállalkozást?
KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!

MTI Fotó: Ujvári Sándor
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Már tizenhat európai uniós tagállam vezetője jelezte, hogy részt vesz a vasárnapra összehívott informális migrációs és menekültügyi munkaértekezleten Brüsszelben - közölte az Európai Bizottság illetékes szóvivője.

Alexander Winterstein elmondta, hogy az eredetileg tervezett nyolc állam - Ausztria, Bulgária, Franciaország, Görögország, Málta, Németország, Olaszország és Spanyolország - mellett az utóbbi két napban Belgium, Dánia, Finnország, Hollandia, Horvátország, Luxemburg, Svédország és Szlovénia is jelezte részvételi szándékát.

Hirdetés

A találkozó nyitott minden tagállam előtt, de nem kötelező részt venni rajta, minthogy a jelenlévők nem fognak döntéseket hozni.

Az egyeztetés után nem lesz sajtótájékoztató, az egyes országok állam- illetve kormányfői azonban nyilatkozhatnak. A visegrádi államok csütörtökön úgy döntöttek, hogy nem kívánnak részt venni a találkozón.

Nem is hívhatta volna össze a Bizottság?

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken azt mondta, a menekültkérdésről szóló miniszterelnöki szintű kormányzati megbeszéléseket szerinte csak a Tusk vezette Európai Tanács hívhatna össze, most mégis a Bizottság hívott össze egy minicsúcsot, amihez semmi joga. Megerősítette: a mini-csúcstalálkozóra a V4-ek nem mennek el, nem kívánunk részt venni rajta. (Ez egyébként óriási szerencse, mert nem is hívtak meg rá minket.) A jövő héten lesz az "igazi" uniós csúcstalálkozó - mondta Orbán.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Földindulás Németországban: véget érhet a Merkel-korszak

Földindulás Németországban: véget érhet a Merkel-korszak

Német lapok szerint a Merkel-éra végének kezdetét jelzi, hogy tegnap a kereszténydemokrata képviselők leváltották a kancellár bizalmasát a parlamenti frakció éléről. Angela Merkel maga is vereségnek nevezte a szavazást, amely valójában inkább róla szólt, semmint szövetségeséről. A német kancellár iránti bizalom nem csak a pártszövetségén belül látszik megrendülni, hanem a választók körében is: a CDU támogatottsága történelmi mélypontra süllyedt.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?