Hirdetés
Hirdetés

A kormány azt szeretné, hogy legalább 3 gyerekünk legyen

2017. május 25., 14:47

Két év alatt 0,4 százalékponttal emelnék a családtámogatásokat a GDP arányában.

A kormány célja, hogy a GDP jelenlegi 4,6 százalékáról két éven belül 5 százalékra növelje a családtámogatások összegét - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

"Több mint két gyerek"

Lázár János elmondta: azt szeretnék elérni 2030-ra, hogy akik gyermeket vállalnak, azok több mint két gyermekben gondolkodjanak; erre szeretnék biztatni a magyar fiatalokat. Rámutatott: ha a jelenlegi tendenciák maradnak, akkor belátható időn belül a munkaképes lakosság jelentősen csökken Magyarországon. Ezért szeretnék több mint 30 ezerrel növelni a megszületendő gyermekek számát - jelezte a miniszter, aki hangsúlyozta: minden olyan fiatalt támogatni szeretnének, aki gyermeket vállal és akar nevelni.

Hirdetés

Felpörgetik a családtámogatást

Lázár János, aki szintén ismertette a kormányfő által délelőtt bejelentett intézkedéseket, azt ígérte: a kormány még számos lépésre szánja el magát, amivel növelni szeretnék a családbarát környezet jellegét.

Orbán Viktor egy konferencián jelentette be: a harmadik és további gyermekek után egy-egy milliót kifizet a kormány a jelzáloghitelekből, mindenhol bölcsődét építenek, a külföldön dolgozóknak is adnak anyasági támogatást. A Diákhitelt elengedik a háromgyermekes anyáknak, emelik a kétgyerekesek adókedvezményét. Részletek >>

Lázár János tisztázta: a hitel-átvállalás nem a meglévő, hanem az újonnan vállalt gyermekekre lesz igénybe vehető, az intézkedés pedig kiegészíti a CSOK-ot (tehát mellette lesz igénybe vehető).

100 milliárd forint lehet a program jövő évi költség

Lázár János szerint százmilliárd forint lehet az akcióterv jövő évi költsége. Egy kérdésre azt mondta, az intézkedések egy része, a diákhitel csökkentése, illetve a jelzálog-jóváírás 2018-tól lesz érvényes. Egy másik kérdésre hozzátette: a parlament 2018-ig meghatározta a kétgyermekes családok adókedvezményét. Az a kérdés, hogy 2019 után mi fog történni: bővíteni fogják a kétgyermekes és a háromgyermekes családok adókedvezményét is - mondta.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Idegtépő napok jönnek: 108 ezer fiatal sorsa dől el

Idegtépő napok jönnek: 108 ezer fiatal sorsa dől el

Jövő szerda este 8 órakor hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Idén közel 108 ezren izgulhatnak, ugyanis ennyien jelentkeztek valamelyik hazai egyetem, főiskola szeptemberben induló képzésére. A legtöbben, a felvételizők kétharmada ezúttal is alapképzésre adta be jelentkezését.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?