Hirdetés
Hirdetés

A nap képe: Káosz Amigos – így menekül a dél-amerikai népvezér

Wéber Balázs, 2019. november 12., 12:55

A vasárnap lemondásra kényszerített Evo Morales elfogadta a menedéket, amit Mexikó kínált fel számára.

A handout photo made available by the Mexican Foreign Ministry shows former Bolivian President Evo Morales posing with a Mexican Flag as he travels to Mexico on a plane of the Mexican Air Force, 11 November 2019 (issued 12 November 2019). Morales confirmed his resignation 10 November 2019, after ruling the country for almost 14 years, on a video filmed in an undisclosed location and after most of his cabinet had already resigned. EPA/Mexican Foreign Ministry HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
EPA/mexikói külügyminisztérium

A kép hétfőn készült a mexikói hadsereg egyik repülőgépének fedélzetén. Bolívia (a gyakorlatban ma már csak egykori) elnöke egy mexikói zászlót tart a kezében, és meglehetősen viharvertnek tűnik.

Sötét erők

Hirdetés

Evo Morales vasárnap jelentette be lemondását, miután tüntetések törtek ki kormánya ellen a vádak szerint elcsalt választások miatt, majd – és ez lehetett a döntő mozzanat – a bolíviai fegyveres erők vezére is távozásra szólította fel. A politikus azt mondta, hogy az ellenzék puccsolta meg a rendőrség segítségével, és "sötét erők" kényszerítették lemondásra. Marcelo Ebrard mexikói külügyminiszter szintén puccsról beszélt.

Morales még egy képet is posztolt magáról a Twitteren, amely egy közelebbről meg nem nevezett helyen készült, miután kénytelen volt elhagyni az elnöki palotát:

Evo Morales Forrás: Twitter
Forrás: Twitter

Evo Morales 2006 óta irányította a dél-amerikai államot. Baloldali, Amerika-ellenes jelszavakat hangoztatott, és a "Nép fiaként" tüntette fel magát. Ebben persze volt is valami, hiszen egy falusi gazdálkodó családból származik, ő maga pedig a kokatermelők mozgalmát vezette a 80-as, 90-es években. Elnökségének megítélése ugyanakkor ellentmondásos volt.

Most mindenesetre azt üzente Mexikóból, hogy újult erővel fog visszatérni.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Elképesztő mennyibe került az Orbán-kormánynak egy új sportoló

Elképesztő mennyibe került az Orbán-kormánynak egy új sportoló

Ha már a kormány az egyes nyilatkozatai szerint inkább mennyiségben méri a TAO-támogatások eredményességét, akkor érdemes megnézni, vajon egy új sportoló mennyibe is került az államnak. Vagy az adófizetőknek.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Advertisement

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?